Kulinarija

Moderatoriai: Mama Smilga, dage, saulius

Re: Kulinarija

Standartinė saulius » Ket Sau 15, 2015 3:47 pm

O va su lesalais, kuriuose teisingas riebiųjų rūgščių balansas, jau sunkiau... Vasarą tai tvarkoj, o žiemą tie kiaušai, matyt, ne visai geri kiaušai.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Kulinarija

Standartinė Hora » Ket Sau 15, 2015 5:13 pm

Tiesiog tingiu plakt. Arba virt


netingėk.


Aminorūgščių naudingumą organizmui nusako azoto utilizacijos procentas NNU( Net Nitrogen Utilization). Pvz. kiaušinio šis rodiklis yra 48%. Tai reiškia, kad 48% amino rūgščių irs anaboliniu keliu ir bus panaudotos organizmo statybai, o likę 52% - bus panaudoti katabolizmo procese energijai gaminti ir azoto junginiams sudaryti. Iš to seka, kad baltymas tuo vertingesnis, kuo mažiau iš jo organizmas gali pagaminti energijos, o tuo pačiu ir mažiau toksinų. „Protinguoliai“ šioje vietoje ims prieštarauti, kad organizmui reikalinga energija, bet jiems tada reiktų žinoti, jog energijai gauti yra paprastesnis kelias – iš angliavandenių ir riebalų, kurių skilimo metu nesusidaro azoto katabolitai.
Maiste NNU rodiklis gali būti nuo 32 iki 48%. Kaip jau minėta, aukščiausias jis vištos kiaušinyje – 48. Svarbu paminėti, kad negalima atskirti baltymo nuo trynio, nes tuo atveju šis rodiklis krenta. Trynio jis bus 18%, o baltymo – tik 17% . Kodėl taip yra? Todėl ,kad trynio ir baltymo aminorūgščių sudėtis visai kita ir tik kartu šis derinys organizmui yra priimtiniausias (beje, suplaktas trynys su baltymu įsisavinamas dar geriau). Per didelis kiekis baltymo maiste ir žemas jo NNU rodiklis didina šlapalo kiekį kraujyje, o tai savo ruožtu perkrauna kepenis ir inkstus.


irgi HS.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
 
Pranešimai: 776
Užsiregistravo: Šeš Sau 05, 2013 9:11 pm
Miestas: Pajūris

Re: Kulinarija

Standartinė saulius » Ket Sau 15, 2015 5:17 pm

Supratau... Teks netingėt.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Kulinarija

Standartinė Hora » Ket Sau 15, 2015 5:28 pm

pusę naudos išmeti. neūkiška kažkaip.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
 
Pranešimai: 776
Užsiregistravo: Šeš Sau 05, 2013 9:11 pm
Miestas: Pajūris

Re: Kulinarija

Standartinė saulius » Ket Sau 15, 2015 6:00 pm

Neišmetu, sušeriu.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Kulinarija

Standartinė saulius » Sek Sau 18, 2015 9:58 pm

Ale tikrai neįdomus valgiaraštis. Vakar stirniena su kopūstais, o kadangi buvo svečių tai dar ir torto teko paragaut. Nu griekas, žinau, bet tai ką dabar... Šiandien kiauliena su kopūstais. Rytoj... vėl kažkas su kopūstais :).
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Kulinarija

Standartinė Ernestas.A » Pir Sau 19, 2015 9:43 am

O tai kiek jus šeimai tų kopūstų prisiraugiate? Mes užraugėm 20L puodą, tai dar puse yra. Kažkaip kiekvieną dieną nesivalgo.
Ernestas.A
 
Pranešimai: 84
Užsiregistravo: Ket Spa 23, 2014 11:48 am

Re: Kulinarija

Standartinė saulius » Pir Sau 19, 2015 1:20 pm

Niekom mes neprisiraugėm, nes šiemet visai neužaugo. Perkam turguj. Žiemai reikia apie 300 kg.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Kulinarija

Standartinė Ernestas.A » Pir Sau 19, 2015 1:27 pm

Na tai su pirktiniais irgi jokios garantijos nėra, nei kaip jie buvo auginti, nei kiek chemijos panaudota, tai ir galutinis poveikis sveikatai nežinomas. Na nebent perkat iš kokio pažįstamo augintojo, kuriuo pasitikit.
Ernestas.A
 
Pranešimai: 84
Užsiregistravo: Ket Spa 23, 2014 11:48 am

Re: Kulinarija

Standartinė Eimutė » Pir Sau 19, 2015 1:30 pm

Bet geriau pirkti, negu badauti, jei savo neturi ;)
Širvintos
Eimutė
 
Pranešimai: 682
Užsiregistravo: Ket Rgs 23, 2010 1:08 pm
Miestas: Širvintos

AnkstesnisKitas

Grįžti į Sauliaus Jasionio ūkis

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

cron