Pienas ir jo produktai
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Re: Pienas ir jo produktai
O varškę, kaip darote? Vien iš rūgusio pieno ar maišant su šviežiu? Jie maišant tai kokiomis proporcijomis?
Andrius V.
Re: Pienas ir jo produktai
tai kol pienas surūgsta, grietinės paviršius jau pasidengia kažkokiu "pelėsiu". Nepalyginsi separuotos.
Naudoju va tokį
kai jau sukaupiu grietinės tai ištraukiu iš šaldytuvo, leidžiu atšilt iki kambario temperatūros ir į kiekvieną stiklainį kyšteliu plaktuvą- sviestas susisuka labai greit- tada masę iškratau į puodą ir perplaunu .O kokiam prietaise, Hora, sviestą darai?
Naudoju va tokį
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Re: Pienas ir jo produktai
jei daroma varškė, tai rūgusio imu dukart- triskart daugiau nei šviežio, jei sūris- po lygiai.O varškę, kaip darote? Vien iš rūgusio pieno ar maišant su šviežiu? Jie maišant tai kokiomis proporcijomis?
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Re: Pienas ir jo produktai
Čia toks blenderiukas - apačioj jo peilis?
Aš varškę darau vien iš rūgusio pieno.
Aš varškę darau vien iš rūgusio pieno.
Jurga Stoškutė
Re: Pienas ir jo produktai
aha, peiliukas, bet tinka ir kaip plakiklis.
Man iš vien rūgusio per rūgšta varškė gaunasi.
Man iš vien rūgusio per rūgšta varškė gaunasi.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.