Va čia yra surašyta šiokia tokia statistika..
http://vilniausvsc.sam.lt/naujienos/erk ... torine-ap/Galėtų ir toliau atnaujinti informaciją, ar daugėja, ar mažėja. Įdomu, kad "Erkiniu encefalitu gali sirgti kūdikiai nuo 3 mėnesių amžiaus, tačiau iki 7 m. jie dažniausiai perserga lengva forma, ligos metu pasireiškia karščiavimas, galvos skausmai, tačiau nėra encefalito (galvos smegenų uždegimo požymių). Tik labai retais atvejais galimi meningito (galvos smegenų dangalų uždegimo) požymiai. Vaikams ilgalaikiai liekamieji reiškiniai labai reti."
Šiaip man tikrai labai įdomu, kaip su tuo vaiku, kuriam nepasireiškė encefalitas gėrus pieną (kur du suaugę susirgo). Manau vaikui vertėtų padaryti imunologinį kraujo tyrimą, ar pas jį susidarę nuolatiniai antikūniai. Jei susidarę - vadinasi persirgęs, ir ramus gali vaikščiot po miškus visą gyvenimą dėl EE, tik saugotis Laimo. Aš dariausi tuos tyrimus, kai besilaukdama buvau susirinkus kelias erkes (išlaukiau maksimalų inkubacinį periodą 28 d., nes iki tol nieko nerodys). Tikėjausi, gal turiu netyčia iš vaikystės tą Ig G antikūnį (nuolatinį), bet nebuvo. IgM antikūnio (parodančio ar šiuo metu sergi) irgi nebuvo, ačiūd..
Taip pat įdomu, tie kas rašote, kad žmogus jaučia, kaip į jį siurbiasi.. Aš nejaučiau (tada kai cielos dvi įlindo). Vienąkart nuo kojos nusiėmiau - irgi nejaučiau, kad vaikšto. "Dėkingai" įsidūriau į tarpupirštį - tada pažiūrėjau į koją, ir pamačiau vaikščiojančią erkę.