Kaip nesugadinti GŽ maisto
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
-
- Posts: 1083
- Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
- Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
- Contact:
Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto
Žilvinas Žurauskas
Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto
Visai neįdealizuoju šaldymo ir šaldiklio. Bet kažkaip reikia išlaikyti užaugintą derlių, kad netektų bėgti žiemą į parduotuvę. Ir manau visais saugojimo būdais kažkas prarandama. Idealių variantų nėra. Reikia rinktis mažiausią blogybę iš kelių blogų variantų. Tas galioja ir auginimui. Kartais gal galimi kažkokie kompromisai su idealiais GŽ auginimo principais, nes priešingu atveju liksi be derliaus ir teks maisto ieškotis parduotuvėj.
Kiek domėjausi rūsiais, tai blogiausia yra tas faktas, kad skirtingoms daržovėms reikia skirtingų sąlygų.
Povilai, todėl ir pavydžiu meškai, kad jai tokios problemos nekyla.
Ledaunė puiku, tik kur to ledo paimsit šiemet Iš šaldiklio ??? Ir bendrai praktiškai bandau įsivaizduoti kaip kertu tuos ledo luitus iš ežero, vežu rogėmis ir kraunu į ledaunę.....
Kiek domėjausi rūsiais, tai blogiausia yra tas faktas, kad skirtingoms daržovėms reikia skirtingų sąlygų.
Povilai, todėl ir pavydžiu meškai, kad jai tokios problemos nekyla.
Ledaunė puiku, tik kur to ledo paimsit šiemet Iš šaldiklio ??? Ir bendrai praktiškai bandau įsivaizduoti kaip kertu tuos ledo luitus iš ežero, vežu rogėmis ir kraunu į ledaunę.....
Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto
O tu pabandyk isivaizduoti kaip su siupeliu prikasi sniego ir apipili ji is duso, toliau jau saltis is tokio suslapinto sniego padaro (firna nezinau kaip lietuviskai), o jei visai nebus sniego, juk kazkas ziema ir ciuozyklas lieja
Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto
Aš darydavau ledo tirpsmo vandenį žiemą. Tai kol temperatūra aukštesnė nei -10 laipsnių, 5 ltr puode per parą vanduo nesušaldavo į ledo luitą. Apie - 15 jau geriau. Tai dabar, kai vos keli laipsniai šalčio ir tai tik retkarčiais, be šaldiklio nieko nebus.
Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto
Bet kazkodel pernai ezerai uzsalo pusmetrio ledu, ant kauno mariu ledo vyko sunkvezimiu lenktynes. Organizatoriai gal koki sustra saldikli buvo imete
Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto
Pritariu Sadiav ir rekomenduoju knygą: Hiromi Shinya,MD. Fermentų faktorius. 2009. Versus aureus.
Apie žmogaus organizmą, mitybą, mediciną ir sveikatą.
Skaičiau šimtus knygų. Kol kas ši knyga man aiškiausia, suprantamiausia, įtikinamiausia, logiškiausia dėl mitybos.
Pagal autorių, 50 procentų maisto turėtų sudaryti grūdai, 40 procentų daržovės ir vaisiai, 10 procentų žuvis, kurios mėsa-balta,
tinkamiausi yra kuo mažiau apdoroti nerafinuoti grūdai, kuo daugiau valgyti šviežių natūralių ir neperdirbtų produktų, išmesti margariną ir keptus valgius, maistą gerai sukramtyti ( 40-70 kartų kiekvieną kąsnį) ir nepersivalgyti.
Enzimų, t.y. fermentų yra sveiko žmogaus organizme ir gausu termiškai neapdorotuose produktuose. Jie ima skilti jau 48 laipsnių temperatūroje.Ir visa knyga apie tai, kokie naudingi mums fermentai!
Klausykitės muzikos. Mylėkite.Juokaukite.Džiaukitės paprasčiausiais dalykais. Mėgaukitės gyvenimo skoniu. Laimingas ir prasmingas žmogaus gyvenimas - tai natūralus kelias būti sveikiems. Džiaugsmas ir entuziazmas geriau, negu tobuliausia dieta skatins reikalingų fermentų gamybą.
Apie žmogaus organizmą, mitybą, mediciną ir sveikatą.
Skaičiau šimtus knygų. Kol kas ši knyga man aiškiausia, suprantamiausia, įtikinamiausia, logiškiausia dėl mitybos.
Pagal autorių, 50 procentų maisto turėtų sudaryti grūdai, 40 procentų daržovės ir vaisiai, 10 procentų žuvis, kurios mėsa-balta,
tinkamiausi yra kuo mažiau apdoroti nerafinuoti grūdai, kuo daugiau valgyti šviežių natūralių ir neperdirbtų produktų, išmesti margariną ir keptus valgius, maistą gerai sukramtyti ( 40-70 kartų kiekvieną kąsnį) ir nepersivalgyti.
Enzimų, t.y. fermentų yra sveiko žmogaus organizme ir gausu termiškai neapdorotuose produktuose. Jie ima skilti jau 48 laipsnių temperatūroje.Ir visa knyga apie tai, kokie naudingi mums fermentai!
Klausykitės muzikos. Mylėkite.Juokaukite.Džiaukitės paprasčiausiais dalykais. Mėgaukitės gyvenimo skoniu. Laimingas ir prasmingas žmogaus gyvenimas - tai natūralus kelias būti sveikiems. Džiaugsmas ir entuziazmas geriau, negu tobuliausia dieta skatins reikalingų fermentų gamybą.
Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto
Autorius pernelyg tolimas nuo žmogaus fiziologijos ir raidos supratimo, panašu, kad tuo iš viso nesidomėjo. Grūdai žmonių mityboj atsirado labai jau neseniai, gamtoje tokio produkto tokiais kiekiais nėra. Gal kas norėtų žmogų laikyt "kultūriniu" produktu, deja keli tūkstantmečiai evoliucijos mąstu yra tik akimirka, per tokį laiką jokie esminiai pokyčiai tokiuose lėtai besidauginančiuose organizmuose kaip žmogus neįvyksta. Nepainiokim sąvokų: grūdai- civilizacijos maistas, ne žmogaus. O žmogus- gamtos, ne civilizacijos produktas.Pagal autorių, 50 procentų maisto turėtų sudaryti grūdai,
Be to, grūdai labai skirtingi savo sudėtimi. Didelis skirtumas kur kokie grikiai ir kur kviečiai.
Saulius Jasionis
-
- Posts: 1831
- Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
- Contact:
Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto
Grikių kai kuriose sistemose net neskiria prie grūdų. Taip ir vadina - maistinės sėklos. Iš jiems giminingų burnočių (amarantų) sėklų Amerikoje irgi verda košę.
Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto
Sauliau, o tu perskaityk tą knygą Hiromi Shinya "Fermentų faktorius" ir tada komentuok. Viską pavadinti grūdais ir kad tai rekomenduoja autorius yra grynai vertėjo supaprastinimas ir interpretacija. Be to ta knyga versta ne iš japonų, o iš anglų kalbos. Mano dukra verčia knygas iš japonų kalbos ir šalia lygina tuos pačius tekstus išverstus anglų vertėjų į anglų kalbą. Galiu pasakyti jos nuomonę, kad anglų vertimai labai neatitinka originalo ir yra stipriai adaptuojami skaitytojui. O toks dvigubas vertimas, dar mūsų redaktorių koregavimai ir visiškai gali būti iškreipta pati esmė. Pabandysim gauti originalą japonų kalba ir tada pasitikslinti visokias detales.
Vygintai, tu kalbi apie praeitą žiemą su stipriais šalčiais ir sniegais. Buvo ir atlydžių, po kurių vėl stipriai pašaldavo ir ledas ant ežerų dar pastorėdavo. O tu pabandyk šiemet sušaldyti kieme ledo gabalą?
Aš tai apie šią žiemą ir šaldiklius kalbu.
Vygintai, tu kalbi apie praeitą žiemą su stipriais šalčiais ir sniegais. Buvo ir atlydžių, po kurių vėl stipriai pašaldavo ir ledas ant ežerų dar pastorėdavo. O tu pabandyk šiemet sušaldyti kieme ledo gabalą?
Aš tai apie šią žiemą ir šaldiklius kalbu.
Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto
Visa širdimi su jumis. Ramybės jums ir jūsų namams.