Kulinarija
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Re: Kulinarija
Va jau žuvim tai aš tave pavaišinsiu, kai atvažiuosi . Tikra, iš kiemo.
Saulius Jasionis
Re: Kulinarija
mmm, tada jau reiks atvažiuot. Paauglystėj upėtakius kanale rankom gaudėm ir ant laužo su drauge kepėm pamenu tą rausvą mėsytę ir seilė nutįsta...
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
-
- Posts: 84
- Joined: Thu Oct 23, 2014 11:48 am
- Contact:
Re: Kulinarija
Sauliau, o kodėl baltymų nevartoji?grįžau prie tradicinės vakarienės: keturi-penki- šeši kiaušinio tryniai. Baltymus atgal vištoms
Re: Kulinarija
Code: Select all
Ovomukoidas – sudėtingas proteinas, kuriame baltymas ir angliavandenis yra santykyje 4:1. Ovomukoidas kiaušinio baltymą daro klampų, plakant sudaro stabilią putą. Pasiskirstęs jis kiaušinio baltyme netolygiai – prie trynio ir prie lukšto jo yra daugiau.
Ovomukoidas pasižymi antifermentinėmis savybėmis: jis slopina kasos fermento tripsino, skaidančio baltyminį maistą, veikimą. Todėl valgyti žalius kiaušinius nepatariama – jie blogai įsisavinami, o kartu su žaliais kiaušiniais suvalgyti kiti baltymai irgi bus blogai įsisavinami. Verdant ovomukoidas šią savybę praranda. Gerai išplaktas kiaušinio baltymo ovomukoidas irgi denatūruoja ir nebeblokuoja tripsino.
Saulius Jasionis
Re: Kulinarija
HSTai kaip paruoštą ir kokį kiaušinį būtų valgyti sveikiausia?
Stipriai išplaktą mikseriu, žalią, neužkrėstą salmonelėmis, padėtą močiutės laikomos dedeklės, šeriamos lesalais, kuriuose teisingas riebiųjų rūgščių balansas.
Saulius Jasionis
-
- Posts: 84
- Joined: Thu Oct 23, 2014 11:48 am
- Contact:
Re: Kulinarija
Šitą gerai prisimenu, tik dėl kiaušinio baltymo "neužsifiksavo".