Sveikata yra labai geras dalykas. Ir labai daug žmonių pradėjo sąmoningėti, ja rūpintis.....nu bet deja, taip sakant, iš rašto kai kurie išėjo iš krašto.
Vis pasiskaitau tiek visokios dezinformacijos, kad nervas jama. Nusprendžiau kiek prašviesti reikalus apie industrinį pieną.
Aš visom keturiom už savą karvę, na ar bent jau kaimyno ūkininko. Bet dar tokios galimybės neturiu, o ir ne vienintelė aš čia tokia. Tai visokie dezinformaciniai mitai tik varo žmones į neviltį, nors badu dvėsk, ba jau vistiek tuoj mirsi nes viskas tik blogiausio vyksta maisto pramonėje.
Užtikau FB tokį tekstą:
1. PIENO PRODUKTAI.
Net senuosiuose šventraščiuose, Vedose, yra rašoma, kad karvės pieną gerti yra būtina, sveika, ir jis netgi skatina smegenų sveiklą. Tačiau šiais laikais su pienu yra padaroma tai, ką žino ne kiekvienas...
1.1 PASTERIZAVIMAS.
Pienas yra pusvalandį kaitinamas 220 laipsnių temperatūroje, kurioje žūva visi gyvi organizmai. Virusai, bacilos, tačiau ir enzimai - gerosios bakterijos, kurias mes norime pasisavinti iš pienos. Po kaitinimo pienas yra miręs, neturi jokios energetinės ir maistinės vertės. (Sultys taip pat pasterizuojamos, todėl jas gerdami "supakuotas iš prekybcentrio" negaunate jokios naudos, o tik lobinate monopolininkus.)
Pasterizavimas tokioje temperatūroje, 220 lapsniai 30 min, tai jau atleiskite, pagalvokite savo galva - kokie tai energetiniai resursai
ar jūs manote, kad pikti lobistai monopolininkai (jei pasižvalgysime po parduotuvių lentynas nesunkiai suprasime, kad šių žodžių autorė nė nenutuokia, ką reiškia žodis "monopolininkas") gauna energiją nemokamai?.....ir kokia to prasmė???
Pasterizavimas prasideda nuo 65 laipsnių. Skirtingiems produktams ir tikslams yra naudojama skirtinga pasterizacija.
Pradėkime nuo geriamo pieno ir saldžių pieno produktų:
85 laipsniai porą sekundžių, UHT pienas (tas, kur laikosi ir ne šaldytuve) 140 laipsnių 4-15 sek.
Rūgštūs pieno produktai, kaip jogurtas, grietinė:
95 laipsniai 5-15 minučių, kurios skirtos ne vien pasterizacijai, bet ir baltymo išbrinkimui, kad produktas gautųsi tirštas.
Aš neagituoju nei pirkti, nei valgyti pirktinių produktų, bet skatinu kiek atsitokėti nuo visos tos, kitaip deja negaliu pavadinti, isterijos.
Nepasterizuotų produktų pieno perdirbėjas parduoti neturi teisės. Nebent jis yra pats ūkininkas ir laiko karves.
Paprastam ūkininkui gauti leidimą perdirbti ir pardavinėti pieną yra sunkiai įmanoma misija, todėl tokio pieno faktiškai ir nematyt lentynose. O ne todėl, kad piktiems monopolininkams nėr kur elektros dėt ir jie nori, kad numirtų visi enzimai.
Kas turit karves - džiaugiuosi už jus, kas neturit - būkit geri, neskleiskit panikos dezinformacijos pavidalu.