Page 6 of 6

Re: Arbūzai

Posted: Fri Mar 07, 2014 11:53 am
by Hora
naujausios žinios iš PSO http://www.unmultimedia.org/radio/russi ... es/160324/,
Gairės ateičiai- mažinti cukraus vartojimą. Nereikia tiesiogiai suprasti- cukrus tik cukrinėj- cukrus ir arbūze ir grūduose (krakmolo pavidalu) yra cukrus..
Nori būt sveikesnis- nulipk nuo cukraus kabliuko.

Re: Arbūzai

Posted: Fri Mar 07, 2014 11:57 am
by saulius
Tai iš kur vegetarams gaut energijos?

Re: Arbūzai

Posted: Fri Mar 07, 2014 8:33 pm
by Hora
na iš kur jie nori, iš ten lai gauna, kad ir iš arbūzų. :D
Tačiau jiem reiktų žinoti:
Kai energija gaunama iš angliavandenių, jie gliukozės pavidalu patenka į kraują, o kartu organizmas turi išskirti daug insulino, tam lygiui pažeminti, nes kraujyje nepageidautinas aukštas gliukozės lygis. Tie du dalykai- daug gliukozės kraujyje ir daug insulino- visų civilizacinių ligų pagrindas. Ir vėžio.
Kaip tai nutinka, išdėstyta šiame straipsnyje http://diagnosisdiet.com/dietary-treatment-of-cancer/ (siūlyčiau perskaityt visas straipsnio dalis.)
Trumpai tariant, vėžys yra augimo liga, o insulinas yra visų augimo hormonų motina.
Todėl aš nesirenku vegetarystės, o mažai angliavandenių+ mažai insulino.
Teko susidurt su įvairiais žmonėmis, kurių raciono pagrindą sudaro angliavandeniai, tačiau dažnai jų kvėpavimo parametrai rodo, kad energiją jie gauna daugiau iš riebalų. Jei jų nėra maiste, naudojami kūno riebalai. Vienas tokių buvo mano vyras. 50 metų valgė daug "cukraus" ir liesėjo, ir gyrėsi, kad svorio nepriauga. Kurgi priaugs, kai gliukozę, nepatenkančią į ląsteles, su šlapimu inkstai šalina. Daug metų iki tol, kol kraujyje ims didėti gliukozės lygis, jis gali būti aptinkamas šlapime. Deja, ten nepatikrinom, o kraujyje žymiai vėliau aptinkama, nes kraujyje nustatinėjama nevalgius, iš ryto, kai cukrus jau į šlapimą išvarytas.
p.s- Sauliau, perkelk kur nors tuos plepalus iš šitos temos. Lai auginasi žmonės tą cukrų, jei nori, aš visai neketinau išsiplėsti.

Re: cukrus

Posted: Sat Mar 08, 2014 11:35 am
by Hora
toliau apie cukrų . Cukrus yra narkotikas, nuo kurio sunku nulipti (man asmeniškai buvo sunkiau nulipti nuo kavos :D, grynų saldumynų nemėgau )
http://www.technologijos.lt/n/mokslas/z ... ti?l=2&p=1

http://www.technologijos.lt/n/zmoniu_pa ... bu?l=2&p=1

Šiuo metu, jau antri metai, mano šeima suvartoja 1 kg rafinuoto cukraus per metus- ir tas pat daugiausia naudojamas mėsos fermentavimui pagal Sauliaus receptą, bei kokio užklydusio svečio kavos ar arbatos pasaldinimui.

Re: cukrus

Posted: Sun Mar 09, 2014 8:54 am
by zoot
Visada vartojau cukrų .Verdu uogienes ir jomis saldau vandenį ir geriu. Kas geriau cukrus ar sacharinas?

Re: cukrus

Posted: Wed Mar 12, 2014 12:00 am
by Žibutė
Ojetau, vienareikšmiškai cukrus.
Sacharinas ir kiti saldiklių pakaitalai - totalus pravalas. Buvo čia mums, moteriškėms, prieš kažkurį laiką užėjusi mada panaudoti tuos pakaitalus. Pastebėjau, kad ėmė džiūti burnoje, seilės tapo tąsios, man net maisto skonio pojūčiai pasikeitė.
Pakalbėjus su kitomis vartotojomis, joms irgi keisti efektai pasijautė.
Metėme visos tuos eksperimentus su savo kūnu, dabar net prisiminus nupurto, reiškia anoks tai "gėris"