Pen Vas 27, 2015 1:03 am
Visi esame išmėginę daug rūšių ir veislių. Šiame forume tesugula mūsų patirtis. Kas ką augino - deda savą gyvūno, grybo, augalo ar tik vaisiaus fotografiją, nuomonę. Jei nesunku - kopijuoja valdišką aprašą ir pokelio nuotrauką. Kiti pildysime pradininko temutę savo nuomonėmis ir savo fotografijomis. Svarbiausia - asmeninė patirtis. Viena tema - vienai veislei.
Sek Kov 01, 2015 9:49 pm
Labai dėkui, modestuli. Štai jau turime katalogo pradininką. Kviečiame visus prisidėti.
Nieko baisaus, jei neturite nuotraukų ar valdiško aprašymo. Su laiku surasim - ir pridėsim.
Tre Kov 04, 2015 4:35 pm
Katalogas pajudėjo... Šaunuoliai, ačiū. Sudėsim savo patirtį - o rasim kitų. Bus naudinga visiems.
Ket Kov 05, 2015 6:48 pm
Veislių katalogas įkurtas čia:
viewforum.php?f=136Kviečiame apsilankyti.
Ket Kov 05, 2015 8:32 pm
Aš jau net nežinau ką daryt su tuo katalogu... Vaismedžių veislių turiu daug. Bet nuotraukų neturiu, o vien surinkt aprašymus irgi labai daug laiko reikia. Tuo labiau, kad lietuviškai nieko nėra, o nuorodas dėt irgi negerai- ne visi supras. Gal galima kaip nors įdėt tik sąrašą?
Ket Kov 05, 2015 8:43 pm
Ne, tokiais atvejais geriau dėt į savo asmeninį puslapį. Gal kas kokio skiepo pageidaus... O čia dedame būtent asmeninę PATIRTĮ. Nes gamintojai visas veisles giria. Ir tik nuspėt gali, kad jei skani, tai sirgalė gali būt, jei superproduktyvi ar atspari, tai galimai prasto skonio - bet apie tai nutylėta.
Pen Kov 20, 2015 9:58 pm
"Nes gamintojai visas veisles giria." O dar būna ir šitaip..

saulius: Nu gražu žiūrėt, stambios galvos,
kietos kaip akmenai. Valdas sako, kad viskas
gerai su skoniu, kačėnas didelis, kenkėjai nepuolė.
viewtopic.php?p=43853#p43853
Labai naudinga, kai aprašyme be kitų savybių paminimas ir pasiteisinęs panaudojimas.
Pen Kov 20, 2015 10:05 pm
Jeigu galva kieta- nereiškia, kad nesultinga. Kopūsto sultingumas priklauso ir nuo drėgmės kiekio augimo vietoj. Aišku, kad laukuose geri kopūstai negali užaugt iš principo. O kai seniau augindavo nedideliais ploteliais tinkamose vietose- būdavo ir kieti, ir sultingi. Šiaip kietagalviai naudojami žiemos laikymui. Čia palyginti naujas išradimas, nes senovėj niekas šviežių kopūstų žiemą nelaikydavo. O senų veislių kietumas ar minkštumas, mano manymu, susiformavo dėl skirtingų drėgmės sąlygų. Pvz. Baltarusiškų galvos kietesnės už Kolomenskaja. Todėl, kad vieni buvo auginti daržo žemėj, o kiti- užliejamose pievose, kur ir vasarą šlapia.
Pen Kov 20, 2015 10:57 pm
Todėl gerai, kai prie veislės aprašymo be savybių ir pasiteisinęs pritaikymas paminimas. Vienam obuolys geras - rūgštelė atgaivina, kitam prastas - nuo rūgštumo liežuvį mėšlungis traukia
Šeš Kov 21, 2015 10:50 am
Del kietumo kopustu, man kazkaip kiek auginau , budavo labai kieti, ta prasme nei isverda nei uzraugus neina sukramtyti, gal kas zino veisle kurios rauginti ar virti buna minksti ?, vienakart teko tokiu matyti, tik senai buvo tas ir negaliu pasakyti is kur . O ziemai galvas laikyti ilgiau namu salygomis valgymui sunku, apvysta apgenda biski ir poto skonis keistas atsiranda, cia zemej dregnam rusyje .
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.