Ožkos
-
- Posts: 1083
- Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
- Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
- Contact:
Re: Ožkos
Išeina iš ožkos pieno sviestą padaryt, bet neapsimoka, nes jis beskonis - riebalas ir tiek.
Žilvinas Žurauskas
-
- Posts: 1083
- Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
- Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
- Contact:
-
- Posts: 1831
- Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
- Contact:
Re: Ožkos
Simai, o kodėl nepadarius sūrių iš nenugriebto ožkų pieno? Nelabai apsimokės?
Tiesa, man dar nepatiko tas, kad ožkos pienas nu labai jau baktericidinis - nei grietinės, nei rūgpienio greit nesusirauginsi. Stovi stovi - kol pagaliau apkarsta. Kas gaminat sūrius - tikriausiai dedat daug kokio nors raugo?
Tiesa, man dar nepatiko tas, kad ožkos pienas nu labai jau baktericidinis - nei grietinės, nei rūgpienio greit nesusirauginsi. Stovi stovi - kol pagaliau apkarsta. Kas gaminat sūrius - tikriausiai dedat daug kokio nors raugo?
Re: Ožkos
Taip, nebus sviesto, ghi, arba grietinės pardavimui. Pavasarį, kai pradėjom gauti pieno buvo šita bėda - net tris paras nerūgdavo - dėdavom rūgusio karvės pieno, kad pagreitint. Po kokio mėnesio susitvarkė - surūgdavo per 1,5 paros ir nespėdavo apkarst. Rudenį tai iš vis, kaip karvės, vienu gabalu gaudavosi.
-
- Posts: 1083
- Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
- Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
- Contact:
Re: Ožkos
Man irgi buvo problema, kad pienas savaitę nesurūgdavo, o paskui, padarius varškę, išlįsdavo bjaurus skonis. Paklausiau kaimynės, kaip ji daro. Sako - reikia greitai pieną suraugint ir bjauraus skonio nebus. Paprasčiausias variantas - įpilt šiek tiek išrūgų, kur nuo rūgpienio ar sūrio lieka. Veikia 100 %
Aš darau sūrius iš nenugriebto pieno. Jei jau ožka taip sutverta, kad sunkiai grietinėlė atsiskiria, tai gal ir nereikia atskyrinėt?
Dabar jau ožkos užtrūkinėja, melžiu kas 2 dienas. Pieno riebumas toks, kad perkošt neišeina, užsikiša filtras
Aš darau sūrius iš nenugriebto pieno. Jei jau ožka taip sutverta, kad sunkiai grietinėlė atsiskiria, tai gal ir nereikia atskyrinėt?
Dabar jau ožkos užtrūkinėja, melžiu kas 2 dienas. Pieno riebumas toks, kad perkošt neišeina, užsikiša filtras
Žilvinas Žurauskas
Re: Ožkos
nematau jokių problemų su riebalų atskyrimu- separuoju ir tik išseparuotą rauginu. Kam be reikalo gerą daiktą išrūgose palikt.? Valgau varškę, užsipildama grietinėle
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Re: Ožkos
Taip, jei pieno - bent 5 litrai ant karto. Kitaip neverta separatoriaus plaut, dėl litro, dviejų.
Re: Ožkos
viena (laikinai) ožka- 10 litrų pieno per tris dienas- litras grietinėlės. Nu visai neproblema išplaut separatorių kas trys dienos
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Re: Ožkos
O litras grietinės iš litrų pieno-ne mažoka? Juk sakoma, kad ožkos pieno riebumas -6-7 % ar dar daugiau. Nesu laikiusi ožkos, čia tik nuogirdos. Juk karvės iš 10 litrų prigriebi ( ne separuoji) apie litrą grietinės.Separuojant- daugiau.
Virginija Jonuškienė