Ant Lap 17, 2015 7:24 pm
Kilo toks klausimas, ar galima ozka melzti karta paroje jai duoda viso per para litra pieno , vasara duodavo 1,5 litro dukart dienoj. Tai jai i tesmeni telpa 1,5 litro , tai dabar tiek ir per para nebuna. Ar tesmuo irgi susitraukia nors nebuna kietas dabar kaip vasara.
Ant Lap 17, 2015 11:58 pm
Jau mažina ožkos pieną prieš užtrūkimą, žinoma gali retint melžimus. Aš jau saviškes melžiu kas antrą dieną.
Tre Lap 18, 2015 10:22 am
Mano ozkavosi liepos 6 . Tai juk ne pavasari, bet sienas toks paauges truputi, tai dasideda prie pieno mazejmo, o zoles jau irgi nelike. Reiks pabandyt tada karta dienoj melzt.
Pir Vas 22, 2016 7:08 pm
Pas mane labai pasiteisino ožkų (o ir kitų gyvulių taip pat) šėrimas iš šienmaišių, skirtų žirgams. Prikrato šieno tikrai nedaug.
Ant Bal 12, 2016 10:24 pm
Vis vargstu su ozka savo, birzelio pradzioj turetu vaikuotis bet niekaip uztrukint neiseina, per kokias 5-6 dienas tesmuo pritvinksta iki 7-800 gramu pieno. Ar palikti jau ir nebemelzti , ar dar melzti , pasidalinkit patirtim nes man pirmas trukinimas tik
Tre Bal 13, 2016 3:27 pm
Aš nemelžčiau, jei tešmuo nebūna labai pritvinkęs, kietas. Stebėk, jei dar labiau tvinks per kitas dienas, gal vis dėl to reiks numelžt. Gal kiti geriau patars, nedidelė dar mano patirtis
Ket Bal 14, 2016 2:21 pm
palikit, nesukit galvos, pienas absorbuosis iš tešmenio nemelžiant. 7-800 gr per penkias dienas- nieko nebereiškia.
Pen Bal 15, 2016 11:46 am
Aisku tada, aciu.