Puslapis 23

Re: Alkoholis

StandartinėParašytas: Pen Sau 30, 2015 4:30 pm
saulius
Čia Ždanovo teiginiai? Galima pažiūrėt ir plačiau. O kad Švedijoj nėra girtuoklių, tai jau didelė nesąmonė. Parduotuvių nebuvimas tik sustiprina potraukį, "atitrūkę" švedai geria žiauriai, iki komos būsenos. O va Gruzijoj girtuoklių labai mažai, bet vynas ten geriamas vietoj vandens, be jokio amžiaus cenzo.

Re: Alkoholis

StandartinėParašytas: Pen Sau 30, 2015 5:46 pm
Janina
Taip ,čia Ždanovo teiginiai ,bet argi neteisybė ? Pagalvojau tegul ir kiti išgirsta , nes apie alkoholį niekam neįdomu ,niekas ir neskaitys .O Švedijoj tik retai tų parduotuvių , ne taip kaip maximoj , norfoj - nors vežimu vežk .
O kad gruzinai geria kaip vandenį - tai irgi pasaka .Gerk bet kokį vyną - vis tiek alkoholis .Gal jo tik mažai geria ir negirti .Mums vaikams bobutė pasakojo , kad geria tik ''glušėkai", bet argi kitaip .

Re: Alkoholis

StandartinėParašytas: Pen Sau 30, 2015 11:04 pm
MaryteN
Mačiau, kaip geria sausą vyną italai - kiekvieną dieną pietums po taurę. Buvau ūkyje, kur patys jį ir gamina. 50 lietuvių turistų paragavo to sauso vyno - nesugebėjo net taurės išgerti - neskanu. Siūlė baltą, rožinį, bordinį. Visi neskanūs. Todėl ir nenusigeria, nes daug išgerti neįmanoma. Pas italus ir virškinimo fermentai kitokie, nei pas lietuvius. Italams alkoholį - skaido, o lietuviams - ne.
Daugybė musulmonų negeria nei lašo dėl tikėjimo. Ar jų gyvenimo kokybė blogesnė, nei geriančių? Lietuviai pastebi, kad musulmoniškoje Turkijoje tvarkinga, žmonės - tvarkingi, akių nebado besivoliojantys girtuokliai ir pan.

Re: Alkoholis

StandartinėParašytas: Šeš Sau 31, 2015 11:11 am
saulius
Sausas vynas būna neskanus cukroholikams. Dėl to, kad rūgštus. Cukroholizmas- ne lengvesnė liga už alkoholizmą, o dažnai gerokai pavojingesnė.
Ždanovas sako, kad alkoholis užmuša neuronus. Saveljevas sako, kad alkoholis veikia tik kraujotakos sistemą ir niekaip neveikia neuronų. O kraujotakos sistemą veikia visaip. Ir tas faktas, kad organizmas pats gamina alkoholį, sako, kad jam tai- natūralus produktas. Žinoma, gamina mažas dozes. Alkoholio padauginimas kenksmingas taip pat, kaip bet kokio produkto padauginimas. Tame tarpe ir pvz. obuolių ar kitų vaisių.

Re: Alkoholis

StandartinėParašytas: Šeš Sau 31, 2015 12:50 pm
Hora
Taip, ir man anksčiau sausas vynas rodėsi nesąmone- kas gali tą beveik actą gert. :lol: .Dabar nejaučiu jokio jo rūgštumo, tik šiaip maloni rūgštelė, tinkanti prie mėsos. Va, ką tik grįžau iš Ispanijos, tai ten dažniausiai prie maisto po pusę stiklinaitės vyno įpila, ir viskas. Butelio dviem pietums pakako.

Re: Alkoholis

StandartinėParašytas: Šeš Sau 31, 2015 10:26 pm
nawjia
Aš pripažįstu sau cukroholizmą, ir sunkų, bet man nežmoniškai skanu viskas, kas rųgštu. Ir vynas - tik rūgštus.

Re: Alkoholis

StandartinėParašytas: Tre Vas 04, 2015 12:02 pm
Ernestas.A
Leonovas apie alkoholio naudą ;) https://www.youtube.com/watch?v=oYTl-6RsiqQ

Re: Alkoholis

StandartinėParašytas: Tre Vas 04, 2015 1:28 pm
Janina
Nu geras filmukas ...tokio nei atpasakosi ,nei parodysi - reikia pamatyt .Tik pagal nuorodą nesinori skaitinėt , norisi kad iškarto būtų "sukramtyta" , bet čia patiko ...

Re: Alkoholis

StandartinėParašytas: Ket Vas 05, 2015 4:11 pm
Aidas
Aš pripažįstu sau cukroholizmą

Jei nežiūrėsim į pačias medžiagas ir jų poveikį smegenims ir pan, o vien tik į "logistiką", tai potraukis bet kokiam maistui turbūt vienas iš įmantresnių koreguoti. Alkoholis, lošimas ir pan nebūtini išgyvenimui, o va be maisto tai porą mėnesių geriausiu atveju.. :)

Be to, pasirodo, kad "blogoji" žarnyno mikroflora turi apsaugos mechanizmą, veikiantį cukroholizmo ir tukimo naudai.

Gal būt tai nuskambės kaip mokslinė fantastika, tačiau panašu, kad bakterijos mūsų kūnuose - ląstelių skaičiumi mūsų pačių ląsteles viršyjančios 100 kartų - gali įtakoti mūsų potraukius ir nuotaikas, ir taip skatina valgyti tai, kas joms labiau tinka, ir dažnai skatina mus tukti.

"Mikrobai geba įtakoti elgesį ir nuotaiką, paveikdami nervų [?] signalus vagus [?] nerve [jungia virškinamąjį traktą su smegenimis], keisti skonio receptorius, gaminti toksinus, dėl kurių jaučiamės prasčiau, ir išskirti cheminius "paskatinimus", kurių gavę pasijuntame geriau" - sakė [dr. Athena] Aktipis iš Arizonos Valstijos Universiteto Psichologijos departamento.

http://universityofcalifornia.edu/news/ ... -our-minds (angliškai)

Re: Alkoholis

StandartinėParašytas: Pen Vas 06, 2015 2:42 pm
Janina
Aidai , čia ne fantastika , o realybė.Aš angliškai nemoku , bet ir lietuviškai žinau , kad žmogaus organizme bakterijų ir virusų yra apie porą kilogramų . Vienos bakterijo geros ,kitos blogosios .Jų yra maždaug po lygiai (jaučiamės sveiki), jei viršų ima blogosios bakterijos ( blogai jaučiamės) ,jos ir reikalauja sau maisto (cukraus,aštriai ,nuodų mažom dozėm ir kitokių chemikalų) . O mes tada ir norim saldžiai , alkoholio , kepinių ir kitokio šlamšto...Tai kaip čia išeina ,kad bakterijos mums kaip ir vadovauja , kad nedurnos ... O gal kur angliškai parašyta - kaip mums tas bakterijas savo naudai pajungti , mes jų vis tiek neatsikratysim , draugausim iki paskutinio atodūsio ...