Page 2 of 4

Re: Svarainiai

Posted: Mon Feb 02, 2015 11:53 pm
by Mama Smilga
Svarainiai yra turtingo skonio ir ypač ryškaus, visiems patinkančio aromato vaisiai. Rūgštelės turi malonios, teigiama, kad daug vitamino C ir pektinų (šie pravartūs, kai nesiseka pagaminti sustingstantį obuolių sūrį).

Re: Svarainiai

Posted: Tue Feb 03, 2015 12:13 am
by saulius
Kvepia tai ir man skaniai.

Re: Svarainiai

Posted: Tue Feb 03, 2015 11:44 am
by valdas
Kasmet prispaudžiam svarainių sulčių ir nauduojam visur vietoj acto ar citrinų.

Re: Svarainiai

Posted: Tue Feb 03, 2015 12:05 pm
by Eimutė
Svarainiai skaniausi, tai tokie cukatai. Reikia supjaustyti ko stabiau, sėklas išimt. Pamirkoma meduje ar cukruje. Sirupas nupilamas ir naudojamas gėrimams. O cukatai apkepami orkaitėje, kad suminkštėtų ir apdžiovinami. Skanu. Na bet tai ne saldumo priešininkams.

Re: Svarainiai

Posted: Tue Feb 03, 2015 12:10 pm
by saulius
Nu bet jau čia nesveikas maistas, ne GŽ :)

Re: Svarainiai

Posted: Tue Feb 03, 2015 12:24 pm
by dage
Valdai, o kaip sultis išlaikote? Ar tik tam kartui naudojate?

Re: Svarainiai

Posted: Tue Feb 03, 2015 4:56 pm
by valdas
Sultis tradiciškai "šildom" iki 80-90 c ir į rūsį. Nekaitintos šaldytuve maždaug po mėnesio pradeda rūgti, bet ir tokios dar sueina.

Re: Svarainiai

Posted: Tue Feb 03, 2015 5:29 pm
by dage
Nesaldinate?

Re: Svarainiai

Posted: Wed Feb 04, 2015 7:46 pm
by valdas
Sulčių nesaldinam, bet truputį gaminam ir sirupo: pjaustyti svarainiai+ cukrus, po kelių dienų nupilam, kaitinam, į stiklainius ir į rūsį.

Re: Svarainiai

Posted: Thu Mar 12, 2015 8:19 pm
by modestulis
Jau svarainiai turbūt tuoj žydes, nes pumpurai jau rūzavi.