[quote]Jeigu virsime daugiau nei 40sek.(nuo užvirimo momento) ir trynys bus sukietėjęs,[quote]
Na na... Verdu 3 min. nuo užvirimo, tai dar ir baltymas "snarglių" turi
Gyvulininkystės produkcija
Moderator: saulius
Re: Gyvulininkystės produkcija
Jurga Stoškutė
Re: Gyvulininkystės produkcija
virimo laikas čia priklauso nuo to, ar kiaušinis dedamas į šaltą ar verdantį vandenį. Jei į šaltą- tai vandeniui kaistant šyla kiaušinis, ir baltymas jau sutraukiamas per labai trumpą laiką , kartais net neužvirus (jei kiaušiniai smulkesni, o vandens kiekis didesnis.)
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Re: Gyvulininkystės produkcija
Būtent ir dedu į šaltą, nieko ten nesutraukia taip greitai.
Jurga Stoškutė
-
- Posts: 488
- Joined: Tue Aug 10, 2010 11:03 pm
- Location: Sodyba Vilniaus raj. Grybenai
- Contact:
Re: Gyvulininkystės produkcija
Perskelk - tiesiai i vandeni, kaip turkai daro
Re: Gyvulininkystės produkcija
Mums reikia kad trynys negautų karščio.
-
- Posts: 1831
- Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
- Contact:
Re: Gyvulininkystės produkcija
Kaip turkai daro, tas mūsuose vadinasi "kiaušiniai marškinėliuose". Vaikystėje labai nemėgau. Baltymas tampa kažkoks beskonis, tarsi vandeny skonis ištirpsta.