Switch to full style
Atsakymo rašymas

Sūrinė

Ket Sau 08, 2015 2:04 pm

Pirmų metų bandymai
6 mėn. brandintas sūris.jpg
Pusę metų brandintas sūris iš vidaus

Sūriai.jpg
Fermentiniai brandinti ožkų pieno sūriai

Re: Sūrinė

Ket Sau 08, 2015 2:17 pm

Nu puikiai. O kur brandini? Rūsy?

Re: Sūrinė

Ket Sau 08, 2015 5:54 pm

Taip, rūsy brandinti. Atrodė, kad tie 6 mėn. niekada nesibaigs, o paragauti taip norėjosi, kad didesnė dalis sūrių buvo išragauta pakeliui :)

Re: Sūrinė

Pen Sau 09, 2015 11:27 am

Kaip skonis? O gal biskuliuką paragavimui ir į vasario 16 susitikimą bus?

Re: Sūrinė

Pen Sau 09, 2015 12:19 pm

Nesitikėjau, kad iškarto gausis, bet gavosi. Na ne visai iškarto. Po kelių bandymų nuvažiavau pasisemt patirties pas tuos, kam jau gaunasi ;) Vienas sūris nukeliavo iki Slovakijos ir pakliuvo ant profesionalaus sūrių degustatoriaus stalo. Įvertinimas - geras sūris :)
Dėl sėklų mainų nieko negaliu pažadėt, nežinau ar galėsiu atvažiuoti. Tikriausiai tuo metu bus pats ožkavedis ;)

Re: Sūrinė

Pen Sau 09, 2015 3:06 pm

Nu va, tai dabar visad ir bus per mainus, kaip pernai - tik apsidairiau, tik ruošiaus prieit, o Žilvino jau ir nėr. Tik Eimutė atsiduso, kad pas tave ožiukų "vaikų darželis" kas minutę pildosi...
O sūrio tai taip, galėtai palikt bent ketvirtėlį su užrašiuku. Mes jau susiraikysim, išragausim. Mano mama aikčioja, dar to nebrandinto skonį prisimindama. Kaip mat užsakovų naujiems sūriams atsiras. Ar ir taip nestinga?

Re: Sūrinė

Pen Sau 09, 2015 8:51 pm

Taip jau yra su tais ožiukais, tenka prisitaikyt prie gamtos ritmo. Mano pernykštis trumpas pasivažinėjimas trims ožiukams baigėsi liūdnai, tai šiemet taip rizikuot nesinori. O dėl paragavimo tai reikią ką nors sugalvot, laiko dar yra, tik sūrio beveik nebėra :?

Re: Sūrinė

Pen Sau 09, 2015 9:15 pm

Reiškia, tikrai skanus sūris, jei beveik nebėra. Bet ką darysi, geriau jau ožiukus nusaugok.
Atsakymo rašymas