Kaip nesugadinti GŽ maisto

Apie tai, kas mus žaloja, o kas - stiprina

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

laisvas kaimietis
Posts: 1083
Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by laisvas kaimietis »

Žilvinas Žurauskas
Vėjai
Posts: 536
Joined: Wed Jun 23, 2010 7:10 pm
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by Vėjai »

Visai neįdealizuoju šaldymo ir šaldiklio. Bet kažkaip reikia išlaikyti užaugintą derlių, kad netektų bėgti žiemą į parduotuvę. Ir manau visais saugojimo būdais kažkas prarandama. Idealių variantų nėra. Reikia rinktis mažiausią blogybę iš kelių blogų variantų. Tas galioja ir auginimui. Kartais gal galimi kažkokie kompromisai su idealiais GŽ auginimo principais, nes priešingu atveju liksi be derliaus ir teks maisto ieškotis parduotuvėj.
Kiek domėjausi rūsiais, tai blogiausia yra tas faktas, kad skirtingoms daržovėms reikia skirtingų sąlygų.
Povilai, todėl ir pavydžiu meškai, kad jai tokios problemos nekyla.
Ledaunė puiku, tik kur to ledo paimsit šiemet ;) Iš šaldiklio ??? Ir bendrai praktiškai bandau įsivaizduoti kaip kertu tuos ledo luitus iš ežero, vežu rogėmis ir kraunu į ledaunę.....
vigintas
Posts: 534
Joined: Tue Jun 15, 2010 11:52 am
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by vigintas »

O tu pabandyk isivaizduoti kaip su siupeliu prikasi sniego ir apipili ji is duso, toliau jau saltis is tokio suslapinto sniego padaro (firna nezinau kaip lietuviskai), o jei visai nebus sniego, juk kazkas ziema ir ciuozyklas lieja :)
Vėjai
Posts: 536
Joined: Wed Jun 23, 2010 7:10 pm
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by Vėjai »

Aš darydavau ledo tirpsmo vandenį žiemą. Tai kol temperatūra aukštesnė nei -10 laipsnių, 5 ltr puode per parą vanduo nesušaldavo į ledo luitą. Apie - 15 jau geriau. Tai dabar, kai vos keli laipsniai šalčio ir tai tik retkarčiais, be šaldiklio nieko nebus.
vigintas
Posts: 534
Joined: Tue Jun 15, 2010 11:52 am
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by vigintas »

Bet kazkodel pernai ezerai uzsalo pusmetrio ledu, ant kauno mariu ledo vyko sunkvezimiu lenktynes. Organizatoriai gal koki sustra saldikli buvo imete :)
MaryteN
Posts: 307
Joined: Sat Dec 25, 2010 3:54 pm
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by MaryteN »

Pritariu Sadiav ir rekomenduoju knygą: Hiromi Shinya,MD. Fermentų faktorius. 2009. Versus aureus.
Apie žmogaus organizmą, mitybą, mediciną ir sveikatą.
Skaičiau šimtus knygų. Kol kas ši knyga man aiškiausia, suprantamiausia, įtikinamiausia, logiškiausia dėl mitybos.
Pagal autorių, 50 procentų maisto turėtų sudaryti grūdai, 40 procentų daržovės ir vaisiai, 10 procentų žuvis, kurios mėsa-balta,
tinkamiausi yra kuo mažiau apdoroti nerafinuoti grūdai, kuo daugiau valgyti šviežių natūralių ir neperdirbtų produktų, išmesti margariną ir keptus valgius, maistą gerai sukramtyti ( 40-70 kartų kiekvieną kąsnį) ir nepersivalgyti.
Enzimų, t.y. fermentų yra sveiko žmogaus organizme ir gausu termiškai neapdorotuose produktuose. Jie ima skilti jau 48 laipsnių temperatūroje.Ir visa knyga apie tai, kokie naudingi mums fermentai!
Klausykitės muzikos. Mylėkite.Juokaukite.Džiaukitės paprasčiausiais dalykais. Mėgaukitės gyvenimo skoniu. Laimingas ir prasmingas žmogaus gyvenimas - tai natūralus kelias būti sveikiems. Džiaugsmas ir entuziazmas geriau, negu tobuliausia dieta skatins reikalingų fermentų gamybą.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by saulius »

Pagal autorių, 50 procentų maisto turėtų sudaryti grūdai,
Autorius pernelyg tolimas nuo žmogaus fiziologijos ir raidos supratimo, panašu, kad tuo iš viso nesidomėjo. Grūdai žmonių mityboj atsirado labai jau neseniai, gamtoje tokio produkto tokiais kiekiais nėra. Gal kas norėtų žmogų laikyt "kultūriniu" produktu, deja keli tūkstantmečiai evoliucijos mąstu yra tik akimirka, per tokį laiką jokie esminiai pokyčiai tokiuose lėtai besidauginančiuose organizmuose kaip žmogus neįvyksta. Nepainiokim sąvokų: grūdai- civilizacijos maistas, ne žmogaus. O žmogus- gamtos, ne civilizacijos produktas.
Be to, grūdai labai skirtingi savo sudėtimi. Didelis skirtumas kur kokie grikiai ir kur kviečiai.
Saulius Jasionis
Mama Smilga
Posts: 1831
Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by Mama Smilga »

Grikių kai kuriose sistemose net neskiria prie grūdų. Taip ir vadina - maistinės sėklos. Iš jiems giminingų burnočių (amarantų) sėklų Amerikoje irgi verda košę.
Vėjai
Posts: 536
Joined: Wed Jun 23, 2010 7:10 pm
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by Vėjai »

Sauliau, o tu perskaityk tą knygą Hiromi Shinya "Fermentų faktorius" ir tada komentuok. Viską pavadinti grūdais ir kad tai rekomenduoja autorius yra grynai vertėjo supaprastinimas ir interpretacija. Be to ta knyga versta ne iš japonų, o iš anglų kalbos. Mano dukra verčia knygas iš japonų kalbos ir šalia lygina tuos pačius tekstus išverstus anglų vertėjų į anglų kalbą. Galiu pasakyti jos nuomonę, kad anglų vertimai labai neatitinka originalo ir yra stipriai adaptuojami skaitytojui. O toks dvigubas vertimas, dar mūsų redaktorių koregavimai ir visiškai gali būti iškreipta pati esmė. Pabandysim gauti originalą japonų kalba ir tada pasitikslinti visokias detales.

Vygintai, tu kalbi apie praeitą žiemą su stipriais šalčiais ir sniegais. Buvo ir atlydžių, po kurių vėl stipriai pašaldavo ir ledas ant ežerų dar pastorėdavo. O tu pabandyk šiemet sušaldyti kieme ledo gabalą?
Aš tai apie šią žiemą ir šaldiklius kalbu.
S1mas
Posts: 447
Joined: Thu Oct 28, 2010 11:21 pm
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by S1mas »

Visa širdimi su jumis. Ramybės jums ir jūsų namams.
Post Reply

Return to “Sveikata”