Page 2 of 3

Re: Daržo gėrybės

Posted: Sat Feb 18, 2012 9:22 pm
by Ecka
Popierius tikrai netinka. Aš naudoju džiovyklų plastmasinius padėklus ir metalines groteles iš orkaitės (todėl nereikia labai mažų gabaliukų, kad nekristų).
Popierius gali būti tik kepimo.

Re: Daržo gėrybės

Posted: Mon Feb 20, 2012 4:20 pm
by Marijos
kepimo popierius būna paprastas ir su silikonu (pastarasis brangesnis). Man prie paprasto viskas limpa, guli rulonas ilgai nenaudojamas.
Silikoninį galima panaudoti keltą kartų, ypač džiovinant neaukštoje temperatūroje. Silikoninį naudoju džiovinant smulkų ar skystoką maistą. Ant grotelių viskas džiūna greičiau. Ant radiatoriaus pigiau, bet tik mažus kiekius išeina džiovint.
Juokiasi visi, kas pečių turi, bet gyvenant daugiabutyje vienintelė išeitis - orkaitė.

Re: Daržo gėrybės

Posted: Mon Feb 20, 2012 5:43 pm
by zoot

Re: Daržo gėrybės

Posted: Tue Feb 21, 2012 1:21 am
by pirtininkas
buvau palikęs kopūstą vėsiai - tai "šviežias" (nešaldytas ir kitaip neapdorotas) išsilaikė iki vasario vidurio - tada sukramčiau paskutinį

moliūgai irgi išsilaiko puikiausiai.........

morkos - irgi
topinambai valgomi tada kai žemė arba dar neįšalus, arba kai tik atitirpsta - irgi nieko nereikia.

Re: Daržo gėrybės

Posted: Tue Feb 21, 2012 1:25 am
by Vėjai
Pasidariau( pagamino meistras) medinius rėmus, aptraukiau juos reta drobe ( čia jau pati siuvausi) ir sudėjau keliai aukštais ant tokio universalaus metalinio rėmo su ratukais. Kol nesikūrenu židinio, stumdau jį visur ir namuose , ir kieme ieškodama šiltos vietos. O prie židinio tai ant tos drobės, viskas puikiai džiūna. Pastumi toliau, kai per karšta, ar arčiau, kai jau ta šiluma mažesnė.
Ir jokio silikoninio popieriaus.
O mama ant radijatoriaus viską džiovina paprastose kartoninėse dėžutėse nuo saldainių, tik dugne skylučių pribado.

Re: Daržo gėrybės

Posted: Tue Feb 21, 2012 1:28 am
by Vėjai
Moliūgas neprapjautas tai išsilaiko, bet prapjovus reikia kažkaip gelbėtis arba kelias dienas vien moliūgą su svečiais krimsti.

Re: Daržo gėrybės

Posted: Tue Feb 21, 2012 11:17 am
by Vėjai
Džiovinu, supjaustau ir vakumuoju. Šaldytas visiška nesamonė, kaip ir šaldyta cukinija. Vis tik agurkai. O maži moliūgai ( bandžiau "Amazonka") tai tikras gėris. Greičiausiai suvalgėm.

Re: Daržo gėrybės

Posted: Tue Feb 21, 2012 2:52 pm
by Vėjai
Turiu kelis vakumavimo indus. Uždarau ir per dangtyje esančią angelę specialia pompa ištraukiu orą. Taip užvakumuotas moliūgas išsilaikė menesį šaldytuve. Jei nepradarinėčiau pasiimti gabaliuko, tai ir ilgiau gal išsilaikytų. Reikia porcijinių talpų.

Re: Daržo gėrybės

Posted: Mon Mar 12, 2012 2:21 pm
by jurgita
Konservuoti pomidorai savose sultyse - Išbandytas ir labai patikęs receptas.
1. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti odelę. (Jei pomidorai gerai lupasi, galima ir neplikyti);
2. Nuluptus pomidorus sudėti į 0,5 l. stiklainiukus, jeigu pomidoras didelis, perpjauti į 4 dalis (labai susmulkinti nebūtina) ir ant viršaus užberti 0,5 arbatinio šaukštelio druskos (daugiau nieko kito nereikia).
3. Stiklainius pridengti dangteliais, sustatyti į indą su vandeniu ir 15 min. pavirti. Po to užsukti dangtelius.
Viskas. Tinka naudoti troškiniuose, sriubas virti ir t.t. dėl jo tikrai verta pomidorus auginti :) Per žiemą laikiau vėsioje patalpoje, gerai išsilaikė.

Re: Daržo gėrybės

Posted: Tue Mar 13, 2012 8:15 am
by zoot
Bandziau dziovinti pomidorus, nuploviau,supjausciau grezineliais ir i dziovykla iki 40 C dziovinau kad DNR nesuirtu. Laikau stiklainiuose patamseje.Naudoju kaip prieskonius.