Maisto gamybos receptai
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Re: Maisto gamybos receptai
skamba labai skaniai :))
o ką reiškia sudrožtos daržovės?
o ką reiškia sudrožtos daržovės?
`šėršė lia fam`
Re: Maisto gamybos receptai
Paimi bulvių skustuką , tokį siauresnį ir droži, kaip drožtum pieštuką nuo savęs, ar atvirkščiai, kaip kam patogiau.
Gaunas tikros skiedros. Bet tai tinka tik morkoms, burokėliams, pastarnokams, salierams, bulvėms, griežčiams - šakniavaisiams.
Kopūsto nepadroši.
Gaunas tikros skiedros. Bet tai tinka tik morkoms, burokėliams, pastarnokams, salierams, bulvėms, griežčiams - šakniavaisiams.
Kopūsto nepadroši.
Re: Maisto gamybos receptai
Visiškai pritariu Vėjams - kuo mažiau vandens ruošiant daržoves, tuo geriau. Minimaliai. Be to, kai kurios daržovės ir pačios būna neblogas drėgmės šaltinis patiekalui - pvz cukinijos ir moliūgai. Jos labai greit sukrenta ir "paleidžai" daug vandens. beje, patisonai nelinkę sukristi. Toje drėgmėje kitos, sausesnės daržovės baigia sėkmingai troškintis. Į patiekalą nereikia visų daržovių dėt vienu metu - iš pradžių į morkų "ruošinį" gerai sudėt kopūstus, pastarnokus, salierų šaknis, kitas kietesnes daržoves, o tik paskui - minktesnes, ypač - lapines. Beje, nereikia persisteng dedant į patiekalą slyvas, obuolius ar kitokius vaisius - labai viskas užrūgštėja. Tas pats galioja ir pomidorams. Juos aplamai geriau iš pradžių pakepint atskirai ir tik paskui įdėti į pagrindinį puodą/troškintuvą. Kiek pastebėjau, blogas derinys būna, jei viename patiekale susitinka žirneliai ir kopūstai ar kopūstai su česnaku.
Re: Maisto gamybos receptai
Taip apie tą eiliškumą, dedant daržoves pamiršau parašyti. O kompoziciniai variantai tai visiška improvizacija. Aš tokiu pat būdu ir sriubas verdu. Viską beveik sausai sutroškinu, tik tada skiedžiu iki sriubos tirštumo.
Ir kuo mažiau nukėlinėti dangtį kol troškinasi, geriau visai nenukėlinėti. Tada garas cirkuliuoja ir daržovės greičiau suminkštėja. Skaniausios kai jau minkštos, bet turi savo formą, o ne pliurzė skystyme.
Ir kuo mažiau nukėlinėti dangtį kol troškinasi, geriau visai nenukėlinėti. Tada garas cirkuliuoja ir daržovės greičiau suminkštėja. Skaniausios kai jau minkštos, bet turi savo formą, o ne pliurzė skystyme.
Re: Maisto gamybos receptai
Mano šeima visi nemėgsta svogūnų, tai ir pamiršau, kad kepinant morkas aliejuje su prieskoniais, dar galima svogūnus ar česnaką kartu kepinti.
O šiaip tai ko čia mes puolėm receptus rašyti. Mėsėdžiams padėti reikia, o tai jei tokius prastus daržovinius garnyrus prie mėsos patiekalų pasigamina, tai širdį skauda dėl tokio daržovių paniekinimo.
O šiaip tai ko čia mes puolėm receptus rašyti. Mėsėdžiams padėti reikia, o tai jei tokius prastus daržovinius garnyrus prie mėsos patiekalų pasigamina, tai širdį skauda dėl tokio daržovių paniekinimo.
-
- Posts: 1173
- Joined: Wed Dec 17, 2008 1:00 pm
Re: Maisto gamybos receptai
Ach, vat nespėjau ateit ir pasakyt. Man irgi padeda svogūnai labai ir česnakai. Tiek kepimui, tiek troškinimui. Svogūną prieš penkias septynias minutes įmetu prieš baigiant kepti, virti, o česnaką jau pačiam gale, prieš minutę, o kartais jau išjungus storą keptuvę. Tai tik aitrumas išnyksta česnako, o skonis lieka. Maistą ruošiu be druskos. Praktiškai ir be kitų prieskonių. Žinoma, kai pačios daržovės skanios, tai nieko ir pridėt nereik. Gal dar priedo atprast reikia nuo perdėto druskos vartojimo. Iš pradžių maistas gali atrodyti prėskas, bet po kelių kartų jau pradedi jausti atskirus daržovių skonius, o ne tą druskos suteiktą skanumą. Be to, reikia gerai kramtyti, uostyti ir stengtis pajusti skonį, tada viskas skaniau.
Jei dedu prieskonius, tai tada naudoju garstyčias. Juodas. Jas metu pačiame gale kepimo, troškinimo ir su jom patiekalai labai smagūs, nes sproginėja tarp dantų sėklytės. Labai geras daiktas kmynai. Gelsvė, salierai irgi puikūs dalykai, kuriuos galima nesunkiai užsiauginti patiems, nes didelę masę priaugina. Garstyčias dar galima pakeisti lietuviška - čiužute.
Pradžiai dar siūlyčiau, nawjia, pereidinėjant prie tikro skonio daržovių, naudoti sviestą (ne riebalų mišinį) ir aliejų (skanų). Tie dalykai irgi bileką pagardina.
Jei dedu prieskonius, tai tada naudoju garstyčias. Juodas. Jas metu pačiame gale kepimo, troškinimo ir su jom patiekalai labai smagūs, nes sproginėja tarp dantų sėklytės. Labai geras daiktas kmynai. Gelsvė, salierai irgi puikūs dalykai, kuriuos galima nesunkiai užsiauginti patiems, nes didelę masę priaugina. Garstyčias dar galima pakeisti lietuviška - čiužute.
Pradžiai dar siūlyčiau, nawjia, pereidinėjant prie tikro skonio daržovių, naudoti sviestą (ne riebalų mišinį) ir aliejų (skanų). Tie dalykai irgi bileką pagardina.
Re: Maisto gamybos receptai
Man prieskonių daržovėms kažkiek reikia, tik kai jos jau žieminio pastovėjimo. Vasarą ar rudenį tikrai daržovės pačios turi tokį gerą skonį, tik reik nesugadint ir leist atsiskleist tam geram skoniui.
-
- Posts: 137
- Joined: Sun Jan 09, 2011 7:24 pm
- Location: Kaunas
- Contact:
Re: Maisto gamybos receptai
Gerb. Vejai, parasykite ka turejote omeny apie meseedziu pasigaminamas salotas?
Re: Maisto gamybos receptai
Aš turėjau galvoj mėsėdę nawjia ir jos nevilties šauksmą - be vegetos man daržovės neskanu. Patarkit ką daryti?
Tai ir patarėm jai. Ir tikrai neturėjau jokių kitų mėsėdžius užgaunančių minčių. Jei taip pasirodė - atsiprašau.
Tai ir patarėm jai. Ir tikrai neturėjau jokių kitų mėsėdžius užgaunančių minčių. Jei taip pasirodė - atsiprašau.