Degustacijos
Moderator: saulius
Degustacijos
Vilniaus kulinarijos studija www.kulinarijosstudija.lt nori liepos pabaigoj surengt GŽ produktų degustaciją. Juos domina keletas pagrindinių daržovių: bulvės, burokėliai, pomidorai, agurkų, kopūstų. Na, ir visa kita nepakenks po truputį.
Tai dabar reikia susidėliot, kas galės patiekt šių daržovių geriausių veislių ir geriausios kokybės. Niekas niekur nenutekės, viskas bus vietoj suvalgyta. Kiekiai- pietūs maždaug 10- 20 žmonių. Gerai būtų ir pienuko, ir kiaušukų, jeigu bus kažko ypatingo.
Čia pirmas toks pasiūlymas, bet manau, kad atsiras ir daugiau, todėl jau dabar reikia pradėt ruoštis.
Bulvių, tikiuosi, turės Laimis. Kas augins įdomesnių ir įvairesnių pomidorų, agurkų, kopūstų ir turės tam laikui? Burokėlių taip pat.
Tai dabar reikia susidėliot, kas galės patiekt šių daržovių geriausių veislių ir geriausios kokybės. Niekas niekur nenutekės, viskas bus vietoj suvalgyta. Kiekiai- pietūs maždaug 10- 20 žmonių. Gerai būtų ir pienuko, ir kiaušukų, jeigu bus kažko ypatingo.
Čia pirmas toks pasiūlymas, bet manau, kad atsiras ir daugiau, todėl jau dabar reikia pradėt ruoštis.
Bulvių, tikiuosi, turės Laimis. Kas augins įdomesnių ir įvairesnių pomidorų, agurkų, kopūstų ir turės tam laikui? Burokėlių taip pat.
Saulius Jasionis
Re: Degustacijos
Taip pat galim patys suorganizuot kažką įdomesnio. Irgi jau laikas pradėt mąstyt, kad geriau išsikristalizuotų. Pasirinkt gerą vietą, sudaryt valgiaraštį, pasiskirstyt kas ką užaugins ir gamins. Manyčiau, kad tai neturėtų būt labai vieši renginiai, geriau kviestiniai, nedideliam žmonių skaičiui.
Saulius Jasionis
-
- Posts: 1173
- Joined: Wed Dec 17, 2008 1:00 pm
Re: Degustacijos
Degustacijas apsiima daryti ir restoranas "Gurmė" Kaune. Kaip pernai.
Kokia nauda numatoma augintojui iš kulinarijos studijos degustacijų?
Kokia nauda numatoma augintojui iš kulinarijos studijos degustacijų?
-
- Posts: 1083
- Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
- Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
- Contact:
Re: Degustacijos
Įdomu. Dar anksti kalbėti, bet visgi manau turėsiu pieno ir jo produktų: grietinės, sviesto, sūrių.
Žilvinas Žurauskas
Re: Degustacijos
Apie naudą. Kiek suprantu, toj studijoj dalyvauja restoranų šefai, kuriuos sudominus ypatingais produktais galima surast realizaciją. Čia teoriškai. Taip pat kai skambino- klausė, ar bus įmanoma užsisakyt patikusių produktų. Taigi tokia ir nauda, kad pirmiasia reikia parodyt, ką iš tų produktų galima padaryt, kad atskleist jų galimybes, o tada galbūt atsiras kas norės už juos brangiai sumokėt.
Gurmė irgi gerai, visi gerai, kas nori.
Gurmė irgi gerai, visi gerai, kas nori.
Saulius Jasionis
Re: Degustacijos
Žilvinai, o daržovių neturėsi? Paskelbsiu ir bendram forume, gal kažkas norės prisidėt.
Saulius Jasionis
Re: Degustacijos
Nes pas mus ši sritis vis dar stringa: aiškinam, kad mūsų daržovės pačios skaniausios, t.y. iš jų galima pagamint skaniausią maistą, o stengiamės realizuot tik pačias daržoves. Nors visiems aišku, kad versle geriausias rezultatas pasiekiamas tada, kai realizuojama ne žaliava, o galutinis produktas. O galutinis produktas priklauso jau ne tik nuo veislės ir agrotechnikos, bet ir nuo paruošimo, kas irgi yra mūsų sritis. Tai gal pabandykim ir parodyt tą galutinį produktą, kad nebūtų tušti žodžiai.
Saulius Jasionis
-
- Posts: 1083
- Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
- Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
- Contact:
Re: Degustacijos
Turėsiu daržovių, tik dar sunku kažką konkrečiai kalbėti - šiemet teks viską daryti iš naujo. Ten, kur buvo daržas, bus ganykla... Na, čia tik atsikalbinėjimai Aš būtinai dalyvausiu, nes man įdomu
Žilvinas Žurauskas
-
- Posts: 116
- Joined: Fri Nov 26, 2010 8:21 pm
- Location: Rokiškio apylinkės
- Contact:
Re: Degustacijos
Jeigu tiks tai, kas pas mane užaugs, manau turėčiau pomidorų, burokėlių ir viso kito po truputį.
Re: Degustacijos
Aš po truputį irgi visko galėsiu duoti.Tikiuosi nebus kokių didelių stichijų.O kiaušinių,tai tikrai vasarą pakankamai bus.