Jurga, tai pilnai paaiškina, kodėl "ta pati" mėsa tiesiai iš fermos skiriasi nuo pirktinės iš prekybos centro.
Sauliau, ale kiek darbo su tais paršais, neįeina į "darnaus tinginio" gyvenimo būdą
Šiaip man tai keistas klausimas pasistojo- verda uošvienė košes visokias kiaulėms, o tai kiek papildomų darbų- apsirūpinimas malkomis, maišymas, karštų puodų kilnojimas, juk kiaulės turi dantis- ką paduosi, išlapnos, sukramtys. Čia tradicija kažkokia kaip vaikščioti paskui plūgą ar yra visgi privalumų tame?
Šviežumas gyvuliniuose produktuose
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Re: Šviežumas gyvuliniuose produktuose
Nuo virto pašaro kiaulės geriau tunka, bet kad geriau augtų- nepasakyčiau. Mes duodavom viską žalią- bulves, miltus, runkelius tarkuotus. Augo puikiai. Panašu, kad čia ta pati tradicija, kaip ir paskui plūgą vaikščiot.
Kiek ten to darbo... Jei ūkininkauji ir nesi vegetaras- vistiek gyvulius laikai. Su karvėm daugiau darbo.
Kiek ten to darbo... Jei ūkininkauji ir nesi vegetaras- vistiek gyvulius laikai. Su karvėm daugiau darbo.
Saulius Jasionis
Re: Šviežumas gyvuliniuose produktuose
Nawija, neparduočiau, nes dabar tik sau auginames, ir tai jie mūsų pirmieji paršiukai, išglostyti, iškutenti.
Sauliau, o žinau, kad žmonės skelbias, kad sau augina, o iš tikro išvežiojami jiems atvežtiniai paršai, taip ir su paršiukų pirkimu, skelbias, kad turi dvi paršavedes, vežioja po kaimus, o paršiukų dviejų vadų 7-8 savaičių turi ištisai Kaimuose nelabai kas augina, ir karvių nedaug kas turi, taip buvo seniai.
Pas mus kaimynai parduoda kiaules, kurias tikrai sau auginasi nuo 4-8vnt per metus, po 7 lt (bent rudenį buvo tokia kaina), jos jau perpenėtos buvo apie 200kg, o kai dabar tokios grūdų kainos, tai nežinau kur jūs matot mažą savikainą, mes dar mokėjom už kg ekologiškų grūdų po 0,8lt, na bet nelabai pigiau eina ir neeko, o dabar dar kainos kyla.
Kiauliena pas britus parduotuvėse, skerdyklose nebrangesnė nei pas mus, o va išskirtinės kokybės mėsa kiek kainuoja pažiūrėkit čia http://mangalitzapig.co.uk/pedigree-pork.php , o čia taip jie gyvena http://mangalitzapig.co.uk/gallery.php Ir kol tikėsit ir norėsit pirkti po 5 lt, tai ir pirksit neaiškios kilmės mėsą, seni gal iš įpročio ir pardavinės gerą mėsytę pigiai( tik jie miršta ir jų smarkiai mažėja, be to lengvo pinigo ir tarp jų yra ieškančių), bet jauni auginti tikrai nesiims pardavimui tokia kaina sveikos mėsos, tai beliks tik ferminė mėsa.
Sauliau, o žinau, kad žmonės skelbias, kad sau augina, o iš tikro išvežiojami jiems atvežtiniai paršai, taip ir su paršiukų pirkimu, skelbias, kad turi dvi paršavedes, vežioja po kaimus, o paršiukų dviejų vadų 7-8 savaičių turi ištisai Kaimuose nelabai kas augina, ir karvių nedaug kas turi, taip buvo seniai.
Pas mus kaimynai parduoda kiaules, kurias tikrai sau auginasi nuo 4-8vnt per metus, po 7 lt (bent rudenį buvo tokia kaina), jos jau perpenėtos buvo apie 200kg, o kai dabar tokios grūdų kainos, tai nežinau kur jūs matot mažą savikainą, mes dar mokėjom už kg ekologiškų grūdų po 0,8lt, na bet nelabai pigiau eina ir neeko, o dabar dar kainos kyla.
Kiauliena pas britus parduotuvėse, skerdyklose nebrangesnė nei pas mus, o va išskirtinės kokybės mėsa kiek kainuoja pažiūrėkit čia http://mangalitzapig.co.uk/pedigree-pork.php , o čia taip jie gyvena http://mangalitzapig.co.uk/gallery.php Ir kol tikėsit ir norėsit pirkti po 5 lt, tai ir pirksit neaiškios kilmės mėsą, seni gal iš įpročio ir pardavinės gerą mėsytę pigiai( tik jie miršta ir jų smarkiai mažėja, be to lengvo pinigo ir tarp jų yra ieškančių), bet jauni auginti tikrai nesiims pardavimui tokia kaina sveikos mėsos, tai beliks tik ferminė mėsa.
Re: Šviežumas gyvuliniuose produktuose
SKazai, aš darbo nebijau, bet tikrai nėra jo daug, nelaikau kiaulių prie režimo, nors sako, kad reikėtų kad geriau augtų, o aš galvoju, kad sveikiau yra, kai nėra režimo, taip ir vaikus auginu. Tai šeriu jas 2-3 kartus per dieną, nieko neverdu, na nebent sau ką virėm, tai pvz nuo bulvių nupyliau vandenį ant lupynų, kiekvieną kart atėjus į tvartą pabarstau ant kakių joms šiaudų, kartais jų suraustus kalnus su šakėmis išlyginu, viską tada pakreikiu. Šiaip jos švarios, tik rausia daug. Aš labai bijojau smarvės, bet problemos tokios nėra, kaimynė atėjus į tvartą žiūrėjo žiūrėjo į kiaules ir liko nesupratus, ko nesmirda ir kiaulės švarios, klausė ar maudau
Re: Šviežumas gyvuliniuose produktuose
Ne, man nereikia pirkt. Tiesiog laikiau ir karves, ir paršus, ir paršavedes, todėl ir dėstau skaičiukus.Ir kol tikėsit ir norėsit pirkti po 5 lt, tai ir pirksit neaiškios kilmės mėsą
Saulius Jasionis
Re: Šviežumas gyvuliniuose produktuose
Sauliau, tai gal ateitį kai norėsim paršiukų, bus galima iš tavęs pirkti?
Re: Šviežumas gyvuliniuose produktuose
Uch, praskaičiau, gaila... Sunku, rasti, kas paršavedes laiko ūkyje, nes dauguma fermose, o dar kiek importuojama paršiukų.
Re: Šviežumas gyvuliniuose produktuose
Savo laikyk. Palik kiaulaitę gerą ir bus paršavedė.
Saulius Jasionis