Page 5 of 36

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Posted: Sun Mar 11, 2012 9:57 am
by zoot
Naturopatas Šalčius teigia: Svarbu gera kraujo kokybė Kaip teigia L. Šalčius kraujyje turi vyrauti rūgštinė terpė Rūgštys kraujyje sunaikina visus nešvarumus,toksinus,bakterijas ir kt.Tada švarus geros kokybės kraujas keliauja po visus kitus organus ,ląsteles ir perduoda reikalingas maisto medžiagas, Tačiau šiais laikais retas žmogus turi švarų kraują. ,, Jei kraujyje yra pakankamai rūgščių nekimba jokie kraujasiurbiai,erkės ar uodai.Gamta motulė taip sutvarkė kad organizmas pats apsisaugotų ne tik nuo mikrobų,bakterijų,įvairių ligų sukėlėjų bet ir nuo vabzdžių įgėlimų.
Nors kiek žinau pagal gydytoją Šišovą kraujo ph 7,4-7,2 tai beveik neutrali gal reikia žiūrėti fiziologijos vadovėlį nes yra pilna visokių prieštaraujančių aiškinimų. Aišku viena kad pas žmogų turi būti normalų mikroorganizmų pusiausvyra organizme tai jie ir pasitvarko kad pH būtų tinkamas,beje odos tikras normalus pH turi būti 4,7 Šalčius rašo Odos pH-4,7 oda yra šiek tiek rūgštinė todėl kad apsaugotų organizmą nuo mikrobų,bakterijų ir pan.Naudodami kosmetikos priemones prausiklius kurių pH neatitinka odos pH galime sutrikdyti jo pusiausvyrą ir sukelti odos problemų. Iš to matosi kad uodai ir erkės nemėgsta 4,7 . Bet manau kad ir žaliavalgis jeigu liguistas pedantas ir visada prausiasi galvodamas kad jis yra nešvarus neabejoju kad bus apsėstas uodų. O užrūgštėjus kraujui pakinta eritrocitai ty jų apvalkalai susuglamžo ir jie perneša deguonies iki 30 proc be to rūgščioje terpėje eritrocitai praranda elektroną ir tam kad apsisaugoti sulimpa kaip monetų stulpeliai ar kaip vynuogių kekės ,ir tada prasideda visos bėdos,kapliaro D kygus eritrocito D kai sulimpa kraujas nepakliūna į ploniausius kapiliarus sutrinka kapiliarinė kraujotaka, atsiranda deguonies badas hipoksija sąnariuose (artritai),kasoje (cukraligė),bėrimai dermatitai, asėda grybelis, prostatitai (prostata apelsino struktūros organas išimtinai ploniausiais kapiliarais maitinamas), esant nepakankamam deguonies kiekiui ir nepakankamam maisto tiekimui į lasteles ,taip pat nepakankamam irimo produktų šalinimui ima kauptis akmenys,kadangi padideja rūgštingumas kraujo plazmoje ima daugėti mikrobų,grybelių,galiausiai sutrinka antioksidantinė eritrocitų apsauga organizmas sensta vystosi vėžys . Kad išvengti viso šito siaubo būtina atsatatyti org. mikro org balancą ty 85 proc laktobakterijos 15 visokios kitos, gerti pakankamai nefiltruoto ne iš bambalių vandens ,šlapimas turi būti skaidrus nekoncentruotas,neaštraus kvapo. Vandenį jokiu būdu negerti iš plastmasinių butelių, negerti filtruotą kadangi toks vanduo yra agresyvus išplauna mineralus iš kaulų ir dantų.Druskos vandenyje žmogui nėra kenksmingos ,netgi būtinos. Žmogus prisitaikęs gerti paviršinį vandenį.

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Posted: Sun Mar 11, 2012 12:16 pm
by pirtininkas
pas žaliavalgius su laiku kraujas tampa labiau šarminis, nes nėra medžiagų (maisto) sukelenčių rūgštingumą (tokių kaip visokio apdorojimo lavoniena- dažniausiai klaidingai vadinama "mėsa"- su jos lavoniniais nuodais bei kito termiškai apdoroto maisto) , o kai nėra rūgžtinės terpės organizme, tai nebelieka priežasčių vystytis ligoms (tokioms kaip išiminės kraujagyslių ligos, infarktai, vėžys, diabetas, visokie uždegimai, sloga, reumatas, viršsvoris ir tt ir tp).

su naturopatu sutinku- rūgtis naikina nešvarumus kurie ateina su "nešvariu" maistu - termiškai apdorotu bei gyvulimės kilmės "maistu" , tuo tarpu maitinantis gamtiniu maistu (termiškai neapdorotais vaisiais, daržovėmis bei uogomis) į kūną nebepatenka tie nuodai, todėl ir rūgšties nebereikia.

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Posted: Sun Mar 11, 2012 1:35 pm
by zoot
Noriu mesti akmenį į veganų daržą. Žaliavalgis valgantis išimtinai augalinį maistą manau irgi yra nenatūralu,pirmiausiai kam mums duota tulžis? kiek prisimenu studijas pagr . jos funkcija emulguoti riebalus. Kam reikalingas mums fermentas lipazė? - pagrindinis fermentas skaidantis sočiuosius,nesočiuosius riebalus į gliceriną ir rieb. rūgštis. Jeigu jau tokie mes prisitaikę valgyti augalinį maistą iš kur pas mus atsirado fermentai eripsinas tripsinas pepsinas kurie išimtinai skaido baltymus taigi sočiųjų riebalų emulgavimas-muilinimas ,ir lipazės pagalba virškinimas neinsipaišo į šias teorijas. Toliau jeigu mes jau tokie valgantys vien augalinį maistą neįsipaišo plonųjų ir storųjų žarnų santykis,žmogaus žarnynas labai panašus į kiaulės ,bet ne į arklio kur storūjų žarnų santykis daug didesnis tam kad fermentuoti daug ląstelienos. Taigi tikriausiai žmogaus virškinimo fiziologija rodo kad žmg. yra daugiau visaėdis kaip šernas,kiaulė,primatai, nei mintantis vien augaliniu maistu. Pagal bakterijų sąstata kurios gyvena žmg .žarnyne irgi matosi kad mes visaėdės būtybės. Tiesiog norint ir žoleėdį arklį galima įpratinti valgyti kraują.Taip ir žmg.pripratintas valgyti jam nebūdingą virtą maistą.

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Posted: Sun Mar 11, 2012 3:46 pm
by inga30
O jai iš šaltinio atsiveži vandeni bambalyje irgi blogai?

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Posted: Sun Mar 11, 2012 4:20 pm
by zoot
Blogai,kadangi http://www.radiostezija.lt/straipsniai/087-Indai.php
http://www.iveikliga.lt/index.php?optio ... &Itemid=29
http://lt.wikipedia.org/wiki/Plastikas
Manoma kad pagrindinis krūties vėžio faktorius organizme besikaupentys iš plastikinių bambalių dioksinai,kurie išsiskiria mikro kiekiais ,o ypač padidėja UV spindulių poveikyje,ir pašildžius ,o jau nekalbant apie bambalių deginimą,ir alchoholio pylimą į tokią tarą, juk rusijoje per miškų gaisrus žmonės masiškai apsinuodijo ne dūmais bet degančių bambalių dioksinais. Dabar LT yra vėžio protrūkis ,manoma kad vienas iš faktorių pigi bambalių plastmasė. Iš manęs visi juokiasi kai aš geriu vandenį tik iš stiklainių. Pamatykite mieste net jaunimas vasarą eina su mineralinio bambaliu-krūta-,,sveika,, gerti išvalytą vandenį....
Dar pašiurpinimui

Jūsų automobilyje paliktas į plastikinį butelį įpiltas vanduo yra labai žalingas! Nustatyta, kad šiltas plastikas gamina labai stiprų dioksiną, kuris stipriai įtakoja krūties vėžio atsiradimą. Šilumos poveikis sukelia cheminių medžiagų, įeinančių į plastikinio butelio sudėtį, reakciją ir išsklaido dioksiną vandenyje, kurį mes geriame. Dioksinas - tai toks toksinas, kuris gerai įsitvirtina audiniuose, ypač krūtyse, ir sukelia vėžį.Vietoj plastikinio butelio naudokite plieninę gertuvę arba stiklinį butelį Nenaudokite plastikinių indų maisto atsargų kaupimui šaldiklyje.Nenaudokite plastikinių indų maisto šildymui mikrobangų krosnelėse. Vietoj jų naudokite stiklinius arba keramikinius indus. Jei jūsų pirktas maistas jau įdėtas į šildymui mikrobangų krosnelėse pritaikytą plastikinę dėžutę, tai nenaudokite jos. Išimkite maistą iš plastikinės pakuotės ir šildykite stikliniame arba keramikiniame inde. Plastikinė plėvelė (PVC) taip pat yra labai toksiška. Jei šildote maistą, apsuktą plastiline plėvele - tai tarsi atominė bomba jūsų kūnui.Maisto apdengimui geriau naudokite popierines servetėles. Perduokite šitą pranešimą visoms pažįstamoms moterims ir jums brangiems žmonėms.

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Posted: Sun Mar 11, 2012 8:43 pm
by saulius
pas žaliavalgius su laiku kraujas tampa labiau šarminis, nes nėra medžiagų (maisto) sukelenčių rūgštingumą
Kraujas visada būna šarminis kitoks neali būt. Ribos nuo 7,4 pH (arterinio) iki 7,15 pH (veninio). pH 6,9- jau koma. O daugiau kaip 7,4- kitos problemos. Uodai mažiau puola ne tuos kurie valgo ar nevalgo kažkokį maistą, o tuos, kurių organizmas stipresnis. Taip būna tada, kai maisto medžiagos panaudojamos geriau, todėl natūralu, kad valgančius virtą- keptą maistą kraujasiurbiai puola labiau. Bet tai niekaip nepriklauso nuo mėsos valgymo- nevalgymo. Žalia mėsa mintantiems Sibiro "aborigenams" uodai nekelia jokių problemų, kai tuo tarpu ten atvykę europiečiai kraustosi iš proto.

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Posted: Sun Mar 11, 2012 10:48 pm
by pirtininkas
Noriu mesti akmenį į veganų daržą. Žaliavalgis valgantis išimtinai augalinį maistą manau irgi yra nenatūralu,pirmiausiai kam mums duota tulžis? kiek prisimenu studijas pagr . jos funkcija emulguoti riebalus. Kam reikalingas mums fermentas lipazė? - pagrindinis fermentas skaidantis sočiuosius,nesočiuosius riebalus į gliceriną ir rieb. rūgštis. Jeigu jau tokie mes prisitaikę valgyti augalinį maistą iš kur pas mus atsirado fermentai eripsinas tripsinas pepsinas kurie išimtinai skaido baltymus taigi sočiųjų riebalų emulgavimas-muilinimas ,ir lipazės pagalba virškinimas neinsipaišo į šias teorijas. Toliau jeigu mes jau tokie valgantys vien augalinį maistą neįsipaišo plonųjų ir storųjų žarnų santykis,žmogaus žarnynas labai panašus į kiaulės ,bet ne į arklio kur storūjų žarnų santykis daug didesnis tam kad fermentuoti daug ląstelienos. Taigi tikriausiai žmogaus virškinimo fiziologija rodo kad žmg. yra daugiau visaėdis kaip šernas,kiaulė,primatai, nei mintantis vien augaliniu maistu. Pagal bakterijų sąstata kurios gyvena žmg .žarnyne irgi matosi kad mes visaėdės būtybės. Tiesiog norint ir žoleėdį arklį galima įpratinti valgyti kraują.Taip ir žmg.pripratintas valgyti jam nebūdingą virtą maistą.
greičiausiai tulžis yra skirta riebalų ir baltymų esančių riešutuose, saulėgražų , kanapių ir tt sėklose skaidymui.

palyginimas su kiaule ne visai korektiškas - kiaulės organizmas pritaikytas uostyti ir kasinėti tai kas ant žemės paviršiaus ar po žeme, tuo tarpu žmogus tokios savybės neturi.

o maisto pasirinkimas žmogui yra elementarus - jei pamatėte gamtoje užaugusį daiktą (obuolį, žemuogę ar pomidorą) ir jums užsinorėjo vien tik pamačius , pauosčius ir paragavus SUVALGYTI tą daiktą be jokio gailesčio jam - vadinas TAI IR YRA ŽMOGAUS MAISTAS.
TAČIAU jeigu jūs pamatėte stirną, šerną ar zuikį ir užsimanėte jį SUĖSTI, ir jūsų kūnas sutvertas taip kad BE JOKIŲ ĮRANKIŲ jūs galite PAGAUTI tą gyvuliuką IR SUVALGYTI tokį koks jis yra ( t y sučiupti pasivijus, perkasti gerklę, plėšyti to gyvio mėsą savo dantimis) - VADINASI JŪS PRITAIKYTAS MAITINTIS MĖSA.
o gal jūs nepavejat tokių gyvių ir mintate pasenusių ar pasiligojusių bei nudvėsusių gyvių lavonais (kaip maitėdos - šunys, hienos, vilkai)? pvz - šiaurės tautos savo vaikus nuo gimimo pratina prie lavonienos (papuvusios mėsos), todėl jie ten toleruoja apipuvusių elnių mėsą, tuo tarpu kai kiti žmonės nuo tokio "delikateso" vien tik paragavimo miršta per kelias valandas.

be to - JŪS NETEISUS kad "galima pripratinti" gyvius maitintis ne jiems skirtu maist. pvz- karvėms šėrė kaulų miltus ir gavo kempinligės "epidemiją".

be to - REIKIA SKIRTI du SKIRTINGUS DALYKUS - ŽOLIAėdžius ir VAISIAėdžius . žOliaėdžiai - tai karvės, arkliai, ožkos, o vaisiaėdžiai - tai žmonės.
t y - "augalinės kilmės" gali būti ir uobolys ir varputis, TAČIAU TAI VISAI SKIRTINGOS KOKYBĖS MAISTAS. keista kad jūs NEPAGALVOJOTE apie tai rašydamas savo postą.
aišku - žmogus gali kažkiek suvalgyti "žolės" (salotos, kopūstai, garšvos ir tt) TAČIAU jei yra pasirinkimas, tai žmogus geriau rinksis uogas vaisius ir riešutus o ne žoles.
taip ir su žoliaėdžiais - jei duosi jiems tik vaisių - ilgainiui jie turės problemų su sveikata nes TAI NE JIEMS GAMTOS SKIRTAS MAISTAS.

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Posted: Sun Mar 11, 2012 11:00 pm
by pirtininkas
Kraujas visada būna šarminis kitoks neali būt. Ribos nuo 7,4 pH (arterinio) iki 7,15 pH (veninio). pH 6,9- jau koma.
pas vaisiaėdžius (žaliabvalgius) kraujas yra labiau šarminis nei pas lavonėdžius (tipo "mėsa"ėdžius) - vien dėl to kad organizmas išskiria daugiau rūgūties kad susitvarkytų su ta nuodų doze. o kiek tai skaičiais - negaliu pasakyt . tik tiek kad "LABIAU "

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Posted: Sun Mar 11, 2012 11:04 pm
by saulius
Negali pasakyt- nesakyk, aš parašiau tikslius skaičius normaliam organizme. Ribos labai nedidelės. O nuo tų "lavonėdžių" prašau susilaikyt, mes valgom mėsytę, skanią, švarią ir sveiką, aš gi nesakau visaip nepagarbiai apie tavo moliūgus. Nemėgstu jų, bet nieko blogo negaliu pasakyt.

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Posted: Sun Mar 11, 2012 11:26 pm
by pirtininkas
Baik jau, pirtininke, dėstyt savo fiziologiją. Parašo žmogus, argumentuoja- ne, užsispyręs kaip...
ką baigti?
gal žmogus save lygina su paršu- t y kapstosi po žemę, ieško ne tik bulvių, bet ir grambuolių, o suradęs su apetitu juos suvalgo - visko gali būti........
o mano organizmas kitoks - tie vikšrai man nėra malonūs net pažiūrėti jau nekalbant apie jų valgymą.

tiesiog norėjau pasakyti KAD ŽMOGUS KLYSTA lygindamas arklį su žmogum . jo KLAIDA tame kad jis NETURI SUPRATIMO kad "augalinės kilmės" maistas GALI BŪTI IŠ ESMĖS SKIRTINGAS - arkliui - žolė, žmogui - vaisiai ir uogos, o bebrui - mediena.

Sauliau - ką reiškia pagal tave "normalus organizmas"? tas kuris maitinasi tik TERMIŠKAI NEAPDOROTU maistu, ar tas kuris maitinasi keptom , virtom ir glutamatais bei kitom chemikalijom prifarširuotu maistu?

dar patikslinsiu terminus: MĖSA - tai NESUSTINGĘS ir dar neatvėsęs raumuo nuo ką tik UŽMUŠTO gyvūno. nesiginčysiu - gal tau ir patinka mėsa - valgai ją dar neatvėsusią, tačiau man pjauti gyvį nėra nei malonumo, nei estetinio pasitenkinimo nekalbant apie tai . O jei ta mėsa ataušo ir sustingo (t y PAKEITĖ SAVO SAVYBES)- vadinasi tai LAVONIENA - ją (pakeitusią temperatūrą) IŠKART apipuola bakterijos ir JINAI PRADEDA GESTI (irti). Tik žmogus įsigudrino tą gedimą SULĖTINTI, todėl valgydamas tą lavonieną gauna mažiau lavoninių nuodų, TAČIAU VISTIEK JŲ GAUNA.... kad ir mažiau.

o dėl moliūgų - skonio reikalas - man patinka tai kas saldu - pvz - morkos. o moliūgai tokie pat saldūs, tik kramtyti juo lengviau... :)

ir kur tu matai NEPAGARBĄ? jei koks maidėda kramto nuo kokio lavono nukastą koją - tai jis lavonėdis, o žmogus kramtydamas nuo tokio lavono (negyvos kiaulės) atpjautą kumpį turi vadintis kažkaip kitaip?

ir dar - paimk statistiką - pažiūrėk kiek žmonių ligoninėse ir poliklinikose su įvairiausiomis ligomis - JIE VISI VALGO "MĖSĄ" (t y LAVONIENĄ- tai kas kažkada buvo mėsa).