Kaip nesugadinti GŽ maisto

Apie tai, kas mus žaloja, o kas - stiprina

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by saulius »

Nieko neatradau, Jovke. Tiesiog valgau viską, kas patinka ir nedarau iš mitybos religijos. Tuose straipsniuose viskas parašyta, maždaug taip ir darau, neskaitant saldainių kartą per savaitę ir cigarečių :).
Saulius Jasionis
Ajida
Posts: 81
Joined: Sun Jun 13, 2010 12:56 pm
Location: Vilkaviškis
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by Ajida »

Pirtininke, kol priėjau prie interneto su garsu, jau neberandu nuorodų į filmus. Jei galėtumėt, įdėkit dar kartą.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by saulius »

Nebent asmenine žinute. Jeigu moderatoriai ištrynė- reiškia forume jų neturi būt.
Saulius Jasionis
Mama Smilga
Posts: 1831
Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by Mama Smilga »

Sauliau, yra mielų naivių žmonių, kurie mano, kad mitybos pakeitimas - tai jau dvasingumo apraiška, ir vos ne pati ryškiausia. Matyt, todėl apie gamtos vaikus sakote, kad jie kalbų apie tai negirdi.

Bet iš tiesų ne. Galima suorganizuoti idealią mitybą kokiam,pvz., recidyvistui... Akivaizdi netvarka jo dūšioje nuo to niekur nedings.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by saulius »

Sutinku :)
Saulius Jasionis
lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by lugne »

Gal kas žinot kaip ten yra su tais žaliavalgystėj aukštinamais fermentais. Mano galva tai, kad juos suvalgai "gyvus" jokios prasmės neturi, nes skrandyje visiems ten fermentams suvalgytiems būna šabaš. Tai tada virtas fermentas lygus suvalgytam "gyvam" fermentui.
Jurga Stoškutė
laisvas kaimietis
Posts: 1083
Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by laisvas kaimietis »

Netikėkit vaistų reklamom ;) Jeigu taip būtų, nei vienas gyvūnas, turintis skrandį, negalėtų gyventi, nes žarnyne nebūtų bakterijų, fermentų ir t.t. Realybėje yra kitaip.
Žilvinas Žurauskas
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by saulius »

Va ką radau:
skrandžio fermentai ir rūgšti jo terpė baltymų nevirškina, o tik ruošia juos tolimesniam virškinimui, kuris vyksta plonajame žarnyne.
Ir nuorodą galiu duot :D : http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... s_atskirai
Saulius Jasionis
Sadiav
Posts: 14
Joined: Mon Mar 21, 2011 4:55 pm
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by Sadiav »

Lugne, jei nori apie fermentus pasiskaityti, gali įsigyti Hiromi Šinja knygą, atrodo "Fermentų faktorius" vadinasi. Tai gydytojas, kurio eksperimentai ir atradimai medicinos moksle yra pakankamai autoritetingi. Gal paaiškės fermentų nauda.
Nuo savęs galiu papasakoti ką esu skaitęs, neatsimenu bandymų autoriaus, bet atsimenu bandymo aprašymą, maždaug viskas buvo taip: buvo paimtos dvi stiklinės ir į abi įpilta grobuonio (žvėries) skrandžio sulčių. Tada į vieną stiklinę buvo įmesta virta varlė, o į kitą - nevirta "žalia". Nevirta varlė per berods valandą laiko beveik visiškai ištirpo, virta varlė tokiose pačiose sultyse tik susitraukė, susiraukšlėjo ir šiek tiek buvo apvirškinta. Paaiškinama tuo, jog aukos fermentai padeda save susivirškinti.
Aš nežinau, kas rašo straipsnius homosanitus, todėl nežinau kiek juo galima pasitikėti, kiek jo informacija yra teisinga ar tiksli. Bet kuriuo atveju, manau niekas nesiginčija, jog apdirbant ir ilgai laikant maisto produktus, jų kokybė mažėja, todėl termiškai neapdorotame maiste yra visuomet buvo, yra ir bus daugiau įvairių vitaminų ir mikroelementų.
O visuomet yra geriau išbandyti pačiam, aš nebegeriu vaistų prieš miegą nuo skrandžio žaizdų ir miegu puikiai, vien dėl to, kad pradėjau daug daugiau vartoti žalio maisto. Aš nesu vegetaras, vartoju ir žalią mėsą, žuvį - džiovintą, vytintą ar pagal Sauliaus receptą marinuotą. Todėl sakau visuomet geriau pabandyti pačiam ir pasirinkti.
lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by lugne »

Na taip, skrandy nesuskaidomas baltymas iki aminorūgščių, bet pakankamai paveikiamas, kad su maistu gauti fermentai taptų neaktyvūs.
Todėl bet kuris baltymas, gautas su maistu, turi būti suardytas bent jau iki peptidų, kad iš jų galima būtų pastatyti savos konstrukcijos originalų baltymą. Maisto baltymas gali būti sudarytas net iš keleto tūkstančių aminorūgščių junginio ir pirmas veiksmas, kurį organizmas turi atlikti su atkeliavusiu į skrandį baltymu – tai „sudraskyti“ baltymą į kuo smulkesnes dedamąsias. Šio darbo atlikėjas ir yra mūsų aptariamoji druskos rūgštis,
Tas pats homosanitus ;)
Jurga Stoškutė
Post Reply

Return to “Sveikata”