Kažkada žadėtas skilandis.
Dariau pūslėj, nes pirmam kartui pabijojau, kad gali nepavykt, o šiaip reiktų skrandy, bet į skrandį tai ir visą užpakalinį kumpį gali sudėt, o po to prapjovus jis labai ilgai neišsislaikys, tai reiks tiek daug mėsos ir suvalgyt. Neveltui skilandį prapjaudavo per talkas - rugiapjūtei ar bulviakasiui.
Pūslę gerai išplauti, išversti, dar išplauti, užberti druska ir labai gerai "išmasažuot", kad pasidarytų elastingesnė. Galima į stalą vis padaužyt, kad labiau prasitampytų, tik atsargiai, nes galima suplėšyt. Su druska palikt porai dienų, kasdien vis prieinant pratampyt.
Kumpį su lašiniais, tik be odos, supjaustyt didokais gabalais, kiek didesniais nei įprastai pjaustoma kokiems šašlykams. Pridėt prieskonių - kilogramui mėsos 1 v.š. druskos, truputį cukraus (nebūtinai), česnako (nebūtinai, bet dabar tai jau visi pas mus kaimuose deda, pas ką tik klausiau), pipirų, galima dar prieskoninių žolių - aš dėjau dašio ir kadagio uogų sutrintų. Gerai išmaišyt ir palikt šaltai porai dienų, kasdien vis permaišant.
Kai jau mėsa pasimarinuoja, pūslė ar skrandis gerai prikemšami. Kai kas pūslę kemša rankom, bet dažniau jau dabar kemšama su mėsmale tik be peiliuko, o su dešrų darymo antgaliu (per trūbelį). Geras prikimšimas labai svarbus tolesniam skilandžio laikymuisi, turi nebūti oro tarpų. Pūslė užrišama, kuo labiau suspaudus, kad išeitų kuo daugiau oro, o skrandis užsiuvamas ir ant viršaus siūlė užklijuojama išskusta žarna (tokia kaip dešroms daryt). Žarna vėliau pridžiūsta ir net nesimato jos kraštų. Toks prikimštas skilandis maždaug pusantros ar dvi paras laikomas šiltai ( ant pečiaus ar prie šiltos sienelės) dažnai pavartant, kad vienodai apdžiūtų iš visų pusių. Apdžiūvęs išnešamas šaltai ir labai gerai suslegiamas. Maždaug trijų kg skilandžiui reikia kokių 10 kg svorio uždėt. Slėgimo metu pasišalina likęs oras ir mėsa vidui tarsi susiklijuoja į vietisą gabalą. Kuo geriau suslėgtas, tuo geresnis skilandis, nes tada jis neturi kaip sugesti. Bet visko pasitaiko net ir geroms šeimininkėms, jau ne vienus metus darančioms šitą skanėstą. Suslėgtas laikomas savaitę ar daugiau. Po to įvelkamas į drobinį maišelį ir pakabinamas šaltai, gerai besivėdinančioj patalpoj - svirne ar kur ant aukšto - svarbu, kad neprieitų pelės ir katės
Valgomas išlaikytas bent pusę metų.