Page 1 of 1

Svogūnų pynės

Posted: Wed Aug 25, 2010 4:34 pm
by Laimis Žmuida
Šiandie supyniau savo pirmąją svogūnų pynę. Galvojau kaip jie ten supina. O pasirodo labai paprasta. Imi šniūrą ir prie jo pririši su siūlu svogūnus už kotukų.

Beje, kas kaip laikot? Šaltai ar šiltai?

Re: Svogūnų pynės

Posted: Wed Aug 25, 2010 7:21 pm
by saulius
Svogūnai laikomi prie pečiaus, šiltai. O pynei pint nereikia šniūro, ir taip susipina.

Re: Svogūnų pynės

Posted: Thu Aug 26, 2010 1:12 am
by pirtininkas
svogunu pynems (bent jau as maciau) nereikia risti siulu- svogunams paliekamos siek tiek ilgesnes "uodegos" ir jos pinamos taip pat aip kasos plaukuoe... pats nepyniau, taciau maciaiu (atsiprasau uz kalambura)

Re: Svogūnų pynės

Posted: Thu Aug 26, 2010 8:43 am
by Laimis Žmuida
Tai, kad ne visur tos uodegos ilgesnės lieka, tai tada be siūlo neišsiversi.

Re: Svogūnų pynės

Posted: Thu Aug 26, 2010 11:20 am
by pirtininkas
:) prisiminiau "tarybines pynes" - į kojines sugrūstus svogūnus :)

Re: Svogūnų pynės

Posted: Sat Dec 03, 2011 1:39 am
by Žibutė
Mes rišdavome ilgesniais nudžiūvusiais kotais prie karkliuko vytelės. Bet šniūrą naudodavom.

Tik svogūnus, nupeštus perdaug trumpais kotais, kuriuos neidavo pririšti, kišdavom į kalgotkes :D

Re: Svogūnų pynės

Posted: Sat Dec 03, 2011 7:02 pm
by Ecka
Aš susipilu į plokščias medines vaisių dėžutes. Gaunasi nestorai, matai, kas genda, gerai ventiliuojasi. Galima kelias dėti viena ant kitos (pagal kiekį) . Ankščiau pylėm į kojines, bet kai pradeda dygti, sunku iš dugno ištraukti. Dėžutėms gal vietos daugiau reikia. Laikom katilinėje, į virtuvę atsineši po kg.