Page 4 of 6
Re: Pienas ir jo produktai
Posted: Mon Feb 09, 2015 9:17 pm
by Lowrell
Gaila, bet mainuose nebūsiu. O jį galima užšaldyti?
Re: Pienas ir jo produktai
Posted: Tue Feb 10, 2015 12:35 pm
by Laurynas K.
Galima
bandžiau. tik po to kelių kartų reikia, kad gautųsi normalus kefyras. Galima ir išdžiovinti. Šiaip labai lanksti kultūra. Man kimba tas pavadinimas - grybas, nes grybams priskirti tai tik mieles būtų galima, iš dalies, kurių kultūroje mažuma lyginant su bakterijom
Bacteria Strains Common to Milk Kefir Grains
Lactobacillus acidophilus
Lactobacillus brevis
Lactobacillus casei
Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
Lactobacillus delbrueckii subsp. delbrueckii
Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
Lactobacillus helveticus
Lactobacillus kefiranofaciens subsp. kefiranofaciens
Lactobacillus kefiri
Lactobacillus paracasei subsp. paracasei
Lactobacillus plantarum
Lactobacillus rhamnosus
Lactobacillus sake
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
Leuconostoc mesenteroides subsp. dextranicum
Leuconostoc mesenteroides subsp. mesenteroides
Pseudomonas
Pseudomonas fluorescens
Pseudomonas putida
Streptococcus thermophilus
Yeast Strains Common to Milk Kefir Grains
Candida humilis
Kazachstania unispora
Kazachstania exigua
Kluyveromyces siamensis
Kluyveromyces lactis
Kluyveromyces marxianus
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces martiniae
Saccharomyces unisporus
Re: Pienas ir jo produktai
Posted: Tue Feb 10, 2015 12:41 pm
by saulius
Kas čia per sąrašas?
Re: Pienas ir jo produktai
Posted: Tue Feb 10, 2015 12:53 pm
by Laurynas K.
Pieno grybo kultūros įvairovė
bisk gal per plačiai gavosi...
Re: Pienas ir jo produktai
Posted: Tue Feb 10, 2015 12:57 pm
by saulius
Viskas gerai, tik paklausiau dėl tikslumo.
Re: Pienas ir jo produktai
Posted: Tue Feb 10, 2015 1:32 pm
by Hora
kiek girdėjau, tai acidofilinės bakterijos (Lactobacillus acidophilus) nepageidaujamos žarnyne. Dėl kitų-nežinau.
Re: Pienas ir jo produktai
Posted: Tue Feb 10, 2015 2:43 pm
by Eimutė
Čia rimtai? Tame pieno grybe visas mikrobiologijos sandelis? Čia kažkas tuos tyrimus atliko? Kuo remiantis šis sąrašas sudarytas?
Re: Pienas ir jo produktai
Posted: Tue Feb 10, 2015 3:32 pm
by Hora
Re: Pienas ir jo produktai
Posted: Tue Feb 10, 2015 3:34 pm
by Laurynas K.
http://ntur.lib.ntu.edu.tw/bitstream/246246/177589/1/04.
Tokia analitinė mokslinė studija buvo atlikta. Panaršius mokslinius straipsnius, yra informacijos apie šitą mažą stebuklėlį. Legendų, istorijų visokių prikurta taip pat
)
Yra ir vandens kristalai. Juose mažiau visokių bakterijų, energijai naudoja cukrų. Galima ir pieno grybą pripratinti cukrų vartot ir vandeninius gėrimus daryt. Actą galima padaryt. Man patinka paeksperimentuoti.
vandens kristalų kultūros sudėtis
Bakterijos
Species Lactobacillus
L. brevis
L. casei
L. hilgardii
L. hordei
L. nagelii
Species Leuconostoc
L. citreum
L. mesenteroides
Species Acetobacter
A. fabarum
A. orientalis
Species Streptococcus
S. lactis
Mielės
Hanseniaospora valbyensis
Lachancea fermentati
Saccharomyces cerevisiae
Zygotorulaspora florentina
Re: Pienas ir jo produktai
Posted: Tue Feb 10, 2015 4:20 pm
by Eimutė
Tai pieno grybas tinka gaminti mikrobiniams startams, kažkas panašaus į BAIKAL. Gal jus jau žinot kaip gamina šitas žmogelis savo stebuklingą ELIKSYRĄ?
http://dacha21veka.ru/koroba-delyanok/r ... araya.html