Sadiav » Pen Lap 25, 2011 10:54 pm
Lugne, jei nori apie fermentus pasiskaityti, gali įsigyti Hiromi Šinja knygą, atrodo "Fermentų faktorius" vadinasi. Tai gydytojas, kurio eksperimentai ir atradimai medicinos moksle yra pakankamai autoritetingi. Gal paaiškės fermentų nauda.
Nuo savęs galiu papasakoti ką esu skaitęs, neatsimenu bandymų autoriaus, bet atsimenu bandymo aprašymą, maždaug viskas buvo taip: buvo paimtos dvi stiklinės ir į abi įpilta grobuonio (žvėries) skrandžio sulčių. Tada į vieną stiklinę buvo įmesta virta varlė, o į kitą - nevirta "žalia". Nevirta varlė per berods valandą laiko beveik visiškai ištirpo, virta varlė tokiose pačiose sultyse tik susitraukė, susiraukšlėjo ir šiek tiek buvo apvirškinta. Paaiškinama tuo, jog aukos fermentai padeda save susivirškinti.
Aš nežinau, kas rašo straipsnius homosanitus, todėl nežinau kiek juo galima pasitikėti, kiek jo informacija yra teisinga ar tiksli. Bet kuriuo atveju, manau niekas nesiginčija, jog apdirbant ir ilgai laikant maisto produktus, jų kokybė mažėja, todėl termiškai neapdorotame maiste yra visuomet buvo, yra ir bus daugiau įvairių vitaminų ir mikroelementų.
O visuomet yra geriau išbandyti pačiam, aš nebegeriu vaistų prieš miegą nuo skrandžio žaizdų ir miegu puikiai, vien dėl to, kad pradėjau daug daugiau vartoti žalio maisto. Aš nesu vegetaras, vartoju ir žalią mėsą, žuvį - džiovintą, vytintą ar pagal Sauliaus receptą marinuotą. Todėl sakau visuomet geriau pabandyti pačiam ir pasirinkti.