O kodėl prieskoniai iš vis kaip tokie yra įvertinti kaip vertingi?
Iš esmės jie gi maskuoja tikrąjį skonį (=blogai), visi kas bent kiek turi aštrumo dar veikia ir dezinfekuojančiai (ko jau dažnam nebėr ką ir bedezinfekuot, kasmet gaunant porciją antibiotikų).
Dar klausimas, kaip su žaliais svogūnų ir laiškalaipio česnako laiškais?
Daržo ir sodo asortimentas
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Re: Daržo ir sodo asortimentas
`šėršė lia fam`
Re: Daržo ir sodo asortimentas
Prieskoniai kaip prieskoniai, skonį maskuoja, tas nėra gerai, bet šiaip nėra kenksmingi. Apie aštrius nežinau...
Su laiškais negerai, valgyt galima virtus. Bet irgi priklauso nuo kiekio, po biskį viskas gerai. Biskį galima ir aviečių valgyt, o daug- jau labai negerai.
Taip, Ivanausko rastinukė- pati ta.
Su laiškais negerai, valgyt galima virtus. Bet irgi priklauso nuo kiekio, po biskį viskas gerai. Biskį galima ir aviečių valgyt, o daug- jau labai negerai.
Taip, Ivanausko rastinukė- pati ta.
Saulius Jasionis
Re: Daržo ir sodo asortimentas
Šiaip tai daugiau nagrinėjom realius maisto produktus, t.y. tą, kas valgoma, o ne kas tik paragaujama mažais kiekiais ir retai. Dar reikės išsiaiškint dėl daržovių ir vaisių, kurių iš viso patartina vengt.
Taip pat nagrinėjom kiaušinius ir pieną. Mėsos ne, nes man šiandien neaktualu.
Tai kiaušinukai irgi skirtingi savo baltymų sudėtimi. Ir iš tikrųjų putpelių kiaušiniai geresni ir geriau pasisavinami, nei vištų, jeigu visos kitos sąlygos vienodos. Taip pat renkantis kiaušinius pastovesniam valgymui reikia žiūrėt paukščių arealą (arba naminių paukščių protėvių). Mums geriausiai tiktų pas mus gyvenančių paukščių kiaušiniai. Ančių turėtų būt geriau nei vištų, taip pat kurapkų (gal ir Virdžinijos "putpelių" būtų geri, juolab, kad jos žiemą ir lauke gali gyvent).
Su pienu tai vienareikšmiškai: pats geriausias- šviežias ir šiltas. Visas tolimesnis perdirbimas mažina vertę, nesvarbu kas iš jo daroma. Ir tas šviežumas svarbesnis net už riebumą... Va taip panašiai gaunasi.
Taip pat nagrinėjom kiaušinius ir pieną. Mėsos ne, nes man šiandien neaktualu.
Tai kiaušinukai irgi skirtingi savo baltymų sudėtimi. Ir iš tikrųjų putpelių kiaušiniai geresni ir geriau pasisavinami, nei vištų, jeigu visos kitos sąlygos vienodos. Taip pat renkantis kiaušinius pastovesniam valgymui reikia žiūrėt paukščių arealą (arba naminių paukščių protėvių). Mums geriausiai tiktų pas mus gyvenančių paukščių kiaušiniai. Ančių turėtų būt geriau nei vištų, taip pat kurapkų (gal ir Virdžinijos "putpelių" būtų geri, juolab, kad jos žiemą ir lauke gali gyvent).
Su pienu tai vienareikšmiškai: pats geriausias- šviežias ir šiltas. Visas tolimesnis perdirbimas mažina vertę, nesvarbu kas iš jo daroma. Ir tas šviežumas svarbesnis net už riebumą... Va taip panašiai gaunasi.
Saulius Jasionis
Re: Daržo ir sodo asortimentas
Neauginsim specialiai mes mėsos, neekologiška . Tik tiek, kiek bus savaime.
Saulius Jasionis