Obelys
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Re: Obelys
Bet kuris gyvūnas visada norės ir rinksis saldų daiktą. Karvė, kiaulė, ožka, višta, antis, triušis, šuo ir fazanas. Vartyk kaip nori. Kas turi būt sutrikę galvoj, kad norėtų sutraukiančio burną, nesaldaus, kieto, neįmanomo nuryti rojaus obuoliuko? a? Ir nepradėk apie pasirinkimo laisvę, - tokios čia nėra. Čia slypi, arba rimtas sveikatos sutrikimas ( kažkas link diabeto ), arba rimta paleo idėja. Aš sakyčiau, Ievos sekaso sindromas, bet nesakysiu, nes prieš tai dėl to vos neįsižeidei.. Mm?
Re: Obelys
mm, dėl sekso eik pas savo žmoną, jos seksus ir nagrinėk manuosius sindromus palik mano vyrui. Čia rimtas patarimas.
Dėl rūgštumo, nesiginčysiu sveika tai ar ne. Man, kaip ir didelei daliai žmonių trūksta druskos rūgšties, bet kaip nekeista, ne visus ant rūgštelės traukia. Mano vyro visai netraukia. Bet rojaus obuoliukas jam padarė labai teigiamą įspūdį, manau, dėl puikaus aromato.
O beje, kada pats ragavai rojaus obuolį? Man susidaro įspūdis, kad kažkaip viskas čia ne taip - rojaus obuolys yra saldžiarūgštis, tvirtas, bet ne kietas, labai aromatingas, nežinau kaip kitų rūšių, bet goldeno sėklytės buvo labai įdomiai nekietos - sukramtai kartu ir nepajunti, nei kartumo, nei kietumo. Labai gaivus ir skanus obuolys, tikrai nesutraukiantis.
Gal tau teko tiesiog kokia nors puslaukinė ar neskani rūšis.
Dėl rūgštumo, nesiginčysiu sveika tai ar ne. Man, kaip ir didelei daliai žmonių trūksta druskos rūgšties, bet kaip nekeista, ne visus ant rūgštelės traukia. Mano vyro visai netraukia. Bet rojaus obuoliukas jam padarė labai teigiamą įspūdį, manau, dėl puikaus aromato.
O beje, kada pats ragavai rojaus obuolį? Man susidaro įspūdis, kad kažkaip viskas čia ne taip - rojaus obuolys yra saldžiarūgštis, tvirtas, bet ne kietas, labai aromatingas, nežinau kaip kitų rūšių, bet goldeno sėklytės buvo labai įdomiai nekietos - sukramtai kartu ir nepajunti, nei kartumo, nei kietumo. Labai gaivus ir skanus obuolys, tikrai nesutraukiantis.
Gal tau teko tiesiog kokia nors puslaukinė ar neskani rūšis.
`šėršė lia fam`
Re: Obelys
Turiu pusiau rojaus obelį sode - ir žydi, ir lapai, ir obuolio vidus - raudoni. Vaisius - pusės kumščio dydžio. Labai sodru, daug rūgšties, daug taninų. Bet jei nieko viduj netrūksta - tikrai neskanu. Nežinau su kuo kryžminta. "Tikroji" rojaus obelis jau keliose vietose ragauta - daug mažesni vaisiai - dydžiu arčiau laukinių ir tikrai nieko gero.
Man tikrai nerūpi tavo asmeniniai reikalai. Man tik keista stebėt , kaip neskanūs dalykai tampa skaniais. Tai jau mano pomėgis. Tą ir tyrinėju. O čia jau ir tu, ir saulius esat geri tyrimo objektai. Visa kita - dzin.
Man tikrai nerūpi tavo asmeniniai reikalai. Man tik keista stebėt , kaip neskanūs dalykai tampa skaniais. Tai jau mano pomėgis. Tą ir tyrinėju. O čia jau ir tu, ir saulius esat geri tyrimo objektai. Visa kita - dzin.
Re: Obelys
Tyrinėti ir mąstyti sau nieks nedraudžia, bet nebūtina savo klejonių rašyti viešai
Matai, tavo nemaloni patirtis dar nereiškia, kad viską žinai. Veislių yra įvairių, nes "rojaus obelis" sako lygiai tiek pat kiek ir "obelis".
Dabar geras laikas praturtinti savo žinias ir paragauti, kaip tik prinoko. Pabandyk Golden ir tuomet restartink savo tyrimus
Matai, tavo nemaloni patirtis dar nereiškia, kad viską žinai. Veislių yra įvairių, nes "rojaus obelis" sako lygiai tiek pat kiek ir "obelis".
Dabar geras laikas praturtinti savo žinias ir paragauti, kaip tik prinoko. Pabandyk Golden ir tuomet restartink savo tyrimus
`šėršė lia fam`
Re: Obelys
Pas mane derėjo trys veislės: Ola, Dolgo ir Rojaus geltonieji. Skanūs visi, nors skoniai skiriasi, skiriasi ir sunokimo laikas.
Simai, nederėtų vertint net neragavus ir neturint supratimo apie ką eina kalba. O apie saldumą- absoliuti nesąmonė. Saldumo poreikį turi visi ir tam yra paaiškinimas. Tik jis nereiškia, kad saldumas- tai kažkas labai gero. Visi labai lengvai įgyja ir potraukį alkoholiui, tai pagal tavo logiką išeitų, kad alkoholio turi būt kuo daugiau ir kuo stipresnio, o tada jau visi kiti prieskoniai.
Simai, nederėtų vertint net neragavus ir neturint supratimo apie ką eina kalba. O apie saldumą- absoliuti nesąmonė. Saldumo poreikį turi visi ir tam yra paaiškinimas. Tik jis nereiškia, kad saldumas- tai kažkas labai gero. Visi labai lengvai įgyja ir potraukį alkoholiui, tai pagal tavo logiką išeitų, kad alkoholio turi būt kuo daugiau ir kuo stipresnio, o tada jau visi kiti prieskoniai.
Saulius Jasionis
Re: Obelys
prie namų iš žieminių yra auksinis renetas, o gervėnupyje-baltarusiškas sinupas, kaštelė, lobo , noris.
Dalia
Re: Obelys
Turiu "Bagatir". Saldžiarūgštis skonis. Šiek tiek primena skanių antaninių obuolių skonį. Labai gerai laikosi per žiemą. Dabar atrodo lyg ką tik nuskinti. Dar yra senoviniai "Čiornaguzai" . Bent jau mes juos taip vadiname. Rudenį jie būna nevalgomi, stora oda. Skaniausi pasidaro vasario kovo mėnesį. Saldesni už Bagatir. Tik "strėlių" nuo žemės pasiekiamų mažokai turi. Jau apšienavojau.
Širvintos
Re: Obelys
Ne žieminiai, bet turiu labai gerų Antaninių. Iš vasarinių labai gerų- vasarinių avietinių. Iš vėlyvų rudeninių- kaizerį Vilhelmą. Tai čia tokie elitiniai, o prastesnių irgi kažkokių yra.
Saulius Jasionis
Re: Obelys
Dėkoju visus reikės pradėti lankyti. Černoguž -juodasis renetas žieminiai. Yra apie 110 sėklinių poskiepių iš panašios į miškinę obelį sėklų
Valdas