Bet tai gi medus su vandeniu ir taip gerai rūgt turėtų...
O čia trims litrams 1,5kg medaus?
Midus
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Re: Bitės
Jurga Stoškutė
Re: Bitės
Turėtų, tik ilgiau. Taip. Medaus galima dėt ir daugiau, ir mažiau, nuo to priklausys tik stiprumas. Aišku, ką mes darėm, tai dar ne midus, o tik jo subproduktas, midų reikia ilgai brandint. Ir tikras buvo raugiamas žemoj temperatūroj, žemėj įkastoj bačkoj, panašiai kaip gruziniškas vynas. Dar vienas praktikas sakė, kad seniau raugindavo įleisdami bačką į šulinį. Nežinau iš kur ištraukė, bet esmė- žema temperatūra. Man tiesiog norėjosi paragaut kas gaunasi ir ar iš viso gaunasi. Kai jau aišku, kad gaunasi, galima bus pradėt daryt normaliau ir didesnį kiekį. Tik dar reikia medaus "užsiaugint".
Jau vakar galvojau, kad vėjas avilius išvartė. Bet nieko, stovi. Pamiškėj vėjo nebuvo.
Jau vakar galvojau, kad vėjas avilius išvartė. Bet nieko, stovi. Pamiškėj vėjo nebuvo.
Saulius Jasionis
-
- Posts: 1831
- Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
- Contact:
Re: Midus
Vyno mielės gyvena ant vynuogių šiltuose kraštuose. Ir randama ant neplautų razinkų (todėl yra tradicija bent porą uogelių įmest į raugiamą girą). Parduodamos vynininkams, kad tas vynas toks tikresnis išeitų. O mūsų ore skraido kitokios mielės; jos ir suraugindavo midų.