Moderatoriai: Mama Smilga, dage, saulius
holcerinės lysvės dėstomos iš rytų į vakarus
Esu daržininkė tik antrus metus, tad atitinkamai (ne)turiu ir patirties. Šiais metais pasidariau mediniais rėmais aprėmintų lysvių ir pripildžiau jas apie 30 cm sluoksniu patovėjusiu, tačiau pilnai dar neperpuvusiu susmulkintos medienos mulču. Smulkintos buvo įvairių medžių šakos specialiu smulkintuvu iki 1-3 cm dydžio pelečių. Leista pastovėti kokius metus, kaip spėju, ir dabar yra toks pusės ant pusės juodžemio ir medienos gabalėlių mišinys. Taip pat yra ir sliekų...
Dar yra baisi galybė visai nesenai smulkinto medienos mulčo, kuri aš šiuo metu pilu į tarpvagius ir mulčiuoju krūmus bei medžius (daugmaž 10 - 15 cm storio sluoksniu).
Mano klausimai:
- Ar galima į tokį mišinį sodinti daržo augalus - pomidorus, agurkus, žirnius, pupas, moliūgus, bazilikus ir t.t.? Ar jie turės kur įsikibti savo šaknimis? Gal būt daryti mišinyje duobutes ir pripilti jas juodžemio ir tik tada sodinti augalus? Kuriems augalams tiktų duobučių su juodžemiu triukas jei visa kita vagoje būtų medienos mulčas, o net ne tas pradėjęs pūti mišinys?
- Kaip paspartinti tokio mišinio puvimą?
Dėkoju,
Nanetta
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias