Objektyvi ir subjektyvi selekcija

Forumas tiems, ko netenkina esamas asortimentas

Moderatoriai: Mama Smilga, dage, saulius

Re: Objektyvi ir subjektyvi selekcija

Standartinė saulius » Pir Lap 22, 2010 1:33 pm

Rūgštys nešildo, šiaip kažką ten gero daro, jei jų ne per daug. Šiauriečiai bruknes arba spanguoles, o kartais laukinius vaisius supila į statinę, užpila vandeniu ir laiko vėsiai. Vaisiai, kurie turi daug benzoinės rūgšties (natrio benzoato- konservanto)), patys save konservuoja. Silpnai rūgštokas ir labai gaivinantis vanduo, kuriame mirksta uogos, ir yra morsas. Jis palaipsniuj geriamas, pripilama naujo vandens. Uogos irgi valgomos.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Objektyvi ir subjektyvi selekcija

Standartinė Vėjai » Ant Lap 23, 2010 10:50 am

Žmonės seniau žiemai viską raugdavo.
Ir grybus, ir kopūstus, burokėlius, obuolius. Ir valgydavo tuos rūgščius produktus iki pavasario.
Atrodo, kad ir išsilaiko geriau, nei šiaip rūsį sudėjus.Ir vitamino C lieka.
Vėjai
 
Pranešimai: 536
Užsiregistravo: Tre Bir 23, 2010 7:10 pm

Objektyvi ir subjektyvi selekcija

Standartinė Galina » Ant Lap 23, 2010 10:24 pm

Vaisiai, kurie turi daug benzoinės rūgšties (natrio benzoato- konservanto)- čia čempionės yra spanguolės.
Aš esu už visko rauginimą , natūraliai, ne taip kaip acto ar sintetinta citr.rugštis naudojama.Ir pripažįstu gamtinę selekciją :D
Galina Ševiakova
Panevėžio miestas ir rajonas.
Galina
 
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: Šeš Lap 20, 2010 8:06 am

Ankstesnis

Grįžti į Hibridizacija, paveldimumas, aklimatizacija

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

cron