Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto
Posted: Wed Dec 21, 2011 12:06 pm
Lugnė uždavė klausimą , kaip nesugadinti GŽ maisto. Tai į temą būtų ne tik gaminimas, bet ir išsaugojimas per žiemą. Dabar darau tokį mišrų variantą dalis rūsy, dalis stiklainiuose, dalis šaldiklyje.
Rūsys arba turi būti idealus tai daržovių rūšiai, arba ilgiau kaip iki Naujų metų nėr ko tikėtis stebuklo. O va šaldiklis man labai patiko. Geras šaldiklis - dėžė. Šaldžiau viską ir daržoves, ir uogas, ir padažus, ir prieskonines žoles, ir visokias mėtas, melisas. Aromatas geresnis, nei paprastai sudžiovintų žolių. Uogos sausos kaip nuskintos nuo krūmo. Tik reikia atitirpinti šaldytuvo nulinėje zonoje. Bet kadangi maišelyje jos nesulipusios, galiu atsiberti ir atitirpinti nedidelį kiekį. Sakoma šaldant susiardo kažkokia struktūra, pakinta į blogą. Savaime aišku, kad taip. Bet kodėl ledo tirpsmo vanduo laikomas labai geru? Daugelio daržovių ir vaisių sudėtinė dalis irgi vanduo, tai nors bent jis pagerėja
Dar privalumas - viskas konservuojasi be cukraus ir acto ar dar kokių konservantų. Visais konservavimo atvejais kažkas blogai, kažkas prarandama. Bet tai manau bet kokiu atveju geriau negu žiemą "šviežios" daržovės iš parduotuvės.
Kadangi pasiskaičius visokių baisių straipsnių supranti , kad bendrai maitintis yra labai kenksminga. Cukrai, krakmolas, nitratai, angliavandeniai ir dar begalė baubų - visi maisto produktai nuodai. Gyventi ir kenksminga ir pavojinga. Belieka pasiverst meška ir čiulpt leteną bent per žiemą.
Rūsys arba turi būti idealus tai daržovių rūšiai, arba ilgiau kaip iki Naujų metų nėr ko tikėtis stebuklo. O va šaldiklis man labai patiko. Geras šaldiklis - dėžė. Šaldžiau viską ir daržoves, ir uogas, ir padažus, ir prieskonines žoles, ir visokias mėtas, melisas. Aromatas geresnis, nei paprastai sudžiovintų žolių. Uogos sausos kaip nuskintos nuo krūmo. Tik reikia atitirpinti šaldytuvo nulinėje zonoje. Bet kadangi maišelyje jos nesulipusios, galiu atsiberti ir atitirpinti nedidelį kiekį. Sakoma šaldant susiardo kažkokia struktūra, pakinta į blogą. Savaime aišku, kad taip. Bet kodėl ledo tirpsmo vanduo laikomas labai geru? Daugelio daržovių ir vaisių sudėtinė dalis irgi vanduo, tai nors bent jis pagerėja
Dar privalumas - viskas konservuojasi be cukraus ir acto ar dar kokių konservantų. Visais konservavimo atvejais kažkas blogai, kažkas prarandama. Bet tai manau bet kokiu atveju geriau negu žiemą "šviežios" daržovės iš parduotuvės.
Kadangi pasiskaičius visokių baisių straipsnių supranti , kad bendrai maitintis yra labai kenksminga. Cukrai, krakmolas, nitratai, angliavandeniai ir dar begalė baubų - visi maisto produktai nuodai. Gyventi ir kenksminga ir pavojinga. Belieka pasiverst meška ir čiulpt leteną bent per žiemą.