Kaip nesugadinti GŽ maisto

Apie tai, kas mus žaloja, o kas - stiprina

Moderatoriai: Mama Smilga, dage, saulius

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Standartinė saulius » Pen Lap 25, 2011 9:58 am

Nieko neatradau, Jovke. Tiesiog valgau viską, kas patinka ir nedarau iš mitybos religijos. Tuose straipsniuose viskas parašyta, maždaug taip ir darau, neskaitant saldainių kartą per savaitę ir cigarečių :).
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Standartinė Ajida » Pen Lap 25, 2011 4:45 pm

Pirtininke, kol priėjau prie interneto su garsu, jau neberandu nuorodų į filmus. Jei galėtumėt, įdėkit dar kartą.
Ajida
 
Pranešimai: 81
Užsiregistravo: Sek Bir 13, 2010 12:56 pm
Miestas: Vilkaviškis

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Standartinė saulius » Pen Lap 25, 2011 4:48 pm

Nebent asmenine žinute. Jeigu moderatoriai ištrynė- reiškia forume jų neturi būt.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Standartinė Mama Smilga » Pen Lap 25, 2011 5:48 pm

Sauliau, yra mielų naivių žmonių, kurie mano, kad mitybos pakeitimas - tai jau dvasingumo apraiška, ir vos ne pati ryškiausia. Matyt, todėl apie gamtos vaikus sakote, kad jie kalbų apie tai negirdi.

Bet iš tiesų ne. Galima suorganizuoti idealią mitybą kokiam,pvz., recidyvistui... Akivaizdi netvarka jo dūšioje nuo to niekur nedings.
Mama Smilga
 
Pranešimai: 1831
Užsiregistravo: Tre Bal 06, 2011 12:48 am

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Standartinė saulius » Pen Lap 25, 2011 5:54 pm

Sutinku :)
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Standartinė lugne » Pen Lap 25, 2011 7:51 pm

Gal kas žinot kaip ten yra su tais žaliavalgystėj aukštinamais fermentais. Mano galva tai, kad juos suvalgai "gyvus" jokios prasmės neturi, nes skrandyje visiems ten fermentams suvalgytiems būna šabaš. Tai tada virtas fermentas lygus suvalgytam "gyvam" fermentui.
Jurga Stoškutė
lugne
 
Pranešimai: 1444
Užsiregistravo: Pen Bal 10, 2009 1:54 pm
Miestas: Marcinkonys, Varėnos raj.

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Standartinė laisvas kaimietis » Pen Lap 25, 2011 8:03 pm

Netikėkit vaistų reklamom ;) Jeigu taip būtų, nei vienas gyvūnas, turintis skrandį, negalėtų gyventi, nes žarnyne nebūtų bakterijų, fermentų ir t.t. Realybėje yra kitaip.
Žilvinas Žurauskas
laisvas kaimietis
 
Pranešimai: 1083
Užsiregistravo: Šeš Rgp 28, 2010 11:02 am
Miestas: Virbalų k., Ukmergės raj.

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Standartinė saulius » Pen Lap 25, 2011 9:54 pm

Va ką radau:
skrandžio fermentai ir rūgšti jo terpė baltymų nevirškina, o tik ruošia juos tolimesniam virškinimui, kuris vyksta plonajame žarnyne.

Ir nuorodą galiu duot :D : http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... s_atskirai
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Standartinė Sadiav » Pen Lap 25, 2011 10:54 pm

Lugne, jei nori apie fermentus pasiskaityti, gali įsigyti Hiromi Šinja knygą, atrodo "Fermentų faktorius" vadinasi. Tai gydytojas, kurio eksperimentai ir atradimai medicinos moksle yra pakankamai autoritetingi. Gal paaiškės fermentų nauda.
Nuo savęs galiu papasakoti ką esu skaitęs, neatsimenu bandymų autoriaus, bet atsimenu bandymo aprašymą, maždaug viskas buvo taip: buvo paimtos dvi stiklinės ir į abi įpilta grobuonio (žvėries) skrandžio sulčių. Tada į vieną stiklinę buvo įmesta virta varlė, o į kitą - nevirta "žalia". Nevirta varlė per berods valandą laiko beveik visiškai ištirpo, virta varlė tokiose pačiose sultyse tik susitraukė, susiraukšlėjo ir šiek tiek buvo apvirškinta. Paaiškinama tuo, jog aukos fermentai padeda save susivirškinti.
Aš nežinau, kas rašo straipsnius homosanitus, todėl nežinau kiek juo galima pasitikėti, kiek jo informacija yra teisinga ar tiksli. Bet kuriuo atveju, manau niekas nesiginčija, jog apdirbant ir ilgai laikant maisto produktus, jų kokybė mažėja, todėl termiškai neapdorotame maiste yra visuomet buvo, yra ir bus daugiau įvairių vitaminų ir mikroelementų.
O visuomet yra geriau išbandyti pačiam, aš nebegeriu vaistų prieš miegą nuo skrandžio žaizdų ir miegu puikiai, vien dėl to, kad pradėjau daug daugiau vartoti žalio maisto. Aš nesu vegetaras, vartoju ir žalią mėsą, žuvį - džiovintą, vytintą ar pagal Sauliaus receptą marinuotą. Todėl sakau visuomet geriau pabandyti pačiam ir pasirinkti.
Sadiav
 
Pranešimai: 14
Užsiregistravo: Pir Kov 21, 2011 4:55 pm

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Standartinė lugne » Pen Lap 25, 2011 11:46 pm

Na taip, skrandy nesuskaidomas baltymas iki aminorūgščių, bet pakankamai paveikiamas, kad su maistu gauti fermentai taptų neaktyvūs.
Todėl bet kuris baltymas, gautas su maistu, turi būti suardytas bent jau iki peptidų, kad iš jų galima būtų pastatyti savos konstrukcijos originalų baltymą. Maisto baltymas gali būti sudarytas net iš keleto tūkstančių aminorūgščių junginio ir pirmas veiksmas, kurį organizmas turi atlikti su atkeliavusiu į skrandį baltymu – tai „sudraskyti“ baltymą į kuo smulkesnes dedamąsias. Šio darbo atlikėjas ir yra mūsų aptariamoji druskos rūgštis,

Tas pats homosanitus ;)
Jurga Stoškutė
lugne
 
Pranešimai: 1444
Užsiregistravo: Pen Bal 10, 2009 1:54 pm
Miestas: Marcinkonys, Varėnos raj.

AnkstesnisKitas

Grįžti į Sveikata

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

cron