Pienas ir jo produktai

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

Lowrell
Posts: 304
Joined: Fri Jun 08, 2012 12:33 pm
Location: Paežeriai, Radviliškio r.
Contact:

Re: Pienas ir jo produktai

Post by Lowrell »

O varškę, kaip darote? Vien iš rūgusio pieno ar maišant su šviežiu? Jie maišant tai kokiomis proporcijomis?
Andrius V.
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Pienas ir jo produktai

Post by Hora »

tai kol pienas surūgsta, grietinės paviršius jau pasidengia kažkokiu "pelėsiu". Nepalyginsi separuotos.
O kokiam prietaise, Hora, sviestą darai?
kai jau sukaupiu grietinės tai ištraukiu iš šaldytuvo, leidžiu atšilt iki kambario temperatūros ir į kiekvieną stiklainį kyšteliu plaktuvą- sviestas susisuka labai greit- tada masę iškratau į puodą ir perplaunu .
Naudoju va tokį
Image
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Pienas ir jo produktai

Post by Hora »

O varškę, kaip darote? Vien iš rūgusio pieno ar maišant su šviežiu? Jie maišant tai kokiomis proporcijomis?
jei daroma varškė, tai rūgusio imu dukart- triskart daugiau nei šviežio, jei sūris- po lygiai.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: Pienas ir jo produktai

Post by lugne »

Čia toks blenderiukas - apačioj jo peilis?
Aš varškę darau vien iš rūgusio pieno.
Jurga Stoškutė
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Pienas ir jo produktai

Post by Hora »

aha, peiliukas, bet tinka ir kaip plakiklis.
Man iš vien rūgusio per rūgšta varškė gaunasi.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Pienas ir jo produktai

Post by nawjia »

Mixeris irgi tinka.
`šėršė lia fam`
Post Reply

Return to “Maisto gamyba ir konservavimas”