Maisto gamybos receptai
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
-
- Posts: 137
- Joined: Sun Jan 09, 2011 7:24 pm
- Location: Kaunas
- Contact:
Re: Maisto gamybos receptai
Nea, as nepagalvojau, kad norit uzgaut tik pamaniau, gal yra kazkokiu ypatingu salotu paruosimu budu skaniu skaniu labai o apie vegeta tai net kalbos ner
Re: Maisto gamybos receptai
Tai vat, pereinu prie kokosų aliejaus pamažėle taip (deja kai rafinuotas, skonio jis daug neturi), o sviestas nežmoniškai skanus, bet visgi pieno riebalai yra tokie...nelabai pageidaujami ir lydymu dar neužsiimu, nors reiktų
Jūs nuostabūs, ačiū už idėjas )
Jūs nuostabūs, ačiū už idėjas )
`šėršė lia fam`
Re: Maisto gamybos receptai
Žinok, susilydyti sviestą juokų darbas. Aš paprasto jau visai nenaudoju. Ant duonos tai niekada ir netepiau, o ir košei pagardinti man daug skaniau lydytas sviestas. Nekalbant jau apie kokias sriubas, daržovių troškinius ar blynus, padažus. Lydytas sviestas labai kvapnus.
O...Čia mus paskaičius, ne tik šitoj temoj, tai atrodo , kad kitų interesų be maisto tai visai nebeliko Tik kaip užsiauginti, išlaikyti, paruošti. Kažkokie jau visiški pilvo vergai ar ką?
O gal yra pasiilgusių laisvės nuo puodų su puikia maximine mišraine rankose? Brrrrrr
O...Čia mus paskaičius, ne tik šitoj temoj, tai atrodo , kad kitų interesų be maisto tai visai nebeliko Tik kaip užsiauginti, išlaikyti, paruošti. Kažkokie jau visiški pilvo vergai ar ką?
O gal yra pasiilgusių laisvės nuo puodų su puikia maximine mišraine rankose? Brrrrrr
Re: Maisto gamybos receptai
tai šitas forumas ir skirtas pilvo reikalams, relax
mąsčiau, kad reiktų pabandyti palydyti sviestą, bet kaip sakiau, stengiuosi šiek tiek minimizuoti pieno riebalus, tai nesigundysiu kol kas.
mąsčiau, kad reiktų pabandyti palydyti sviestą, bet kaip sakiau, stengiuosi šiek tiek minimizuoti pieno riebalus, tai nesigundysiu kol kas.
`šėršė lia fam`
-
- Posts: 30
- Joined: Tue Aug 31, 2010 9:49 am
- Location: Vilnius- Daugirdiškės (Trakų raj.)
- Contact:
Re: Maisto gamybos receptai
Gal patarsit kaip šaldyti daržoves žiemai - ar reikia apvirti prieš dedant į šaldiklį.
Re: Maisto gamybos receptai
Kai išverdi- visi vitaminai ir pan. išgaruoja, tai manau, reiktų nevirtus dėti. Ir stengtis, jog jei pvz žiemą išimtumėte tą užšaldytą produktą, tai atgal jo nedėti į šaldiklį, nes tada jau visai visi vitaminai dingsta. Taip girdėjau ar kažkur skaičiau, gal kiti geriau pasakys.
Paprastai gyventi- tiesiog paprasčiau.
-
- Posts: 137
- Joined: Sun Jan 09, 2011 7:24 pm
- Location: Kaunas
- Contact:
Re: Maisto gamybos receptai
gal pasakysit, kuom blogai sviestas? Juk gyvulinesk ilmes riebalai yra visiskai kitokios chemines medziagos nei augalines, ir jos taip pat reikalingos zmogui. Isiplake i galva kazkokia siuolaikine fobija tu riebalu. Zmones juk be cholesterolio taip pat negalima gyventi. Juk is cholesterolio organizmas daug hormonu gaminasi. Ech..o as viska su saiku valgau ir neazadu atsisakyti koshiu su sviestu kaimisku, ar duonos riekes su sviestu
Re: Maisto gamybos receptai
supermaximum, čia aš kalbėjau asmeniškai apie save dėl tam tikrų asmeninių priežasčių. gyvulinės kilmės riebalai yra labai welcome, bet pieno - ne. kartoju, tai tik mano asmeniui, o ne visiems
`šėršė lia fam`
-
- Posts: 137
- Joined: Sun Jan 09, 2011 7:24 pm
- Location: Kaunas
- Contact:
Re: Maisto gamybos receptai
Daržoves šaldymui tik nuplikau karštu vandeniu. Atvėsinu, tada sudedu į tokį plokščią padėkliuką šaldymo kameroje. Kiekvienas gabaliukas sušala atskirai ir tik tada sudedu į dėžutę ar maišelį.
Tada gali nors ir dalį maišelio vartoti. Tokie birūs kieti nesulipę gabaliukai gaunasi. Prieš naudojimą šaldytų daržovių neatšildau, taip ir dedu į puodą sušalusias.
O šaldytas uogas pirma atšildau šalčiausioje šaldytuvo vietoje ( turiu tokią nulinę zoną) o tada jau laikau šaldytuve. Juodi serbentai tai kaip tik kčą nuo krūmo.
Tada gali nors ir dalį maišelio vartoti. Tokie birūs kieti nesulipę gabaliukai gaunasi. Prieš naudojimą šaldytų daržovių neatšildau, taip ir dedu į puodą sušalusias.
O šaldytas uogas pirma atšildau šalčiausioje šaldytuvo vietoje ( turiu tokią nulinę zoną) o tada jau laikau šaldytuve. Juodi serbentai tai kaip tik kčą nuo krūmo.