Pašarinės kultūros žiemai
Re: Pašarinės kultūros žiemai
Tai tavo geros vištos, kitur irgi lesa, o pas mane ne. Be to yra antys- jos negali išlest, reikia tarkuot. O antims labai patinka moliūgas.
Saulius Jasionis
Re: Pašarinės kultūros žiemai
Simai, o kaip runkeliai įtakoja pieno skonį? Pas mus kaime tai sklando legendos, kad labai pieno skonis suprastėja runkeliais šeriant, nors kiekis ir padidėja. Pati nebandžiau šert, nežinau kiap yra iš tikrųjų.
Jurga Stoškutė
Re: Pašarinės kultūros žiemai
Ne legendos. Mes seniau irgi duodavom daug runkelių, kad pieno daugiau būtų. Pienas nuo runkelių būdavo prėskas. Dėl to pavasarį labai paskanėdavo, kai išeidavo ant žolės.
Saulius Jasionis
Re: Pašarinės kultūros žiemai
Kol kas skirtumo nepajutom, bet pastačius ant šieno tikėtina, kad suprastės. Bet ir taip nuo šieno prastėja juk. Lai prastėja, a ką daryt? Vis tiek mums tam tikrą pieno kiekį būtina palaikyt. Praeitas metais iš idėjos nešerdami papildomai, tik šienu, nusivažiavom iki 10, vėliau ir 8 litrų per parą, o pieno kokybė vis tiek buvo prastažiemos gale.
Re: Pašarinės kultūros žiemai
Pienui padaugint yra ir geresnių variantų, nepabloginančių skonio. Pvz. grūdai. Avižos pigiausios. Sušerk avižų už litą, pieno gausi už dešimt, jeigu po 3 Lt parduodi.
Saulius Jasionis
Re: Pašarinės kultūros žiemai
Atrajotojams geriau traiškyti grūdai ir su saiku .
Re: Pašarinės kultūros žiemai
Apšauksit fanatike, bet kaip ten su gyvūnų toleravimu glitimo ir žarnyno pralaidumu (vis prisimenu tuos briedžius Rusijoj) ir taip pat Omegom?
Aš žadu kitais metais morkų prisiaugint savo žvėrim, dar skaičiau, kad ropes seniau sėkmingai pašarui naudojo, tik va kaip su tuo rūgščių kiekiu pas atrajotojus šeriant tokiais šakniavaisiais?
Ir kuris variantas vis dėl to geriau - grūdai ar šakniavaisiai?
Ropes dar reiktų man išmokt užsiaugint, ba kol kas tai nelabai kas gaunasi.
Aš žadu kitais metais morkų prisiaugint savo žvėrim, dar skaičiau, kad ropes seniau sėkmingai pašarui naudojo, tik va kaip su tuo rūgščių kiekiu pas atrajotojus šeriant tokiais šakniavaisiais?
Ir kuris variantas vis dėl to geriau - grūdai ar šakniavaisiai?
Ropes dar reiktų man išmokt užsiaugint, ba kol kas tai nelabai kas gaunasi.
Jurga Stoškutė
Re: Pašarinės kultūros žiemai
Nu jo, tikrai fanatikė
Koks skirtumas kaip su glitimu ar Omegom, žiūrėk, kad pieno daugiau duotų
O jeigu rimtai- geriau šakniavaisiai nedideliais kiekiais. Nežinau tiksliai dėl avižų, šiaip jos gyvuliams pačios nekalčiausios. Manau, kad biskį- nieko tokio. Žinoma, ne cielų, o maltų ir sušlapytų. Dėl rūgščių irgi nelabai ką galiu pasakyt, bet nesaldūs šakniavaisiai nelabai turėtų didint rūgščių, čia gi ne vaisiai. Gal svarbiau, kad nebūtų krakmolingi ir cukringi, tai šiuo atveju ropės ir morkos būtų geriausias varintas. Cukriniai runkeliai- blogiausias.
Ropėm ieškok durpyno, berods taip Dzūkijoj seniau augindavo, kur drėgniau. Pieskoj tai tikrai neužaugysi.
Koks skirtumas kaip su glitimu ar Omegom, žiūrėk, kad pieno daugiau duotų
O jeigu rimtai- geriau šakniavaisiai nedideliais kiekiais. Nežinau tiksliai dėl avižų, šiaip jos gyvuliams pačios nekalčiausios. Manau, kad biskį- nieko tokio. Žinoma, ne cielų, o maltų ir sušlapytų. Dėl rūgščių irgi nelabai ką galiu pasakyt, bet nesaldūs šakniavaisiai nelabai turėtų didint rūgščių, čia gi ne vaisiai. Gal svarbiau, kad nebūtų krakmolingi ir cukringi, tai šiuo atveju ropės ir morkos būtų geriausias varintas. Cukriniai runkeliai- blogiausias.
Ropėm ieškok durpyno, berods taip Dzūkijoj seniau augindavo, kur drėgniau. Pieskoj tai tikrai neužaugysi.
Saulius Jasionis