Switch to full style
Viskas apie sodininkystę
Atsakymo rašymas

Re: Avietės

Ant Kov 08, 2016 11:34 pm

Pjuvenos, pabarstytos ant viršaus - nekenkia. Geros aviečių veislės yra brangios. Jei Polana kainuodavo po 5 Lt, tai Polka - šiek tiek brangiau, o labai skanios veislės - po 15 Lt. Kai pirkdavau rudenį, tai paragaudavau iš parduodančiųjų.

Re: Avietės

Tre Kov 09, 2016 10:19 pm

Maryte, o kaip vadinasi tau skaniausios veisles :)

Re: Avietės

Ket Kov 10, 2016 9:00 pm

Nepasakysiu, nes geriausio skonio pasitaikė geltonos, iš H raidės prasideda sunkiai ištariamas pavadinimas ( tai jos kainavo po 15 Lt). Pas Eimutę saulėtoje vietoje Polka labai skani. Gal tokia atmaina pasitaikė, nes kitur jos tik truputį skanesnės už Polaną. Kaip taisyklė, kuo didesnė uoga, tuo mažiau skonio joje. Milžinė Rubinovyj gigant be skonio. Ir dar - po nuskynimo praėjus 15 min karštyje net pati skaniausia uoga praranda skanumą. Skonis svarbiau , kai valgoma tiesiai nuo krūmo. O kai vežama kur nors parduoti, tai ir skaniausios praras skanumą. Įsitikinau ne kartą. Parsinešdavau iš miško - ir jau nebeskanu, valandą veždavau iki buto - dar mažiau saldumo lieka. Nenusiminkit, visos uogos tinka perdirbimui : šaldymui, džiovinimui, liofilizavimui, virimui... Tų, kas užsiima avietėmis, nuomonė tokia - uogos, tai tik šalutinis produktas (jei atsiranda kas nuskina), o pelnas - iš sodinukų pardavimo.

Re: Avietės

Ket Kov 10, 2016 11:02 pm

Tai kad tu sodinuku jau turbut niekam nereikia, visi jau tu polku turi :)

Re: Avietės

Pen Kov 11, 2016 1:02 pm

Naujakurių būna nuolat.

Re: Avietės

Ant Kov 15, 2016 12:45 pm

Pas mane toj saulėtoj vietoj yra Polana. Pernai avietėms buvo labai gera vasara, daug saulės. Jos augo skanesnės. O ir mulčiavimas šiaudais ir mediena, manau, skonio prideda.
Atsakymo rašymas