Puslapis 56

Re: Pienas ir jo produktai

StandartinėParašytas: Ket Vas 12, 2015 1:37 pm
Laurynas K.
aš bandžiau skaityti, bet man sudėtingai sekėsi suprast kas čia per eliksyras. O čia gal kažkas panašaus į komposto arbatą? Naudingais mikroorganizmais gydo ligas, kurias sukelia patogenai? Čia jau truputi nebe į temą turbūt :))

Re: Pienas ir jo produktai

StandartinėParašytas: Sek Vas 15, 2015 9:31 pm
lugne
Kefyro raugo galima nusipirkti įmonėse, prekiaujančiose raugais ir fermentais pieno produktų ir sūrių gamybai. Lietuvoje tokią žinau tik Baltvitą, bet internete jų daugybė. (cultures for cheese/kefir making)

Re: Pienas ir jo produktai

StandartinėParašytas: Šeš Geg 02, 2015 7:21 pm
Lowrell
Klausimėlis. Kai nugriebi grietinę nuo pieno, tai ją į šaldytuvą dėti iškart, ar kambaryje palaikyti?

Re: Pienas ir jo produktai

StandartinėParašytas: Šeš Geg 02, 2015 8:12 pm
saulius
Jeigu nugriebi nuo saldaus pieno, tai ne gietinė, o grietinėlė. Ją reikia suraugint šiltai ir tik tada į šaldytuvą.

Re: Pienas ir jo produktai

StandartinėParašytas: Šeš Geg 02, 2015 8:38 pm
Lowrell
O kiek maždaug laiko laikyti šiltai? Kažko man nesigauna. Kai nusiperki tai tokia tiršta ir skani. O kai pats pasidarau tai skysta...

Re: Pienas ir jo produktai

StandartinėParašytas: Šeš Geg 02, 2015 9:02 pm
saulius
Grietinėlė ir turi būt skysta. Surūgsta per porą dienų, jei šilta. Dar geriau kai įdedi šaukštą grietinės. Kai jau skonis geras, rūgštus- dedi šaltai. Tada ir sukietėja. Arba gali nuo rūgusio pieno nugriebt prieš darydamas varškę, ten iš karto grietinė. Atšaldai ir viskas.

Re: Pienas ir jo produktai

StandartinėParašytas: Šeš Geg 02, 2015 10:07 pm
Hora
Kažko man nesigauna. Kai nusiperki tai tokia tiršta ir skani. O kai pats pasidarau tai skysta

:lol: todėl, kad normali grietinė gaunama pieną separuojant, o ne griebiant.
Jei jau turi karvę, reikalingas ir separatorius. Pvz aš separuoju pieną kas antrą dieną,o kai apsiveršiuos antroji- gal ir kasdien teks.

va toks pagalbininkas Paveikslėlis

Re: Pienas ir jo produktai

StandartinėParašytas: Sek Geg 03, 2015 8:02 am
Lowrell
Tai va, kaip :) Dar neturiu karvės, perkam pieną kol kas, bet dabar jau reik to separatoriaus... :)

Re: Pienas ir jo produktai

StandartinėParašytas: Sek Geg 03, 2015 8:12 am
lugne
O kokiam prietaise, Hora, sviestą darai?

Re: Pienas ir jo produktai

StandartinėParašytas: Sek Geg 03, 2015 8:24 am
saulius
Pas mus gaunasi gera grietinė be separatoriaus. Tik nuimam jau gatavą, nuo rūgusio pieno, prieš darant varškę. Vistiek nėra logikos varškę daryt iš nenugriebto pieno- visi riebalai išeina į išrūgas.