Pramoninis GŽ variantas
Moderator: saulius
Re: Pramoninis GŽ variantas
Visada pasisakau už tikrą vaizdą, bet pritariu Laimiui, kad forume ir paskaitų metu (ypač pradedantiesiems) nuotraukos ar vaizdo medžiaga yra gera mokomoji priemonė. Argi bloga ir nieko nesakanti yra Sauliaus pomidorų nuotrauka su komentaru? Ar nieko nesako visi vaizdo filmukai? Pvz., netgi apie bulvių sodinimą iš jūsų kažkurio seminaro-pradedančiajam susidaro gerokai aiškesnis vaizdas, kuris vėliau papildomas kitais niuansais. Galų gale natūroj pamatyti reikia laiko, o tą ne visada galėsi padaryti.
Re: Pramoninis GŽ variantas
"liofilizavimas" -- kas cia do per daiktas ir ar neprasilenkia su GZ?
Re: Pramoninis GŽ variantas
Lyg džiovinimas l. žemoj temperatūroj, vakuume. Taip poniabudes džiovina, nes kitaip neįmanoma. Atseit, išsaugo daugumą savybių. Taip man sakė tas, kas taip daro
Saulius Jasionis
Re: Pramoninis GŽ variantas
hm, o aš skaičiau, kad tai užšaldymas greituoju būdu (matyt l.aukšta temperatūra).
`šėršė lia fam`
Re: Pramoninis GŽ variantas
vo radau:
"Liofilizaciją galima būtų pavadinti tobulu džiovinimo būdu: išlieka absoliučiai visi vitaminai, produktas nepraranda nei kvapo, nei skonio. Vakuume, –85o C šaltyje džiovinama taip, kad iš kietos būsenos (ledo) vanduo pereitų į dujinę fazę, visiškai aplenkdamas skysčio fazę. Taip išdžiovinus, pavyzdžiui, braškes, jos išsaugo savo formą, tik lieka visiškai lengvutės. O įmetus į vandenį, uogos įgauna pradinę konsistenciją, skonį ir aromatą. "
"Liofilizaciją galima būtų pavadinti tobulu džiovinimo būdu: išlieka absoliučiai visi vitaminai, produktas nepraranda nei kvapo, nei skonio. Vakuume, –85o C šaltyje džiovinama taip, kad iš kietos būsenos (ledo) vanduo pereitų į dujinę fazę, visiškai aplenkdamas skysčio fazę. Taip išdžiovinus, pavyzdžiui, braškes, jos išsaugo savo formą, tik lieka visiškai lengvutės. O įmetus į vandenį, uogos įgauna pradinę konsistenciją, skonį ir aromatą. "
Re: Pramoninis GŽ variantas
kiek skaiciau tai ja daugiau farmacijos srityje naudoja ir kiek machiau paveiksliuka
tai ten tokios nemazhos spintos pramonines..
is to sprendziant pramoninikams tai ikandama, o mumi tik pasvajoti...
tai ten tokios nemazhos spintos pramonines..
is to sprendziant pramoninikams tai ikandama, o mumi tik pasvajoti...
Re: Pramoninis GŽ variantas
Liofilizacija labai bragi, todėl maisto pramonėje labai mažai naudojama.
Re: Pramoninis GŽ variantas
Da gana burti, alytuje 2 aparatai stovi, o visoje sveicarijoje viso 3... Ubagai tie sveicarai Cia apie ta vakumini saldyma
-
- Posts: 488
- Joined: Tue Aug 10, 2010 11:03 pm
- Location: Sodyba Vilniaus raj. Grybenai
- Contact:
Re: Pramoninis GŽ variantas
Pasiulymas- kai atsiras daugiau augintoju, susimetam ir nusiperkam.