Re: Mėsa ir žuvis (receptai ilgesniam saugojimui)
Posted: Sat Feb 18, 2012 8:14 pm
Mano mėsos vytinimo mieščioniškoje virtuvėje versija:
Mėsą (jautieną ar kiaulieną) supjaustai ruožais storio kokia 2x3 cm, ilgio bet kiek.
Pabarstai 1 kg mėsos 1 vš druskos ir 1 valg.š. cukraus, 3 dienas pavartai 1k/dienoje , jei bus skyščio nupilti. Po 3 dienų dalį apvilkau į drobelę, dalį nevilkau, ir ant / šalia radiatoriaus. Aš ant dalies dėjau prieskonių, ant dalies- ne.
Jautiena jau buvo gerokai padžiūvus jau po paros. Dabar jai kokios 4 dienos, jau laikau popieriniame maišelyje per 1 m nuo radiatoriaus, reikia peilio, nes jau sunkiai atsikanda.
Kiaulieną dar vartau- vėliau papasakosiu. Priimta galvoti, kad kiaulieną vytinti blogiau, bet neseniai valgiau, visai patiko. Tik jei ant mėsos yra riebaliukų, man jų skonis po suvytinimo nepatinka, tai stengiuosi riebalus sausgysles , pleveles nurinkti.
Mėsą (jautieną ar kiaulieną) supjaustai ruožais storio kokia 2x3 cm, ilgio bet kiek.
Pabarstai 1 kg mėsos 1 vš druskos ir 1 valg.š. cukraus, 3 dienas pavartai 1k/dienoje , jei bus skyščio nupilti. Po 3 dienų dalį apvilkau į drobelę, dalį nevilkau, ir ant / šalia radiatoriaus. Aš ant dalies dėjau prieskonių, ant dalies- ne.
Jautiena jau buvo gerokai padžiūvus jau po paros. Dabar jai kokios 4 dienos, jau laikau popieriniame maišelyje per 1 m nuo radiatoriaus, reikia peilio, nes jau sunkiai atsikanda.
Kiaulieną dar vartau- vėliau papasakosiu. Priimta galvoti, kad kiaulieną vytinti blogiau, bet neseniai valgiau, visai patiko. Tik jei ant mėsos yra riebaliukų, man jų skonis po suvytinimo nepatinka, tai stengiuosi riebalus sausgysles , pleveles nurinkti.