Page 2 of 4

Bulvės

Posted: Mon Mar 19, 2012 1:40 pm
by lugne
www.jbaseedpotatoes.co.uk
yra įdomių bulvių, bet nesiunčia į Lietuvą, reikia kad kas parvežtų. Gal kas turit draugų giminaičių artimųjų UK, kurie dažnai grįžinėja Lietuvon?

Re: Sėklų bankas

Posted: Mon Mar 19, 2012 6:17 pm
by Laimis Žmuida
Mes skridom iš Londono, tai buvom Sainsburyje ir Tesco. Tai šios parduotuvės turi daug veislių iš lugnes duoto puslapio. Žodžiu, galima nueiti į parduotuvę ir pigiau nusipirkti to paties. Tačiau su UK bulvėmis problemėlė, pratestavom keletą veislių, bet visos buvo nevertos dėmesio.

Valgėm Melody, Picolo star, Anya, Marfona, Apache, dar kažkokių...

Pažiūrėkit puslapius:
http://www.sainsburys.co.uk/groceries/i ... 2169407039
http://www.tesco.com/groceries/product/ ... 3660&Nao=0

Bet puslapiuose ne viskas yra. Parduotuvėse yra daugiau. Gal pusę iš lugnės puslapio mačiau parduotuvėse.

Re: Sėklų bankas

Posted: Mon Mar 19, 2012 6:30 pm
by saulius
Kad ten nėra ko labai norėt. Iš anglų norėjau kelių Inca serijos veislių, bet irgi įtariu, kad nieko ten stebuklingo. Man atrodo, kad mūsų turimas asortimentas savo įvairove įgalina gaut viską, kas įmanoma. Kad tik subrandintų sėklas, sėkit ir gausit visko įvairiausio. Bus bent įdomu ir naudinga.

Re: Sėklų bankas

Posted: Tue Mar 20, 2012 9:31 am
by Sigita
Dėl bulvių,jeigu jūs ragavote jas parduotuvėse,tai savaime suprantama,kad jos beskonės.Juk auginamos ant trąšų.O ta pati veislė auginta kitaip,gali būti visai kitokio skonio.

Re: Sėklų bankas

Posted: Tue Mar 20, 2012 10:10 am
by Laimis Žmuida
Ne ne, bulvė turi ir savo nuosavą skonį, nesvarbu kaip auginama vis tiek galima atskirti kur gera bulvė, kur bloga. Žinoma, auginant pagal GŽ savybės išryškėja, bet genetiką galima pajausti ir iš bet kaip auginamų bulvių. Tuo labiau, kad ne vandenyje jas augina, o žemėje, kur vis tiek yra kažkiek bakterijų, grybų ir veiksmas vyksta. Vat hidroponikoj, jei augina pomidorus, salotas, tai tada sunkiau skonį pagauti, o jei žemėj, tai nuo skonio nepabėgsi. :)

Re: Sėklų bankas

Posted: Tue Mar 20, 2012 11:16 am
by smilga
Vat, vat ir aš pritariu Laimiui, kad pirmoj eilėje genetika ir veislės savybės. Taip ir parašiau pomidorų skyrelyje. Bet Saulius visai kitos nuomonės: "ta pati veislė (bet kokio augalo) skirtingai auginama turi skirtingą skonį. Labai smarkiai skiriasi"

Re: Sėklų bankas

Posted: Tue Mar 20, 2012 11:34 am
by saulius
Žinoma. Jeigu skonį lemtų tik genetika, o skonis ir aromatas nebūtų vieninteliai kokybės rodikliai- kam ieškot tobulesnių agrotechnikų? O jei lemtų tik agrotechnika- kam ieškot skanesnių ir kvapnesnių veislių?

Re: Sėklų bankas

Posted: Tue Mar 20, 2012 12:38 pm
by smilga
Tai matyt viskas turi reikšmės, ir genetika ir auginimo būdas. Galima, labai norint, gerą skanią veislę (skonį) netinkamai auginant sugadint, bet jei paimsim prastos veislės (skonio) augalą, kad ir kokią agrotechniką naudosim, labai jau skonio nepagerinsim. Tai vis dėlto, mano galva, dominuojantis faktorius yra genetika ir veislės savybės ;)

Re: Sėklų bankas

Posted: Thu Mar 22, 2012 10:53 pm
by Laimis Žmuida

Re: Sėklų bankas

Posted: Thu Mar 22, 2012 10:58 pm
by Laimis Žmuida