Ožkos

Moderators: saulius, dage

laisvas kaimietis
Posts: 1083
Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
Contact:

Re: Ožkos

Post by laisvas kaimietis »

Išeina iš ožkos pieno sviestą padaryt, bet neapsimoka, nes jis beskonis - riebalas ir tiek.
Žilvinas Žurauskas
zoot
Posts: 684
Joined: Sun Feb 13, 2011 8:01 pm
Location: Kauno raj Karmėlava
Contact:

Re: Ožkos

Post by zoot »

Pramone specialiai karves piena homogenizuoja.
Valdas
laisvas kaimietis
Posts: 1083
Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
Contact:

Re: Ožkos

Post by laisvas kaimietis »

Na mums ne labai įdomu, ką pramonė daro ;)
Žilvinas Žurauskas
Mama Smilga
Posts: 1831
Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
Contact:

Re: Ožkos

Post by Mama Smilga »

Simai, o kodėl nepadarius sūrių iš nenugriebto ožkų pieno? Nelabai apsimokės?

Tiesa, man dar nepatiko tas, kad ožkos pienas nu labai jau baktericidinis - nei grietinės, nei rūgpienio greit nesusirauginsi. Stovi stovi - kol pagaliau apkarsta. Kas gaminat sūrius - tikriausiai dedat daug kokio nors raugo?
S1mas
Posts: 447
Joined: Thu Oct 28, 2010 11:21 pm
Contact:

Re: Ožkos

Post by S1mas »

Taip, nebus sviesto, ghi, arba grietinės pardavimui. Pavasarį, kai pradėjom gauti pieno buvo šita bėda - net tris paras nerūgdavo - dėdavom rūgusio karvės pieno, kad pagreitint. Po kokio mėnesio susitvarkė - surūgdavo per 1,5 paros ir nespėdavo apkarst. Rudenį tai iš vis, kaip karvės, vienu gabalu gaudavosi.
laisvas kaimietis
Posts: 1083
Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
Contact:

Re: Ožkos

Post by laisvas kaimietis »

Man irgi buvo problema, kad pienas savaitę nesurūgdavo, o paskui, padarius varškę, išlįsdavo bjaurus skonis. Paklausiau kaimynės, kaip ji daro. Sako - reikia greitai pieną suraugint ir bjauraus skonio nebus. Paprasčiausias variantas - įpilt šiek tiek išrūgų, kur nuo rūgpienio ar sūrio lieka. Veikia 100 % :)
Aš darau sūrius iš nenugriebto pieno. Jei jau ožka taip sutverta, kad sunkiai grietinėlė atsiskiria, tai gal ir nereikia atskyrinėt?
Dabar jau ožkos užtrūkinėja, melžiu kas 2 dienas. Pieno riebumas toks, kad perkošt neišeina, užsikiša filtras :)
Žilvinas Žurauskas
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Ožkos

Post by Hora »

nematau jokių problemų su riebalų atskyrimu- separuoju ir tik išseparuotą rauginu. Kam be reikalo gerą daiktą išrūgose palikt.? Valgau varškę, užsipildama grietinėle
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
S1mas
Posts: 447
Joined: Thu Oct 28, 2010 11:21 pm
Contact:

Re: Ožkos

Post by S1mas »

Taip, jei pieno - bent 5 litrai ant karto. Kitaip neverta separatoriaus plaut, dėl litro, dviejų.
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Ožkos

Post by Hora »

viena (laikinai) ožka- 10 litrų pieno per tris dienas- litras grietinėlės. Nu visai neproblema išplaut separatorių kas trys dienos
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
virgutė
Posts: 55
Joined: Wed Aug 22, 2012 12:48 pm
Contact:

Re: Ožkos

Post by virgutė »

O litras grietinės iš litrų pieno-ne mažoka? Juk sakoma, kad ožkos pieno riebumas -6-7 % ar dar daugiau. Nesu laikiusi ožkos, čia tik nuogirdos. Juk karvės iš 10 litrų prigriebi ( ne separuoji) apie litrą grietinės.Separuojant- daugiau.
Virginija Jonuškienė
Post Reply

Return to “Ožkos”