Maisto gamybos receptai
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Re: Maisto gamybos receptai
Obuolių nerauginau, bet kriaušės rauginasi labai paprastai: sudedi į stiklainį ar kitą indą (smulkios cielos, didesnes supjaustyt), galima pridėt dar j.serbentų, vyšnių lapų, česnakų ir užpili paprastu šaltu vandeniu. Pastovi dvi- tris dienas kambaryje, kol įrūgsta ir padedi į rūsį. Vaisiai turi būt apsemti. Obuoliai turėtų raugintis panašiai. Druskos nereikia.
Saulius Jasionis
Re: Maisto gamybos receptai
Nusipirkau kelias raugimui skirtas puodynes.
Norėjau jums parodyti, kai buvot šeštadienį, pamiršau.
Puodynė turi prispaudimo lėkštelę, dangtelį ir padėkliuką.
Gamina jas 3 ltr ir 5 ltr talpos.
Gamintojai www.gandas.lt
Sutariau su jų atstovu, kuris važinėja su prekėm ir atvažė man į namus.
Ir pigiau negu parduotuvėj.
Puodynės glazuruotos, gal kas žinot ir labiau tinkamų puodynių variantų.
Norėjau jums parodyti, kai buvot šeštadienį, pamiršau.
Puodynė turi prispaudimo lėkštelę, dangtelį ir padėkliuką.
Gamina jas 3 ltr ir 5 ltr talpos.
Gamintojai www.gandas.lt
Sutariau su jų atstovu, kuris važinėja su prekėm ir atvažė man į namus.
Ir pigiau negu parduotuvėj.
Puodynės glazuruotos, gal kas žinot ir labiau tinkamų puodynių variantų.
Re: Maisto gamybos receptai
o, kaip įdomu. tik link'as tai pravda.lt atidaro.
pamėginsiu kitą rudenį su rauginimu. o tarkim, pas senelius auga (hm...augo tai tikrai, nežinau ar tebėra) diiidelė kriaušė, kuri veda dideles kriaušes tokias žalias...žiemines kietas, jos prinokdavo tik palaikytos.
tai klausimas, kaip yra su tokiomis rūšimis, ir obuoliais, kurie skanūs valgomi tik palaikyti, ar juos tokius rauginti ar tik palaikytus?
pamėginsiu kitą rudenį su rauginimu. o tarkim, pas senelius auga (hm...augo tai tikrai, nežinau ar tebėra) diiidelė kriaušė, kuri veda dideles kriaušes tokias žalias...žiemines kietas, jos prinokdavo tik palaikytos.
tai klausimas, kaip yra su tokiomis rūšimis, ir obuoliais, kurie skanūs valgomi tik palaikyti, ar juos tokius rauginti ar tik palaikytus?
`šėršė lia fam`
Re: Maisto gamybos receptai
Atsiprašau puodynių gamintojų nuoroda
www.gandas.net
www.gandas.net
Re: Maisto gamybos receptai
Tik Gando puslapyje nėra tų raugimo puodynių.
Aš jas pamačiau tik kai atvežė. Man tiko.
Pabandykit ištraukti raugintą obuolį iš trilitrio stiklainio.
Nepatogu. O puodynės viršus platus.
Ir gerai ta prispaudimo lėkštelė, raugiant agurkus, kopūstus ar grybus.
Aš jas pamačiau tik kai atvežė. Man tiko.
Pabandykit ištraukti raugintą obuolį iš trilitrio stiklainio.
Nepatogu. O puodynės viršus platus.
Ir gerai ta prispaudimo lėkštelė, raugiant agurkus, kopūstus ar grybus.
Re: Maisto gamybos receptai
Galiu atsiųsti pardavėjo telefoną.
Nenoriu skelbti forume, neatsiklausus žmogaus.
Nenoriu skelbti forume, neatsiklausus žmogaus.
Re: Maisto gamybos receptai
A ne geriau raugti medinese backutese ?
Re: Maisto gamybos receptai
Vėjai - o tai kiek tų obuolių ten telpa? jie gi labai neglaudūs, ar kaip čia išsireiškus
vigintai, na čia gal mažesniam kiekiui
vigintai, na čia gal mažesniam kiekiui
`šėršė lia fam`
Re: Maisto gamybos receptai
Raskit, kas tas medines bačkutes gamina, tai ir jose raugsim.
Medinės bačkutės man ir per didelės, ir per brangios.
Tik dabar nusipirkau tas puodynes, dar nespėjau nieko jose raugti.
Tai negaliu pasakyti kiek obuolių telpa.
Medinės bačkutės man ir per didelės, ir per brangios.
Tik dabar nusipirkau tas puodynes, dar nespėjau nieko jose raugti.
Tai negaliu pasakyti kiek obuolių telpa.