Laukinis maistas
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Re: Laukinis maistas
prieš kelias dienas prisirinkau garšvų ir užraugiau ( ant litro vandens šaukštas druskos ir šaukštas medaus). Išviriau sriubą ........ kaip skanu, primena rūgštynių barščius. Tai šeimyna greit viską ir patvarkė, nors kai dariau salotas labai atsargiai ragavo.....
Re: Laukinis maistas
Nepavyko speju man pagamint paparciu. Nuvaliau rudus plaukelius, uzpyliau verdanciu vandeniu augalus, apvoliojau kiausiny ir dziuvesuose, po to kepiau. Skonis gal ir nieko, tik kad kartus.... Kazka ne taip gal dariau?
Re: Laukinis maistas
Garšvų laikas kaip jau ir pasibaigęs, nes jas reikia rinkti anksti pavasarį, kai lapeliai dar blizgūs, vėliau šis augalas apkarsta ir nebėra toks skanus. Pienes valgome visaip - ir į salotas, ir vienas tiesiog pievoje
-
- Posts: 1083
- Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
- Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
- Contact:
Re: Laukinis maistas
Na garšvų laikas nėra pasibaigęs - juk jos vis dygsta ir dygsta naujos. Kai nustoja dygti, imam dalgį ir šienaujam. Ir vėl dygsta naujos garšvos - taip iki rudens
Žilvinas Žurauskas
-
- Posts: 1083
- Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
- Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
- Contact:
Re: Laukinis maistas
Panašu į laiškinį česnaką, tik nepastebėjau, kad jis sumedėtų. Gal todėl, kad kartais nušienauju ir vis nauji atauga
Štai taip atrodo žydintis.Žilvinas Žurauskas
Re: Laukinis maistas
Baltai: paparčių ūglius reikėjo apvirti apie 10 min, vandenį nupilti ir tada kepti. Nors vis tiek šiek tiek jaučias kartumas. Dar sako, kad verdant reikia įberti šiek tiek sodos, tada kartumas išnyksta, pati nebandžiau, bet kad ta soda irgi "brudas" pakankamas, tai jau manau geriau šiek tiek kartumo - pikantiškiau.
Jurga Stoškutė
Re: Laukinis maistas
Netyčia atradau skanę mišrainę, kurią valgė net mano sūnus, laukinių augalų skeptikai.
Galima bet kokiom proporcijom maišyti garšvas, plikytas dilgeles pridedant ir žalumynų iš daržo: špinatų, špinatinių rūgštinių, narcizalapio svogūno. Į mišrainę įdėti papjaustytų krabų lazdelių arba fermentinio sūrio. Skanu ir su majonezu ir su aliejumi. Na druskos pagal skonį.
Galima bet kokiom proporcijom maišyti garšvas, plikytas dilgeles pridedant ir žalumynų iš daržo: špinatų, špinatinių rūgštinių, narcizalapio svogūno. Į mišrainę įdėti papjaustytų krabų lazdelių arba fermentinio sūrio. Skanu ir su majonezu ir su aliejumi. Na druskos pagal skonį.
Širvintos
-
- Posts: 1083
- Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
- Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
- Contact:
Re: Laukinis maistas
Dilgėlių plikyt nebūtina, užtenka susukus į kamuoliuką patrinti tarp delnų ir nebedilgins
Žilvinas Žurauskas
Re: Laukinis maistas
Dar galima dilgėles supjausčius pagrūsti kokiu kočėlu, kaip kopūstus raugiant. Dilgieji plaukeliai puikiai susilaužo, išbandyta
Jurga Stoškutė