Kulinarija

Moderatoriai: Mama Smilga, dage, saulius

Re: Kulinarija

Standartinė saulius » Pir Sau 26, 2015 12:40 pm

Nu taip, moteris nesupras. Bet iš tikrųjų taip ir yra.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Kulinarija

Standartinė saulius » Pen Bal 17, 2015 7:30 am

Taigi, pavasaris atėjo, ta proga tarsi savaime keičiasi mityba. "Išradau" tokį labai skanų ir taip pat vertingą patiekalą, kurio negaliu atsivalgyt. Dabar tai kasdieninė vakarienė. Galima pavadint "pavasario salotomis" ar kaip nors panašiai.
Pirmiausia iš mėsos padarau faršą (tiek, kiek reikia vienai porcijai). Ne su mėsmale, bet senoviškai, su peiliu (galima ir mažu kirvuku). Tada įdedu druskos, dar kokių prieskonių, kas po ranka, labai tinka gelsvės lapai (jau nemaži). Šiek tiek išminkau, kad masė taptų vienalytiškesnė. Ir įmušu kiaušinį. Galima tik trynį- skaniau gaunasi. Dabar mušu visą ir gerai išmaišau. Viskas, skanaus ;).
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Kulinarija

Standartinė Hora » Pen Bal 17, 2015 9:15 am

pavirtai į žaliavalgį visai. Tik žiūrėk, neperlenk su baltymais, jei mėsa liesoka. Aš dar sviesto įkapočiau.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
 
Pranešimai: 776
Užsiregistravo: Šeš Sau 05, 2013 9:11 pm
Miestas: Pajūris

Re: Kulinarija

Standartinė saulius » Pen Bal 17, 2015 9:20 am

Kiauliena dabar, tai neliesa. O šiaip pusryčiams- gryni lašiniai iki soties, turėtų užtekt riebalų.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Kulinarija

Standartinė Hora » Pen Bal 17, 2015 10:24 am

tada viskas gerai, lašinys beveik grynas riebalas, o mėsa tai tik ~20 gr baltymų/100gr.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
 
Pranešimai: 776
Užsiregistravo: Šeš Sau 05, 2013 9:11 pm
Miestas: Pajūris

Re: Kulinarija

Standartinė Eimutė » Pen Bal 17, 2015 1:50 pm

Ir visą tai valgyti nekepta :o
Širvintos
Eimutė
 
Pranešimai: 682
Užsiregistravo: Ket Rgs 23, 2010 1:08 pm
Miestas: Širvintos

Re: Kulinarija

Standartinė Hora » Pen Bal 17, 2015 4:09 pm

Kepimas nėra sveikas maisto ruošimo būdas (gaminasi glycotoxins,) baltymas pasidaro sunkiau virškinamas, o perkaitintas- išvis niekam tikęs, tai kam gaišt laiką? Man irgi faršas labai skanu, o ir virškina puikiai. ;)
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
 
Pranešimai: 776
Užsiregistravo: Šeš Sau 05, 2013 9:11 pm
Miestas: Pajūris

Re: Kulinarija

Standartinė saulius » Pen Bal 17, 2015 7:43 pm

Ne tik laiką kam gaišt, bet ir kam maistą gadint. Nu bet aš irgi žiemą daug troškindavau kopūstus ir mėsą su kopūstais. Bet dabar pavasaris, laikas atsinaujint ;). O žalia ir nepalyginamai skaniau.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Kulinarija

Standartinė Hora » Pen Bal 17, 2015 8:48 pm

žiemą labiau norisi šilto maisto, dabar- žalesų.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
 
Pranešimai: 776
Užsiregistravo: Šeš Sau 05, 2013 9:11 pm
Miestas: Pajūris

Re: Kulinarija

Standartinė saulius » Pen Bal 17, 2015 9:38 pm

Va va, būtent.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

AnkstesnisKitas

Grįžti į Sauliaus Jasionio ūkis

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

cron