ankštinių daržovių gamybos receptaiVėjai
Jei paprastai ir greitai , tai tik galiu pasakyti kad naudoju ir pupeles, ir lęšius, ir avinžirnius daržovinių troškinių "užpildui".
Visus pupelinius tik užplikau, palaikau 2 -3 val., tada apie 25 min. verdu/neverdu zepter puode nedideliam kiekyje vandens. Matuoju vadenį ir pupelių kiekį, todėl nusunkti vandens nereikia. Ten tokio tikro virimo nėra, bet čia jau ilga istorija.
Daržoves įvairiom kombinacijom ( gryna improvizacija) sudrožiu skiedromis, tada dedu į įkaitintą zepter keptuvę ir kažkiek pakepinu su prieskoniais. Įpilu šlakelį vandens , uždengiu ir vėl troškinu jau išjungus kaitlentę ( liekamąja šiluma) apie 15 min. Tada sumaišau daržoves su pupelėm ( lęšiais, avinžirniais) įpilu truputį grietinėlės ir priberiu žalių, šaldytų ar džiovintų žolių. Pietus pasiruošiu per 30 - 40 min. Viską pasiruošiu, sudedu į puodą, palaukiu kol įkaista, tada išjungiu, nustatau laikmatį ir einu braižyti. Suskamba skambutis ir einu valgyti.
Visko ruošiu tik tam pavalgymui, niekada nieko nešildau kitam kartui.
Dar daug mišrainių su pupelėmis, sriubos su lęšiai, šaldytais žirniais, avinžirniai išvirti ir pakepinti su prieskoniais, trinta avinžirnių košė su prieskoniais - kaip užtepas ant duonos, dar visokie troškiniai orkaitėje.
Šparagines pupeles šaldau ir vėl ruošiu vienas ar su kuo nors maišau.
Šparaginės man skaniausia su pievagrybiais.