Pienas ir jo produktai
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
-
- Posts: 55
- Joined: Sat Mar 09, 2013 7:32 pm
- Contact:
Re: Pienas ir jo produktai
aš bandžiau skaityti, bet man sudėtingai sekėsi suprast kas čia per eliksyras. O čia gal kažkas panašaus į komposto arbatą? Naudingais mikroorganizmais gydo ligas, kurias sukelia patogenai? Čia jau truputi nebe į temą turbūt )
Re: Pienas ir jo produktai
Kefyro raugo galima nusipirkti įmonėse, prekiaujančiose raugais ir fermentais pieno produktų ir sūrių gamybai. Lietuvoje tokią žinau tik Baltvitą, bet internete jų daugybė. (cultures for cheese/kefir making)
Jurga Stoškutė
Re: Pienas ir jo produktai
Klausimėlis. Kai nugriebi grietinę nuo pieno, tai ją į šaldytuvą dėti iškart, ar kambaryje palaikyti?
Andrius V.
Re: Pienas ir jo produktai
Jeigu nugriebi nuo saldaus pieno, tai ne gietinė, o grietinėlė. Ją reikia suraugint šiltai ir tik tada į šaldytuvą.
Saulius Jasionis
Re: Pienas ir jo produktai
O kiek maždaug laiko laikyti šiltai? Kažko man nesigauna. Kai nusiperki tai tokia tiršta ir skani. O kai pats pasidarau tai skysta...
Andrius V.
Re: Pienas ir jo produktai
Grietinėlė ir turi būt skysta. Surūgsta per porą dienų, jei šilta. Dar geriau kai įdedi šaukštą grietinės. Kai jau skonis geras, rūgštus- dedi šaltai. Tada ir sukietėja. Arba gali nuo rūgusio pieno nugriebt prieš darydamas varškę, ten iš karto grietinė. Atšaldai ir viskas.
Saulius Jasionis
Re: Pienas ir jo produktai
todėl, kad normali grietinė gaunama pieną separuojant, o ne griebiant.Kažko man nesigauna. Kai nusiperki tai tokia tiršta ir skani. O kai pats pasidarau tai skysta
Jei jau turi karvę, reikalingas ir separatorius. Pvz aš separuoju pieną kas antrą dieną,o kai apsiveršiuos antroji- gal ir kasdien teks.
va toks pagalbininkas
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Re: Pienas ir jo produktai
Tai va, kaip Dar neturiu karvės, perkam pieną kol kas, bet dabar jau reik to separatoriaus...
Andrius V.
Re: Pienas ir jo produktai
Pas mus gaunasi gera grietinė be separatoriaus. Tik nuimam jau gatavą, nuo rūgusio pieno, prieš darant varškę. Vistiek nėra logikos varškę daryt iš nenugriebto pieno- visi riebalai išeina į išrūgas.
Saulius Jasionis