Maisto gamybos receptai

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by saulius »

Obuolių nerauginau, bet kriaušės rauginasi labai paprastai: sudedi į stiklainį ar kitą indą (smulkios cielos, didesnes supjaustyt), galima pridėt dar j.serbentų, vyšnių lapų, česnakų ir užpili paprastu šaltu vandeniu. Pastovi dvi- tris dienas kambaryje, kol įrūgsta ir padedi į rūsį. Vaisiai turi būt apsemti. Obuoliai turėtų raugintis panašiai. Druskos nereikia.
Saulius Jasionis
Vėjai
Posts: 536
Joined: Wed Jun 23, 2010 7:10 pm
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by Vėjai »

Nusipirkau kelias raugimui skirtas puodynes.
Norėjau jums parodyti, kai buvot šeštadienį, pamiršau.
Puodynė turi prispaudimo lėkštelę, dangtelį ir padėkliuką.
Gamina jas 3 ltr ir 5 ltr talpos.
Gamintojai www.gandas.lt
Sutariau su jų atstovu, kuris važinėja su prekėm ir atvažė man į namus.
Ir pigiau negu parduotuvėj.
Puodynės glazuruotos, gal kas žinot ir labiau tinkamų puodynių variantų.
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by nawjia »

o, kaip įdomu. tik link'as tai pravda.lt atidaro.

pamėginsiu kitą rudenį su rauginimu. o tarkim, pas senelius auga (hm...augo tai tikrai, nežinau ar tebėra) diiidelė kriaušė, kuri veda dideles kriaušes tokias žalias...žiemines kietas, jos prinokdavo tik palaikytos.

tai klausimas, kaip yra su tokiomis rūšimis, ir obuoliais, kurie skanūs valgomi tik palaikyti, ar juos tokius rauginti ar tik palaikytus?
`šėršė lia fam`
Vėjai
Posts: 536
Joined: Wed Jun 23, 2010 7:10 pm
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by Vėjai »

Atsiprašau puodynių gamintojų nuoroda
www.gandas.net
Vėjai
Posts: 536
Joined: Wed Jun 23, 2010 7:10 pm
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by Vėjai »

Tik Gando puslapyje nėra tų raugimo puodynių.
Aš jas pamačiau tik kai atvežė. Man tiko.
Pabandykit ištraukti raugintą obuolį iš trilitrio stiklainio.
Nepatogu. O puodynės viršus platus.
Ir gerai ta prispaudimo lėkštelė, raugiant agurkus, kopūstus ar grybus.
Vėjai
Posts: 536
Joined: Wed Jun 23, 2010 7:10 pm
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by Vėjai »

Galiu atsiųsti pardavėjo telefoną.
Nenoriu skelbti forume, neatsiklausus žmogaus.
vigintas
Posts: 534
Joined: Tue Jun 15, 2010 11:52 am
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by vigintas »

A ne geriau raugti medinese backutese ?
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by nawjia »

Vėjai - o tai kiek tų obuolių ten telpa? jie gi labai neglaudūs, ar kaip čia išsireiškus :lol:

vigintai, na čia gal mažesniam kiekiui :)
`šėršė lia fam`
Vėjai
Posts: 536
Joined: Wed Jun 23, 2010 7:10 pm
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by Vėjai »

Raskit, kas tas medines bačkutes gamina, tai ir jose raugsim.
Medinės bačkutės man ir per didelės, ir per brangios.
Tik dabar nusipirkau tas puodynes, dar nespėjau nieko jose raugti.
Tai negaliu pasakyti kiek obuolių telpa.
evk

Re: Maisto gamybos receptai

Post by evk »

dekui visiems,
o gal tos puodynes nuotraukele imanoma imesti?
Post Reply

Return to “Maisto gamyba ir konservavimas”