Maistas
Posted: Wed Feb 09, 2011 12:38 pm
Siūlau sukurti atskirą skyrių forume "Maistas". Ir paskui išvystyti potemes, net nežinau kaip sudėlioti schemą- pievų augalai, miško augalai, augalai pagal metų laikus, laikymas. Mėsos "skyrius", žuvies Taip pat laikymas, konservavimas, receptai, tačiau pritraukiant prie šio forumo formato, tai neturėtų būti cepelinų receptai, o tokie šiai dienai alternatyvūs- atsižvelgiant į klimatines sąlygas, kad išlaikyti maistą kuo vertingesnį žmogui kaip maistą, o gal kaip ir vaistą, su kuo mažiau sąnaudų paruošimui.
Na pradžiai siūlau forumo dalį padaryti tokią:
Maistas>>Mėsa>>kiauliena>>POTEMĖS-skerdimas/paruošimas/laikymas,
Tas pats su kitomis mėsos rūšimis (laukinėmis ir naminėmis), žuvimi.
Toliau augalai- nuo rinkimo iki laikymo.
Na čia pasiūlymas, nes pasigedau atskiro didelio sveiko maisto/vaisto skyriaus
Dėkui, Sauliau, už "receptą" paprasčiausio pavirimo trumpai ant mažos ugnies. Labai skanu, ir pastangų kiek mažai- nereikia prie puodų kelias valandas stovėti O ir skonis Kas įdomu, kad be jokių duonų sočiai pavalgyti gabaliuko mėsos užtenka.
Kol nėra atskiro "maisto skyriaus" forume, prašome receptuką, kaip sudžiovinti mėsą prie laužo ar ant saulės (kiek radau info šiame forume, bet pačios technologijos ne). Kaip supjaustyti, kokia mėsa tinka (pirktinė kiaulė gal iš vis netinkama), kiek laikyti ir paskui ar puola musės ir kiti vabalai, mėsos rūšies skirtumai (ruošiant jautieną/kiaulieną/žvėrieną/paukštieną)?
Na pradžiai siūlau forumo dalį padaryti tokią:
Maistas>>Mėsa>>kiauliena>>POTEMĖS-skerdimas/paruošimas/laikymas,
Tas pats su kitomis mėsos rūšimis (laukinėmis ir naminėmis), žuvimi.
Toliau augalai- nuo rinkimo iki laikymo.
Na čia pasiūlymas, nes pasigedau atskiro didelio sveiko maisto/vaisto skyriaus
Dėkui, Sauliau, už "receptą" paprasčiausio pavirimo trumpai ant mažos ugnies. Labai skanu, ir pastangų kiek mažai- nereikia prie puodų kelias valandas stovėti O ir skonis Kas įdomu, kad be jokių duonų sočiai pavalgyti gabaliuko mėsos užtenka.
Kol nėra atskiro "maisto skyriaus" forume, prašome receptuką, kaip sudžiovinti mėsą prie laužo ar ant saulės (kiek radau info šiame forume, bet pačios technologijos ne). Kaip supjaustyti, kokia mėsa tinka (pirktinė kiaulė gal iš vis netinkama), kiek laikyti ir paskui ar puola musės ir kiti vabalai, mėsos rūšies skirtumai (ruošiant jautieną/kiaulieną/žvėrieną/paukštieną)?