Re: Pienas ir jo produktai
Posted: Sun May 03, 2015 8:54 am
O varškę, kaip darote? Vien iš rūgusio pieno ar maišant su šviežiu? Jie maišant tai kokiomis proporcijomis?
DIDŽIAUSIAS LIETUVIŠKAS FORUMAS APIE ŠVARŲ ŪKININKAVIMĄ
https://gerazemdirbyste.home.lt/
kai jau sukaupiu grietinės tai ištraukiu iš šaldytuvo, leidžiu atšilt iki kambario temperatūros ir į kiekvieną stiklainį kyšteliu plaktuvą- sviestas susisuka labai greit- tada masę iškratau į puodą ir perplaunu .O kokiam prietaise, Hora, sviestą darai?
jei daroma varškė, tai rūgusio imu dukart- triskart daugiau nei šviežio, jei sūris- po lygiai.O varškę, kaip darote? Vien iš rūgusio pieno ar maišant su šviežiu? Jie maišant tai kokiomis proporcijomis?