aš bandžiau skaityti, bet man sudėtingai sekėsi suprast kas čia per eliksyras. O čia gal kažkas panašaus į komposto arbatą? Naudingais mikroorganizmais gydo ligas, kurias sukelia patogenai? Čia jau truputi nebe į temą turbūt )
Kefyro raugo galima nusipirkti įmonėse, prekiaujančiose raugais ir fermentais pieno produktų ir sūrių gamybai. Lietuvoje tokią žinau tik Baltvitą, bet internete jų daugybė. (cultures for cheese/kefir making)
Grietinėlė ir turi būt skysta. Surūgsta per porą dienų, jei šilta. Dar geriau kai įdedi šaukštą grietinės. Kai jau skonis geras, rūgštus- dedi šaltai. Tada ir sukietėja. Arba gali nuo rūgusio pieno nugriebt prieš darydamas varškę, ten iš karto grietinė. Atšaldai ir viskas.
Kažko man nesigauna. Kai nusiperki tai tokia tiršta ir skani. O kai pats pasidarau tai skysta
todėl, kad normali grietinė gaunama pieną separuojant, o ne griebiant. Jei jau turi karvę, reikalingas ir separatorius. Pvz aš separuoju pieną kas antrą dieną,o kai apsiveršiuos antroji- gal ir kasdien teks.
Pas mus gaunasi gera grietinė be separatoriaus. Tik nuimam jau gatavą, nuo rūgusio pieno, prieš darant varškę. Vistiek nėra logikos varškę daryt iš nenugriebto pieno- visi riebalai išeina į išrūgas.