Pienas ir jo produktai

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

Laurynas K.
Posts: 55
Joined: Sat Mar 09, 2013 7:32 pm
Contact:

Re: Pienas ir jo produktai

Post by Laurynas K. »

aš bandžiau skaityti, bet man sudėtingai sekėsi suprast kas čia per eliksyras. O čia gal kažkas panašaus į komposto arbatą? Naudingais mikroorganizmais gydo ligas, kurias sukelia patogenai? Čia jau truputi nebe į temą turbūt :))
lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: Pienas ir jo produktai

Post by lugne »

Kefyro raugo galima nusipirkti įmonėse, prekiaujančiose raugais ir fermentais pieno produktų ir sūrių gamybai. Lietuvoje tokią žinau tik Baltvitą, bet internete jų daugybė. (cultures for cheese/kefir making)
Jurga Stoškutė
Lowrell
Posts: 304
Joined: Fri Jun 08, 2012 12:33 pm
Location: Paežeriai, Radviliškio r.
Contact:

Re: Pienas ir jo produktai

Post by Lowrell »

Klausimėlis. Kai nugriebi grietinę nuo pieno, tai ją į šaldytuvą dėti iškart, ar kambaryje palaikyti?
Andrius V.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Pienas ir jo produktai

Post by saulius »

Jeigu nugriebi nuo saldaus pieno, tai ne gietinė, o grietinėlė. Ją reikia suraugint šiltai ir tik tada į šaldytuvą.
Saulius Jasionis
Lowrell
Posts: 304
Joined: Fri Jun 08, 2012 12:33 pm
Location: Paežeriai, Radviliškio r.
Contact:

Re: Pienas ir jo produktai

Post by Lowrell »

O kiek maždaug laiko laikyti šiltai? Kažko man nesigauna. Kai nusiperki tai tokia tiršta ir skani. O kai pats pasidarau tai skysta...
Andrius V.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Pienas ir jo produktai

Post by saulius »

Grietinėlė ir turi būt skysta. Surūgsta per porą dienų, jei šilta. Dar geriau kai įdedi šaukštą grietinės. Kai jau skonis geras, rūgštus- dedi šaltai. Tada ir sukietėja. Arba gali nuo rūgusio pieno nugriebt prieš darydamas varškę, ten iš karto grietinė. Atšaldai ir viskas.
Saulius Jasionis
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Pienas ir jo produktai

Post by Hora »

Kažko man nesigauna. Kai nusiperki tai tokia tiršta ir skani. O kai pats pasidarau tai skysta
:lol: todėl, kad normali grietinė gaunama pieną separuojant, o ne griebiant.
Jei jau turi karvę, reikalingas ir separatorius. Pvz aš separuoju pieną kas antrą dieną,o kai apsiveršiuos antroji- gal ir kasdien teks.

va toks pagalbininkas Image
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Lowrell
Posts: 304
Joined: Fri Jun 08, 2012 12:33 pm
Location: Paežeriai, Radviliškio r.
Contact:

Re: Pienas ir jo produktai

Post by Lowrell »

Tai va, kaip :) Dar neturiu karvės, perkam pieną kol kas, bet dabar jau reik to separatoriaus... :)
Andrius V.
lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: Pienas ir jo produktai

Post by lugne »

O kokiam prietaise, Hora, sviestą darai?
Jurga Stoškutė
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Pienas ir jo produktai

Post by saulius »

Pas mus gaunasi gera grietinė be separatoriaus. Tik nuimam jau gatavą, nuo rūgusio pieno, prieš darant varškę. Vistiek nėra logikos varškę daryt iš nenugriebto pieno- visi riebalai išeina į išrūgas.
Saulius Jasionis
Post Reply

Return to “Maisto gamyba ir konservavimas”