Maisto gamybos receptai

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

supermaximum
Posts: 137
Joined: Sun Jan 09, 2011 7:24 pm
Location: Kaunas
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by supermaximum »

Nea, as nepagalvojau, kad norit uzgaut :) tik pamaniau, gal yra kazkokiu ypatingu salotu paruosimu budu :) skaniu skaniu labai :D o apie vegeta tai net kalbos ner :)
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by nawjia »

Tai vat, pereinu prie kokosų aliejaus pamažėle taip (deja kai rafinuotas, skonio jis daug neturi), o sviestas nežmoniškai skanus, bet visgi pieno riebalai yra tokie...nelabai pageidaujami ir lydymu dar neužsiimu, nors reiktų :)

Jūs nuostabūs, ačiū už idėjas :))
`šėršė lia fam`
Vėjai
Posts: 536
Joined: Wed Jun 23, 2010 7:10 pm
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by Vėjai »

Žinok, susilydyti sviestą juokų darbas. Aš paprasto jau visai nenaudoju. Ant duonos tai niekada ir netepiau, o ir košei pagardinti man daug skaniau lydytas sviestas. Nekalbant jau apie kokias sriubas, daržovių troškinius ar blynus, padažus. Lydytas sviestas labai kvapnus.
O...Čia mus paskaičius, ne tik šitoj temoj, tai atrodo , kad kitų interesų be maisto tai visai nebeliko :D Tik kaip užsiauginti, išlaikyti, paruošti. Kažkokie jau visiški pilvo vergai ar ką? :lol: :lol:
O gal yra pasiilgusių laisvės nuo puodų su puikia maximine mišraine rankose? Brrrrrr
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by nawjia »

tai šitas forumas ir skirtas pilvo reikalams, relax ;)

mąsčiau, kad reiktų pabandyti palydyti sviestą, bet kaip sakiau, stengiuosi šiek tiek minimizuoti pieno riebalus, tai nesigundysiu kol kas.
`šėršė lia fam`
Audronė
Posts: 30
Joined: Tue Aug 31, 2010 9:49 am
Location: Vilnius- Daugirdiškės (Trakų raj.)
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by Audronė »

Gal patarsit kaip šaldyti daržoves žiemai - ar reikia apvirti prieš dedant į šaldiklį.
Jovke
Posts: 123
Joined: Mon Oct 11, 2010 12:17 am
Location: Vilnius-Semeliškės
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by Jovke »

Kai išverdi- visi vitaminai ir pan. išgaruoja, tai manau, reiktų nevirtus dėti. Ir stengtis, jog jei pvz žiemą išimtumėte tą užšaldytą produktą, tai atgal jo nedėti į šaldiklį, nes tada jau visai visi vitaminai dingsta. Taip girdėjau ar kažkur skaičiau, gal kiti geriau pasakys. ;)
Paprastai gyventi- tiesiog paprasčiau. ;)
supermaximum
Posts: 137
Joined: Sun Jan 09, 2011 7:24 pm
Location: Kaunas
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by supermaximum »

gal pasakysit, kuom blogai sviestas? Juk gyvulinesk ilmes riebalai yra visiskai kitokios chemines medziagos nei augalines, ir jos taip pat reikalingos zmogui. Isiplake i galva kazkokia siuolaikine fobija tu riebalu. Zmones juk be cholesterolio taip pat negalima gyventi. Juk is cholesterolio organizmas daug hormonu gaminasi. Ech..o as viska su saiku valgau ir neazadu atsisakyti koshiu su sviestu kaimisku, ar duonos riekes su sviestu :D
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by nawjia »

supermaximum, čia aš kalbėjau asmeniškai apie save dėl tam tikrų asmeninių priežasčių. gyvulinės kilmės riebalai yra labai welcome, bet pieno - ne. kartoju, tai tik mano asmeniui, o ne visiems :)
`šėršė lia fam`
supermaximum
Posts: 137
Joined: Sun Jan 09, 2011 7:24 pm
Location: Kaunas
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by supermaximum »

ok ok, tai tik mano nuomone :)
Vėjai
Posts: 536
Joined: Wed Jun 23, 2010 7:10 pm
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by Vėjai »

Daržoves šaldymui tik nuplikau karštu vandeniu. Atvėsinu, tada sudedu į tokį plokščią padėkliuką šaldymo kameroje. Kiekvienas gabaliukas sušala atskirai ir tik tada sudedu į dėžutę ar maišelį.
Tada gali nors ir dalį maišelio vartoti. Tokie birūs kieti nesulipę gabaliukai gaunasi. Prieš naudojimą šaldytų daržovių neatšildau, taip ir dedu į puodą sušalusias.
O šaldytas uogas pirma atšildau šalčiausioje šaldytuvo vietoje ( turiu tokią nulinę zoną) o tada jau laikau šaldytuve. Juodi serbentai tai kaip tik kčą nuo krūmo.
Post Reply

Return to “Maisto gamyba ir konservavimas”