Objektyvi ir subjektyvi selekcija

Forumas tiems, ko netenkina esamas asortimentas

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Objektyvi ir subjektyvi selekcija

Post by saulius »

Rūgštys nešildo, šiaip kažką ten gero daro, jei jų ne per daug. Šiauriečiai bruknes arba spanguoles, o kartais laukinius vaisius supila į statinę, užpila vandeniu ir laiko vėsiai. Vaisiai, kurie turi daug benzoinės rūgšties (natrio benzoato- konservanto)), patys save konservuoja. Silpnai rūgštokas ir labai gaivinantis vanduo, kuriame mirksta uogos, ir yra morsas. Jis palaipsniuj geriamas, pripilama naujo vandens. Uogos irgi valgomos.
Saulius Jasionis
Vėjai
Posts: 536
Joined: Wed Jun 23, 2010 7:10 pm
Contact:

Re: Objektyvi ir subjektyvi selekcija

Post by Vėjai »

Žmonės seniau žiemai viską raugdavo.
Ir grybus, ir kopūstus, burokėlius, obuolius. Ir valgydavo tuos rūgščius produktus iki pavasario.
Atrodo, kad ir išsilaiko geriau, nei šiaip rūsį sudėjus.Ir vitamino C lieka.
Galina
Posts: 37
Joined: Sat Nov 20, 2010 8:06 am
Contact:

Objektyvi ir subjektyvi selekcija

Post by Galina »

Vaisiai, kurie turi daug benzoinės rūgšties (natrio benzoato- konservanto)- čia čempionės yra spanguolės.
Aš esu už visko rauginimą , natūraliai, ne taip kaip acto ar sintetinta citr.rugštis naudojama.Ir pripažįstu gamtinę selekciją :D
Galina Ševiakova
Panevėžio miestas ir rajonas.
Post Reply

Return to “Hibridizacija, paveldimumas, aklimatizacija”