Switch to full style
Atsakymo rašymas

Re: Sidras

Šeš Lie 25, 2015 8:56 am

Aš kažkur irgi taip skaičiau. Ir dar priedo, kad laukinėse kriaušėse daug kietų dalelių, dėl kurių veisiasi visokie nepageidaujami mikrobai. Nu bet čia gal nesąmonė, nes raugintos laukinės kriaušės labai gerai laikosi.

Re: Sidras

Ant Lie 28, 2015 12:49 pm

Pernai, kaip kasmet, gaminau obuolių actą. Bet gavosi kažkas panašaus į sidrą, naudojome atsigėrimui, taip ir nesupratau, kur ta riba ir kodėl gaunasi arba actas arba sidras. Technologija juk tokia pati.

Re: Sidras

Pir Rgp 31, 2015 9:10 pm

Fermentavimo arba brandinimo metu gavęs deguonies (neskaitant peripilymo – kalbu apie ilgalaikį poveikį) sidras tampa obuolių actu.


Taip radau internete paaiškinta.

Re: Sidras

Ant Rgs 01, 2015 9:39 am

Taip išeina, kad mano "actas" gavo per mažai deguonies.

Re: Sidras

Tre Rgs 02, 2015 8:14 am

Tradiciškai sidras gaminamas bačkoj, bet jos negalima judint. O actas gaminamas taip pat bačkoj, bet nuolat pamaišomas. Tik toks ir skirtumas.
Atsakymo rašymas